Skocz do zawartości
  • 0

Czub pocisku ????

Lelonek1

Pytanie

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Lelonek1 (8 / 7) 2015-05-18 07:02:58

Generalnie nabój (jeśli to z amunicji scalonej) składa się z łuski (to pewnie Twój tył miałby być) i pocisku (czub?) - patrz schemat.
Zatem Twój to tył czuba :)

Napisano
Przestań człowieku zakładać osobny wątek do każdego fanta.

Zrób jeden i zatytułuj go odpowiednio i wszystko tam zamieszczaj na raz jak masz kilka przedmiotów do ID

Oczopląsu można dostać..
Napisano
Bosze ! Lelonek widziałeś kiedyś , gdzieś , coś , jakoś , zapalnik z pierścieniem wiodącym ? Masz banana na wujka googla? Poszukaj , przyda Ci się trochę samodzielności , bo zaraz zapytasz czy to nie łuska.
Napisano
Żarty żartami, może moje pytania są głupie ale konkretnie mógłby powiedzieć co to jest dokładnie i czy można to jakoś wyczyścić (obtłuc młotkiem). Jest to bezpieczne ???
Napisano
Nie zapalnik, tylko część pocisku z dnem. W denku mogły być zapalniki albo smugacze. Nie podejmuję się stwierdzić jednoznacznie co to może być, bo to złom kompletny. Czyścić w zasadzie nie ma po co.
Napisano
Podbijam, czym to można wyczyścić i czy jest to bezpiecznie czyścić mechanicznie? Poleżało 2 tyg w coli, odpadło parę strupków ale nadal nie wygląda za dobrze.
Napisano
Nie czub" a ył" raczej :)
Trudno będzie coś więcej powiedzieć, bo to tylko resztki. Nie podajesz nawet średnicy, więc będzie trudno. Daj jeszcze fotkę denka - może uda się coś wydedukować więcej.
Napisano

Jest to bardzo cięzkie więc nie wygląda to raczej na tył. Z tego co szukałem to pasowałoby jedynie do: http://tufotki.pl/VuNXS. Tylko zastanawia mnie czy mogło to aż tak obrosnąć w rdze i czy bezpiecznie jest to czyścić a jak tak to czym ???

Napisano
Lelonek... ty przeczytaj lepiej:

http://odkrywca.pl/kazdy-ma-to-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705

a zwłaszcza pkt 4.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie