Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Lipek napisał: Nie dziwi Was nagłe milczenie kol b.? Dziwnym trafem zamilkł wraz z końcem rosyjskiej ofensywy. Idę o zakład, że uaktywni się w tym samym czasie, co "powstańcy.
Nie to żeby mi brakowało linkowania z kresów.ru. Ot, taka ciekawostka ornitologiczna ;)"

Yeti napisał: Nie wywołuj wilka z lasu...
Może i bezzębny, ale zawsze może śliną obryzgać..."

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Bardzo nieładnie z Waszej strony, bo ja akurat chciałem zakończyć swoją przygodę" na Odkrywcy z takim okrągłym licznikiem 4000", a widzę, że bez balansa żyć nie możecie!

Sami się prosicie, acz dyskusja z czytelnikami pewnej Gazetki, jak i zapewne też [w niektórych przypadkach] potomkami banderowców z Akcji Wisła", przestała mnie już bawić...

Zacznę od tego, że miałem dzisiaj SATYSFAKCJĘ, bo mam w pracy takiego jednego czytelnika GP, który nic nie dał sobie powiedzieć na temat neo-banderowców - tylko pienił się na temat Rosji i Putina. Dzisiaj przyszedł do mnie ze zwieszoną głową i przyznał, że miałem rację, bo ukraiński parlament, zaraz po tym jak nasz Prezydent wystąpił w Wierchownej Radzie, uhonorował OUN/UPA. Po raz kolejny Polska dostała od nich, za przeproszeniem, w pysk! Ale tak się kończy służalczość wobec nowego Wielkiego Brata, a nie dbanie o własne interesy, jak to czynią na ten przykład Czesi. To dlatego Czesi jeżdżą do USA bez wiz, a my dalej musimy stać w kolejkach i prosić o łaskę...

http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/szef-ipn-honory-dla-upa-w-czasie-wizyty-komorowskiego-na-ukrainie-to-nie-przypadek

Ukraina w tej postaci jaką ją wykreowali: Lenin, Stalin, Chruszczow i Jelcyn, jest już skończona i to zarówno politycznie, jak i przede wszystkim gospodarczo i ekonomicznie. A to będzie oznaczało i dla nas bardzo poważne problemy, bo w krótkim czasie napłynie do nas kilka milionów emigrantów z Ukrainy, a u nas rynek pracy praktycznie nie istnieje [Polacy masowo emigrują za pracą]. Do tego część z tych emigrantów, to będą sympatycy banderowców, którzy na Ukrainie zyskują coraz większe wpływy:

http://www.altair.com.pl/news/view?news_id=16096

Za parę lat będziemy mieć tu prawdziwe multikulti" i nie da się wykluczyć, że ponownie padnie hasło: rezać Lachów.

P.S.
Jeżeli chcecie koniecznie robić za to coś co pies liże, to róbcie to na własny rachunek, bez wywoływania balansa...
  • Odpowiedzi 481
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
balans (4001 / 60) 2015-04-10 19:42:29

Tylko nie wy, nie wy...

Gdybyś śledził ze zrozumieniem moje wpisy, byś zauważył, że ja dobre parę miesięcy temu napisałem, że Ukraina jako państwo to trup... Przez czas od tamtego wpisu, już nawet śmierdzieć zaczął i się muchy zleciały...

Dwa- nie możesz, ale już o tym pisaliśmy, przyjąć do zrozumienia/pogodzić się z faktem, że podobnie jak Tobie, znakomitej większości Użytkowników Forum z UPA nie po drodze...
Różnica jest między Tobą a nami taka, że Tobie jednocześnie Moskwa imponuje... Choć fakt- ja czasami również podziwiam bezczelność putlera i sprawność, z jaką Świat rozegrał...
Napisano
http://fakty.interia.pl/polska/news-rmf24-nocne-wilki-przejada-przez-polske-nie-bedzie-blokady,nId,1715912

Jako, że jest to wątek wiążący się z Rosją i wszystkim złym co ostatnio od niej pochodzi, moje pytanie brzmi ile ma tych wilków" przejechać przez Polskę(liczą ok 5tys, chyba nie jadą wszyscy?)? Niektórzy twierdzą, że mogą się nadać do konia trojańskiego" i niezłej prowokacji, w sumie byli na Krymie przed aneksją, także kto wie, ja się nie znam :)

Pozdrawiam
Napisano
A ja, dla odmiany, mam nadzieję, że te wylki bez problemów z naszej strony wjadą ( skoro mają wizy i spełniają warunki echniczne" ), przejadą i wyjadą...

Bo inaczej trup będzie słał się gęsto, a następny wyjazd motocyklowy do Katynia się nie odbędzie...
Napisano
Tu macie coś na temat obecnego kultu zbrodniarzy z UPA na tym czymś, co niektórzy nazywają UPAiną i tak przy okazji przykład plucia nam Polakom w twarz [no chyba, że nie wszyscy nam tym forum to Polacy?].

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/parlament-w-kijowie-wykopal-kolejny-row-miedzy-ukraincami-a-polakami/5p8l0x

A odnośnie tych motocyklistów, to chciałem jedynie zauważyć, że nasi motocykliści corocznie organizują rajd do Katynia i nikt im ze strony rosyjskiej tego nie zabrania...
Napisano
Ja jednak widzę zdecydowaną różnicę pomiędzy Rajdem Katyńskim a tymi bandziorami.
Nikt z uczestników Rajdu Katyńskiego nie brał udziału w bandyckiej aneksji terytorium innego państwa. Tak samo jak nikt z nich nie czci arcyzbrodniarza Stalina, który jest idolem szefa gangu Nocnych Wilków.

P.S. Dla mnie większym napluciem w twarz jest pożyczka w wysokości 100mln jewro, jaką obiecał nasz pą prezydą" Bul Poroszence. Kto normalny pożycza bankrutowi? To, że Bul nie odwołał swojego wystąpienia w Werhownej Radzie w dzień nobilitacji UPA jakoś mnie nie dziwi. Niczego innego się po tym typie nie spodziewałem.
Napisano
Wizy dostali niemieckie, wniosek nasuwa się sam ;) a że niemieckie wizy już obowiązują u nas bo UE, to cóż, pozostaje tylko tak jak napisał Człowiek Śniegu, zeby sobie spokojnie przejechali bo może się zrobić ciekawie

Pozdrawiam
Napisano
Po jakiego grzyba robić sensację z jakiegoś rajdu? Przyjadą, pojadą... Jak ktoś im da w mordę to wyskoczy 18 kamer i potem będzie, że ruskich w Polsce biją. Po za tym ileś polskich wypraw po rosyjskiej ziemi co roku jeździ - po jakiejś zadymie już lekko mieć nie będą. i nie ważne czy rajd katyński czy rajd dookoła Bajkału.
Tępaki pod stadionem dały się sprowokować i obawiam się, że dzicz stadionowa znowu pokaże się ze znanej nam strony.
Napisano
http://wpolityce.pl/swiat/240852-kolejna-prowokacja-kremla-nocne-wilki-to-nie-wszystko-tym-razem-przez-polske-chce-przejechac-rosyjski-rajd-samochodowy-wystartuje-w-smolensku

sensacja niby żadna, rajd jak rajd, ale tutaj kolejny, a następne może białe ciężarówki i czołgi?
Napisano
Uważam, że nasze służby powinny dołożyć wszelkich starań by jeśli rajd wjedzie wyjechał w jak najlepszym stanie.
Nie dajmy się sprowokować.
Napisano
W. - i tu może być problem :-(

Widziałem parę minut temu samochody tego Ochotniczego coś tam-coś... Mocno udekorowane czerwonymi gwiazdami, sierpy, młoty- a to podlega pod ustawę o propagowaniu :-(

A wszyscy (?) wiemy, że nie zdejmą po dobroci...
Napisano
http://www.kresy.pl/wydarzenia,wojskowosc?zobacz%2Fkanada-wysyla-na-ukraine-200-zolnierzy

Ukraińska diaspora w Kanadzie wspomaga swoich :)

Co do rajdów, oby przejechali bez przeszkód, i żeby nie była to jakaś magiczna zagrywka Putinsyna

Pozdrawiam
Napisano
Panowie, bez histerii: niech sobie tam jada, a moze przy okazji co niektorzy poprosza o azyl w RFN;)

A tak na serio? Widocznie baby se nie moze znalezc jeden z drugim wilkiem" i swoje frustracje zwiazane z wiadomym brakiem pewnych zachowan wyladowuja na biednych motocyklach...
Napisano
Od początku pisałem tu na forum, że ten cały Majdan [zorganizowany i sfinansowany przez CIA] nic dobrego nie przyniesie: ani Ukrainie, ani Polsce, ani Europie. A tylko obudzi banderowskie demony i wywoła wojnę.

No i po raz kolejny się to sprawdza, a ja wcale nie mam z tego powodu satysfakcji. Nawet z tego, że po tym jak kilka dni temu w Kijowie NAPLUTO nam Polakom w twarz, to nawet gen. Skrzypczak, który wcześniej był gorącym orędownikiem polskiego zaangażowania militarnego na Ukrainie, nagle zmienił o 180 stopni swoje poglądy. Ba, nawet przypomniał sobie, że jego wujka Ukraińcy przybili widłami do stodoły...

http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/865977,skrzypczak-ze-mnie-dupa-nie-polityk-odwoluje-wszystko-co-mowilem-o-ukrainie.html

Jak się do tego doda to, że na Ukrainie wręcz seryjnie morduje się opozycyjnych polityków i dziennikarzy, to już nie jest nawet UPAina, ale wręcz jakiś Banderland.
Sorry, ale ja dziękuję za taki ufor"...

P.S.
I jeszcze tak w odpowiedzi Yet'iemu; nigdy nie głosiłem, że mamy się z Rosją przyjaźnić. A wręcz przeciwnie, bo pisałem tu, że w stosunkach z nimi należy zachować ostrożność [można to łatwo sprawdzić]. Ale jestem przeciwny ustawianiu sobie Rosji jako wroga. Bo na tym tracimy miliardy $, a więc i tysiące miejsc pracy u nas w kraju. Globaliści i bankierzy z za oceanu nam tego nie rekompensują. A przy tym należy pamiętać, że o światowej pozycji jakiegoś kraju decyduje w obecnych czasach poziom jego rozwoju gospodarczego, a nie wymachiwanie szabelką i obienie loda" tym, którzy nawet nie zniosą wiz dla nas...
Napisano
I zagorzali UPAinofile jakoś zamilkli ;)
a niestety taka jest prawda jak napisał Balans, ale może Polacy już nie potrafią działać samodzielnie i we własnym interesie tylko na komendę USA albo Niemiec, smutne ale prawdziwe. I skończcie gadać o tym buforze, bo to chyba gadka z amerykańskiego polecenia żeby nas coraz bardziej szczuć na ruskich, jaki bufor jak oni z samego obwodu kaliningradzkiego nas by zajęli, już nie wspomne o tym, że przez Białoruś przeszli by jak nóż przez masło, tak samo jak przez UPAinę.

Pozdrawiam
Napisano
Mruk a ty byłeś kiedykolwiek w obwodzie kaliningradzkimi widziałeś jak wygląda sprzęt, którym podobno mają zająć Polskę. Co do pisania to po co pisać jak ty i balans znacie tylko Ukrainę jako synonim UPA, Bandery i czasów II wojny światowej.
Napisano
Tak myślałem delmak, że będziesz tu bronił UPAiny [po tym jak napluli nam Polakom w Kijowie w twarz, to nie jest już Ukraina, tylko UPAina].

Co do Rosji, to mogą się po nas przejechać w kilka dni - tylko po co??? Czy my posiadamy jakieś zasoby o strategicznym znaczeniu? Czy my w ogóle posiadamy jakieś strategiczne znaczenie, oprócz długów w zachodnich bankach? Tak praktycznie, to nic już własnego nie posiadamy. Do tego Rosji nie stać [finansowo] nawet na taką okupację. Ale gdyby doszło do poważnej wojny w Europie, do której nas pchają neo-konserwatyści z USA, to wystarczy kilkanaście Iskanderów z odpowiednimi głowicami, wystrzelonymi z okolic Kaliningradu, a zostanie z Polski tak gdzieś w godzinę - nuklearna pustynia. Tego chcecie bajoki?

A wracając do UPAiny; to ja od początku pisałem, że zafundowana im demokracja" made in CIA skończy się dla nich zupełną katastrofą. Co nawet w polsko-języcznych mediach można wyczytać między wierszami:

http://wiadomosci.onet.pl/prasa/lwow-bedzie-plonal/tnjrgg

Podobnie zresztą pisałem, że ten kraj po Majdanie zacznie się szybko faszyzować/banderyzowć:

http://www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/dane-adresowe-buzyny-i-kalasznikowa-upubliczniono-na-liscie-wrogow-ukrainy-tuz-przed-ich-smiercia

Ale to co mnie najbardziej boli, to to, że Polska robi przy tym za Amerykański i Niemiecki bantustan. Kraj taniej siły roboczej, którego nikt nie szanuje, a przede wszystkim nie szanuje nas asz największy sojusznik":

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/usa-intencja-comeya-nie-bylo-przypisywanie-polsce-roli-w-holokauscie/z69kz2

Kraj, którym pogardzają nawet UPAińcy - poszukajcie sobie kogo mianowali swoim konsulem w Lublinie! I to mimo tego, że my, pomimo własnej biedy, setki milionów euro w nich pompujemy, a to worek bez dna.

Przykro mi to pisać, że takich czasów doczekałem...
Napisano
Co do RoSSyji, zawsze wiadomo było dokładnie po co. Po to aby odtworzyć dawne imperium, najlepiej z granicami danego przez ostatniego cara, albo świetego generalissimusa Stalina. Czyli imperium kacoposko-roSSyjskie bez Polski na mapie, i bez języka polskiego na ulicy. No i oczywiście po to żeby mieć nową rocznice gdzie będą przemowy, czerwone flagi, wódka, i najjaśniejszy rasPutin na mównicy.

I jak zwykle zgadzam się z tobą, to prawda, że roSSyji nie stać [finansowo] na okupacje, ale to tego szaleńca rasPutina nie obchodzi.

I to prawda, że ci neo-koserwatyści pchają nas do wojny w Europie. RoSSyjscy KGB-owsko-NASZistowsko-neo-konserwatyści z kacapem rasPutinem na czele.

Co do, co chwila tu opisywanej katastrowy made in CIA, to zgadzam się 100 procentowo i cały czas utrzymuje, że aneksacja Krymu przez USA to prowokacja!
Ameryko, prosze natychmiast oddać Krym Ukrainie!!!
Napisano
http://viralka.pl/oto-jak-ukrainska-upa-mordowala-i-torturowala-polakow-przerazajaca-lista/

antybiotyk na upainofilię, żeby oficjalnie przeprosili to jeszcze to asze" włażenie im do tyłka bym zrozumiał.

M164U, Rosja anektowała Krym to fakt, ale rozróbę na Majdanie rozkręciło CIA i nawet sami się do tego przyznali, ale ktoś tu się tak nałykał propagandy, że już nie łapie ;)

Prawda jest taka, ze USA marzyły się bazy na Ukrainie m.in na Krymie, chcieli ją wciągnąć do swojej strefy wpływów, i niech nikt nie gada tej propagandy, że USA i Zachód chciało im pomóc stać się lepszym światem, NIE, tu chodziło o tanią siłę roboczą i żeby było komu dawać kredyty z MFW, do tego wkurzyli ruskich, oni jak to oni nie pozwolą i anektowali Krym i destabilizują Ukrainę poprzez Donbas zeby opóźnić jej integracje z zachodem, bo nie chcą mieć pod bokiem baz NATO, a UPAina to nie państwa bałtyckie z 4 czołgami, i wątek wojny która USA (bankrutowi) na rękę żeby odbić się od dna, pejsy się na głowie prostują i Icki zacierają rączki na taką okoliczność.

Pozdrawiam Myślących trzeźwo i obiektywnie przede wszystkim
Napisano
Dzięki za pozdrowienia!

Co do Usańskich marzeń o Krymie, to prawdopodobnie są one tak samo prawdziwe i realne jak marzenia roSSyjskie o odbudowie carskich fortyfikacji na wyspach hawajskich, czyli dawno i nieprawda, ale jak ktoś tu już napisał, ktoś tu się tak nałykał propagandy, że już nie łapie ;)

Bo prawdą jest, że w USA to nie tylko nie marzyła im się nowa baza na Krymie, ale marzy im się redukcja obecnych baz bo mają ich za dużo:) A zamiast bazy na Krymie to mieli i mają Turcje, a jak nie Turcje to Bułgarie, a jak nie Bułgarie to Piątą flote z bazą w Baharajnie, ale jak im już nic nie wyjdzie to wynajmą małą baze w Starych Kiejkutach, zanim sie na Krym wybiorą…

Ja was toże pazdrawliaju:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie