Gniewkos Napisano 8 Październik 2017 Share Napisano 8 Październik 2017 Piaskowiec modrzak, smaczny grzyb jadalny, rzadko występujący, pod ochroną.Też mam miejsce gdzie rosną ale nie zbieram.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobiepan Napisano 8 Październik 2017 Share Napisano 8 Październik 2017 Piaskowiec modrzak, rzadki, ale nie znalazłem info, żeby był chroniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 8 Październik 2017 Share Napisano 8 Październik 2017 tadeusze są ... :) i podgrzybki też ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 8 Październik 2017 Share Napisano 8 Październik 2017 Ładne rydze też dziś nazbierałem, ale dużo robaczywych niestetyPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Październik 2017 Share Napisano 16 Październik 2017 Pany nigdy tego nie zbierałem, ale wyrosły 2 m od domu, to wezmę. Opieńka, nie? Jak toto najsmaczniej zjeść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrCruise Napisano 16 Październik 2017 Share Napisano 16 Październik 2017 Ja najbardziej lubię marynowane:) ale smażone z jajeczkiem też pycha :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Październik 2017 Share Napisano 16 Październik 2017 Właśnie wziąłem się za marynatę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrCruise Napisano 16 Październik 2017 Share Napisano 16 Październik 2017 marynowane są zarąbiste :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Październik 2017 Share Napisano 16 Październik 2017 Zobaczymy. Nigdy w życiu nie jadłem opieniek, bo tego nigdy nie zbierałem, no ale mam pod nosem to ciężko nie skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrCruise Napisano 16 Październik 2017 Share Napisano 16 Październik 2017 Ja opieńki zawsze zbieram.W tym roku pierwszy raz namówiono mnie na zbieranie lejkowca dętego choć nigdy tego nie tykałem a okazało się że to bardzo smaczny grzybek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Październik 2017 Share Napisano 16 Październik 2017 I gotowe. Jutro wykoszę i zrobię resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 16 Październik 2017 Share Napisano 16 Październik 2017 Taki nie młody a dał się zreformować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 16 Październik 2017 Share Napisano 16 Październik 2017 znalezione przy użyciu sprzętu elektronicznego, czy to legalne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 16 Październik 2017 Share Napisano 16 Październik 2017 jeszcze przy okazji wz31 wpadł :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 16 Październik 2017 Share Napisano 16 Październik 2017 i taaaka kania rekord :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Październik 2017 Share Napisano 18 Październik 2017 Znalazłem właśnie kolejne dwa stanowiska opieńki na podwórku. Jutro wycinam i w słoiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 18 Październik 2017 Share Napisano 18 Październik 2017 U mnie teraz takie rarytasy zbieramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 18 Październik 2017 Share Napisano 18 Październik 2017 A to z soboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 19 Październik 2017 Share Napisano 19 Październik 2017 o zielonki...To zaraz zima....Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 19 Październik 2017 Share Napisano 19 Październik 2017 Salamandra ładna!Nigdy nie spotkałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 20 Październik 2017 Share Napisano 20 Październik 2017 Chciałeś chyba napisać: Nigdy nie jadłem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrCruise Napisano 20 Październik 2017 Share Napisano 20 Październik 2017 U mnie dzisiaj w lesie słabiutko,na cztery godziny chodzenia kilka małych kanii,dwa małe podgrzybki i chyba z sześć kilo opieńków.Biorę się za marynatę :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrCruise Napisano 20 Październik 2017 Share Napisano 20 Październik 2017 czyli wysyp opieńków :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrCruise Napisano 20 Październik 2017 Share Napisano 20 Październik 2017 wymianka?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MilKam88 Napisano 21 Październik 2017 Share Napisano 21 Październik 2017 http://youtu.be/o_gP0Bcer4M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi