bjar_1 Napisano 8 Wrzesień 2017 Napisano 8 Wrzesień 2017 Podgrzybków u nas wysyp, więc i pewnie będą u Ciebie :] Cytuj
sqr Napisano 8 Wrzesień 2017 Napisano 8 Wrzesień 2017 Z opowieści znajomych wiem, że już są podgrzybki. Mnie dziś ponownie wciągnęła dębina i dała pełen kosz prawdziwych i 6 pięknych parasoli kani.Urlop mi się kończy a w moich lasach masa grzybów ... ciężko będzie wytrzymac w pracy ;) 1 Cytuj
Hebda Napisano 8 Wrzesień 2017 Napisano 8 Wrzesień 2017 Vis,na najlepsze to musisz czekac na pazdziernik/listopad :) Cytuj
MilKam88 Napisano 8 Wrzesień 2017 Napisano 8 Wrzesień 2017 Kolego vis1939 nie przesadzaj, nie ma tragedii. Cytuj
bjar_1 Napisano 9 Wrzesień 2017 Napisano 9 Wrzesień 2017 Visek co Ty po pustyniach chodzisz? ;) Cytuj
bjar_1 Napisano 9 Wrzesień 2017 Napisano 9 Wrzesień 2017 No ja przed chwilą na podwórku 2 borowiki, więc chyba są jednak ;) Cytuj
vis1939 Napisano 9 Wrzesień 2017 Napisano 9 Wrzesień 2017 Jak nie mam pełnej siaty/koszyka to nie ma grzybów.Chyba trzeba se worek z boczniakami do piwnicy wstawić.Jeszcze mnie jakimiś zakazami straszą... Cytuj
sqr Napisano 9 Wrzesień 2017 Napisano 9 Wrzesień 2017 Grzyby są i to w takich ilościach, że nie pamiętam takiej obfitości ... Nie trzeba iść na grzyby, wystarczy pójść do lasu ... :) Jeśli aura się utrzyma, to zapraszam w ekst łikend" pod Kraśnik na prawdziwe grzyby.Wszystko na to wskazuje, że jeszcze długo będą, bo dziś byłem i bardzo dużo jest małych 5-8 cm oczywiście mam na myśli prawdziwe! choć i maslaki, kozaki, kanie, kurki i podgrzybki dopisują. :/ a urlop się skończył :( 1 Cytuj
sonicsquad Napisano 9 Wrzesień 2017 Napisano 9 Wrzesień 2017 i dupa.. Łażenia pod Wro prawie 4 godziny, a grzyba prawie nie ma... Albo las nie ten albo pełnia była czy może inne gusła... Cytuj
woytas Napisano 9 Wrzesień 2017 Napisano 9 Wrzesień 2017 Wejdź jetiemu do piwnicy - żona ma uprawę pleśni na penicylinę. Z pustymi rękoma nie wyjdziesz. Cytuj
toska Napisano 9 Wrzesień 2017 Napisano 9 Wrzesień 2017 Lepiej żeby yetiemu nigdzie nie wchodził.... Bo Łun potem z rewizytą zjawić się może a jak on wlezie to wiadomo.Te zwierzaki strasznie ekspansywne są Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 9 Wrzesień 2017 Napisano 9 Wrzesień 2017 Nie bój nic- Woytas ma więcej grzybów między paluchami, niż ja w piwnicy...A tych z sera Mu nie oddam. Cytuj
zuki Napisano 9 Wrzesień 2017 Napisano 9 Wrzesień 2017 E tam na kurpiach grzybow tyle ze nawet kurpie dezerterzy(te co uciekli w gory przed Szwedami, i teraz goralami sie okrzykneli) nie pamietaja. Ale co fakt to fakt, dutki tak samo licza. Cytuj
bjar_1 Napisano 10 Wrzesień 2017 Napisano 10 Wrzesień 2017 I tak jak wczoraj wyszedłem z kawą na podwórko i myk znów dwa borowiki, w tym jeden tak z 20 cm średnicy kapelusza. No i wypatrzyłem małe rydze - czekają na powiększenie rozmiarów. A podgrzybki zajączki, to na grządkach z kwiatkami rosną. Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 10 Wrzesień 2017 Napisano 10 Wrzesień 2017 bjar_1 (28866 / 840) 2017-09-10 10:15:19I tak jak wczoraj wyszedłem z kawą...."To dlatego, że kawę piłeś...W okolicach Stolycy zDolnego Śląska, mimo że do herbaty się nie zbliżam, pełny zonk- fajny spacer i kilka podgrzybków znalezionych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi