spetsnaz Napisano 3 Wrzesień 2015 Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Dzisiaj o 22:40 premierahttp://www.discoverychannel.pl/programy/poszukiwacze-wojennych-skarbow/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 To już Wyprawa po złoto Inków" jest, dla mnie, o niebo ciekawsza...Mimo, że tam nic na razie nie znaleźli....Choć może należy Wyspiarzom wybaczyć zafascynowanie K98- za Kanałem ich nie ma, a ile można rzymki i złoto Wikingów kopać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FestungGlogau Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Dziekuje za szczere wypowiedzi to dla nas bardzo wazne, bedzie odcinek o Polsce, niestety wiecej nie moge powiedziec. Ps, przepraszam za slaba polska pisownie mialem 11 lat wyjezdzajac do UK I malo pisze po polsku, moja pisownia nie jest idealna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Wg mnie wszystko za mocno reżyserowane...A to przypadkowy chłop na pastwisku, akurat się w tym momencie pokazał...A to nagle jak diabełek z pudełka czarni" poszukiwacze podjeżdżają...PS Zaraz mnie Grzebiuszka przeczesze, ale zamiast określenia bunkier, mimo wszystko bardziej pasowała by mi nazwa schron... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spetsnaz Napisano 4 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Nie jest źle :) zdecydowanym plusem jest tematyka programu, która z pewnością będzie bliższa eksploratorom ze starego kontynentu niż poszukiwania skarbów w USA. Moim skromnym zdaniem za dużo jest ujęć w stylu pokoju zwierzeń z Big Brothera, a za mało mięsa" z roboty/pleneru oraz faktów historycznych dotyczących eksplorowanego terenu. Przebija typowo amerykański styl montażu znany z Poszukiwaczy skarbów" emitowanych na tej samej antenie. Mam przez to wrażenie, że chłopakom brakuje materiału i konieczne jest wprowadzanie tego typu narracji/dokrętek powstających w studio.W kwestii przerw w emisji programu, czas reklamowy otoczenia programu wykorzystany niemal do maksimum 11:32m na 12 minut dozwolonych przez KRRiT. Odcinek podzielony trzema midbreakami na 10-minutowe części.Czas trwania każdego breaku reklamowego i autoporomocji stacji grubo ponad 5 minut, co przekłada się na potworną irytację widza i tracenie wątku programu. Wyniki oglądalności premiery są obiecujące (113 tyś widzów). Program był drugim najlepiej oglądanym programem z ramówki kanału w tym tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan_lucjan Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Witam- właśnie takiego programu brakowało mi w tv. Jest ok, tylko- hmmm mam odczucia że rozreklamujecie nam pasję do tego stopnia że nasz kraj zryje masa czarnych poszukiwaczy"- gimnazjalistów. Pozdrawiam, czekam na kolejną premierę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerome2 Napisano 5 Wrzesień 2015 Share Napisano 5 Wrzesień 2015 Program przyjmie może być interesujący dla angoli,ale dla nas poszukiwaczy znalezienie mausera,albo przkopywanie umocnień, i bunkrów niemieckich jest codziennością. Typowy program pseudohistoryczny,ale nie ma co sie spodziewać rewelacji po anglikach,wystarczy popatrzeć na ich produkcje tansmitowane na kanale Polsat Play w sobotni poranek,i południe.Moim skromnym zdaniem,o niebo lepszym jest program, Poszukiwacze historii". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 5 Wrzesień 2015 Share Napisano 5 Wrzesień 2015 Hm właśnie zobaczyłem i mam mieszane uczucia. Generalnie tematyka ok. Wkurzają mnie bezsensowne gadki uczestników - ale widocznie tak musi być. Ale komentarze o złodziejach i czarnych poszukiwaczach, którzy chcą tylko wykopać i sprzedać a historię mają w nosie - poniżej krytyki.Mam nadzieję, że odcinek w Polsce będzie bez takich głupich tekstów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertox Napisano 6 Wrzesień 2015 Share Napisano 6 Wrzesień 2015 Witam oglądałem i średnio mi się podobało z gustami się nie dyskutuje i tyle . Co do reklamy naszego kraju to ok a jeśli chodzi o czarnych kopaczy to są i problem nie zniknie za każdym razem są doły w lasach . Wiem coś o tym tak samo było po emisji Było nie minęło na moim terenie i kilku publikacjach. Sam takowych spotkałem wykrywka z allegro made in p.r.c szpadle w dłonie i heja a las po tym wygląda jak by stado dzików przeszło i nasi nie obcy miejscowi a ze jest rynek i popyt na takie artefakty sami o tym piszemy . Tego bym się tego naj mniej obawiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 6 Wrzesień 2015 Share Napisano 6 Wrzesień 2015 Nie wszyscy poszukiwacze są handlarzami - a tak zostało to przedstawione w programie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antycham Napisano 6 Wrzesień 2015 Share Napisano 6 Wrzesień 2015 Bardzo fajny serial tylko...przedstawienie poszukiwaczy jak handlarzy i trosze reżyserki ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 6 Wrzesień 2015 Share Napisano 6 Wrzesień 2015 Huk mnie trafił jak usłyszałem wywody na temat czarnych poszukiwaczy. W idź Pan z takim programem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antycham Napisano 7 Wrzesień 2015 Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Ale podejrzewam że każdy z nas będzie czekał na nowy odcinek ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waz69W Napisano 11 Wrzesień 2015 Share Napisano 11 Wrzesień 2015 Witaj FestungKilka moich przemyśleń po wczorajszym oglądnięciu odcinka o poszukiwaniach na terenie bodajże Łotwy.Odczucia mieszane" już po wstępnym fragmencie (zajawka ??)- teksty o pińctytlionach" za odznakę itp. - może zgodne z rzeczywistością - ALE - wywołują niezdrową sensację ile to kasy" leży po lasach. Program będzie emitowany nie tylko w ej" części europy, gdzie miejscowi mniej więcej" znają realia legalności łażenia z wykrywkami. Już oczkami wyobraźni widzę łebka" GB czy innej Francji, jak kupi sobie sprzęcik i na łikend do PL czy Białorusi, pokopać kaskę" przyleci. (i texty wyświetlane na ekranie niestety tego nie rozwiążą - ilu jest np. analfabetów" na zachodzie??)Druga kwestia - sposób poszukiwań - może kwestia ograniczeń czasowych odcinków, ale wygląda to mniej więcej tak - wpadła ekipa z łopatami i koparką, roz...dzieliła dziurę w ziemi, nic nie znaleźli i poszli dalej. (wypisz wymaluj działanie jak ielegalnych" ekip co to nawet dziur po sobie nie zasypują) - porównaj to sobie z odcinkami na history" ime team" (czy jakoś tak). Wiem - tam działają archeo (zawodowcy) a wy to pasjonaci (amatorzy) ale... należy dążyć do perfekcji, szczególnie jak a afisz się pchacie". Nawet jak znaleźliście sztywnego" - nie zauważyłem żadnego nadzorcy z archeo, żadnej dokumentacji itp (może ich na Łotwie nie ma albo II wś mają gdzieś? nie wiem). To tak na szybko, temat fajny tylko Ugryźć" można było trochę lepiej, ale luczę że będzie lepiej. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 11 Wrzesień 2015 Share Napisano 11 Wrzesień 2015 Program dupy nie urywa,widać nie obycie we wschodnich realiach wykopkowych,zapewne też stąd zbytnia ekscytacja i dziwne teorie tworzone na szybko w wykopie.Szczególnie Pan od znam się na tym" niech nabędzie trochę pokory,bo do kompromitacji swojego wizerunku speca" z każdym odcinkiem mu coraz bliżej.Już pominę wiązanie MP44 z amunicją 7,92x57 itp,ale stwierdzenie,że to nie Rosjanin bo maszynka zbyt dobra,sprawił że zachłysnąłem się herbatą...Znaczy szkłem się golił z rozbitej butelki po spirytusie? Wychodzi pokutujący dalej na zachodzie bzdurny wizerunek skrajnie ubogiego czerwonoarmisty.Ale i tak przyjemnie się ogląda.Szczególnie w porównaniu do Poszukiwaczy skarbów" amerykańskiego chłamu z wrzeszczącym debilem w roli głównej.Starzy wyjadacze pewno się nad tym uśmiechną z politowaniem,ale na szczęście dla Was 90% kopiących w Polsce to typowe przypadkowe oszołomy,którzy i tak nie wiele z tego wyłapią:)Ja się tylko obawiam,że przez takie programy tylko przybędzie tych ostatnich...pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FestungGlogau Napisano 12 Wrzesień 2015 Share Napisano 12 Wrzesień 2015 Witam, Co do archeo, caly czas byli poza kamera. I prace trfaly dosyc dlugo. Kazdy rozkopany teren wracal do poprzedniego stanu. Tak to zostalo edytowane ze moze wyglada troche innaczej. Dziekuje bardzo za uwagi, mam nadzieje ze nastepne odciki sie wam spodobaja. Pozdrawiam Adrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 12 Wrzesień 2015 Share Napisano 12 Wrzesień 2015 Witam!Golenia się szkłem od butelki bym nie wykluczał.Tym bardziej u Tych buraków.Z klasyfikacją amunicji to macie rację,ale lektor sam sobie tekstu nie pisze - ktoś to tlumaczy i podaje do przeczytania.Emocje? Hmmm sprawa naprawdę indywidualna.Sam mialem ciary jak wyjęli czaszkę z okopu w takim stanie.I to nie jest po łebkach bo w każdym odcinku jest info,że są to fragmenty dłuzszych prac ziemnych...Takie mam odczucia.Ponoć ma być odcinek na terenie Polski.Obstawiacie jakieś miejsce gdzie ekipa mogła się wybrać?pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanW Napisano 12 Wrzesień 2015 Share Napisano 12 Wrzesień 2015 Polecam też program o poszukiwaniach na Planete+ we czwartki o 22. W pierwszych dwóch odcinkach pokazano poszukiwania i odnalezienie dwówch spitfire jednego w Irlandii - neutralnej w czasie II WŚ oraz w Normandii. Pokazano też wrak transportowca z 30 -ma Shermanami i ubota. K.m. wydobyty ze spita w Irlandii zagadał" po ponad 70-ciu latach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat3 Napisano 16 Wrzesień 2015 Share Napisano 16 Wrzesień 2015 No jak to gdzie-Glogow oczywiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 18 Wrzesień 2015 Share Napisano 18 Wrzesień 2015 No i jak się podobał odcinek Panowie nielegalni? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Wrzesień 2015 Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Golenia się szkłem od butelki bym nie wykluczał.Tym bardziej u Tych buraków" - koledze radzę liznąć trochę wiedzy, a nie pisać głupoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spetsnaz Napisano 18 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2015 Odcinek fajny.. przewinął się oczywiście wątek Czarnych" co to wszystko sprzedają, chwilę później sam Jasny" poszukiwacz przelicza hałery i klamry na dolary :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Wrzesień 2015 Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Dziś z doskoku oglądałem Lipawę", która mi poprzednio uciekła...I stwierdzam, że albo ja cyniczne zwierzę jestem, albo musicie hobby zmienić :-(Nie wiem, w sumie, co jest gorsze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 20 Wrzesień 2015 Share Napisano 20 Wrzesień 2015 Przyjadą do Polski, nałapią kleszczy i za 2-3 lata skończy się kozaczenie jak stara borelka przypili :)))Zawsze się zastanawiam ile czasu musiałbym poświęcić na poszukiwania, żeby mieć z tego jakikolwiek grosz - przy założeniu czarnych" intencji. Fanty od święta, a stany zachowania zwykle pozwalają jedynie na radość z samego znalezienia, bo fant mierny. Taka jest rzeczywistość. Ładne rzeczy trafiają tylko profesjonaliści i to mający dużo czasu. Na przypał to można, ale złapać wspomnianą borelkę, a nie podreperować budżet".Przeliczając na pieniądze, to na dobrą sprawę w życiu nie znalazłem niczego, co byłoby warte więcej niż czas i środki zużyte na organizację wypadu. Za to emocje i wspomnienia pozostały bezcenne.Ale z drugiej strony, moja żona przez 10 lat zapracowała na 1 średnią krajową - kojarzę 3 jej fanty warte w sumie te 3 koła. Łał, faktycznie, sposób na życie!M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr916 Napisano 24 Wrzesień 2015 Share Napisano 24 Wrzesień 2015 Witam!W programie nie ma dzisiaj (czwartek)nowego odcinka.Jest w niedzielę o godz.12:55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.