Herzog Napisano 26 Październik 2014 Autor Napisano 26 Październik 2014 Proszę o identyfikację tej gwiazdy, która niestety dostała się w ręce rosyjskiego soldata. Środek wycięty był oddzielnie i nie wiem czy dobrze jest złożony.Wielkość po najdłuższych promieniach 85mm. Przypinane na agrafkę. Materiał srebro.
HU13ERT Napisano 27 Październik 2014 Napisano 27 Październik 2014 Na gwiazdę nakładkę gwardii za duża i za mało strzeliste promienie.Pozdrawiam.Hubert
lina_90 Napisano 27 Październik 2014 Napisano 27 Październik 2014 Herzog jeśli trafiłeś na stronę odkrywcy to śmiem twierdzić ,że znasz choć trochę historię a co za tym idzie jako człowiek rozumny i myślący potrafisz rozszyfrować skrót szeroko stosowany i zarazem bardzo popularny wśród poszukiwaczy. Nie jesteś na forum od wczoraj. Wyjdę Ci z pomocną dłonią skoro nie potrafisz rozszyfrować skrótu, chodziło o Hitlerjugend. Na temat tej organizacji, umundurowania itp rzeczy znajdziesz informację. Nie licz ,że ktoś poda Ci na tacy rozwiązanie. Trochę własnej inicjatywy.
Herzog Napisano 26 Październik 2014 Autor Napisano 26 Październik 2014 Proszę o identyfikację tej gwiazdy, która niestety dostała się w ręce rosyjskiego soldata. Środek wycięty był oddzielnie i nie wiem czy dobrze jest złożony.Wielkość po najdłuższych promieniach 85mm. Przypinane na agrafkę. Materiał srebro.
Herzog Napisano 26 Październik 2014 Autor Napisano 26 Październik 2014 i rewers..Mam jakieś przypuszczenia ale na razie nie chcę sugerować. Zmyliło mnie tylko to srebro, które raczej wyklucza wszelkie emblematy z nakryć głowy...ale może ?PzdrH.
bjar_1 Napisano 27 Październik 2014 Napisano 27 Październik 2014 Gwiazda HJ? W carskiej ziemiance? ;)
Herzog Napisano 26 Październik 2014 Autor Napisano 26 Październik 2014 A co to gwiazda HJ"? (rozumiem, że Hitler Jugend) bo przeczytałem cały internet i niczego takiego nie znalazłem.
lina_90 Napisano 28 Październik 2014 Napisano 28 Październik 2014 Dostałeś sugestię w jakim kierunku MOŻESZ nie musisz szukać. To nie w moim interesie było czy też jest ustalenie co posiadasz. Tyle w temacie kończę bezcelową wymianę zdań.
lina_90 Napisano 27 Październik 2014 Napisano 27 Październik 2014 Gdzie tu wskazówka ,że znaleziona w carskiej ziemiance? Jest wzmianka o ROSYJSKIM soldacie. Tytuł wątku to przypuszczenie czy stwierdzenie?
abcd Napisano 27 Październik 2014 Napisano 27 Październik 2014 To może niekompletny (brak nakładki) medal z zawodów strzeleckich jakiegoś Schützenverein http://www.ebay.de/itm/Schuetzenkette-9-Abzeichen-Orden-ab-1928-Schuetzenverein-Raum-Duesseldorf-Schuetzen-/121291280200
abcd Napisano 27 Październik 2014 Napisano 27 Październik 2014 Na nakładce mógł widnieć napis Schützenkonig lub I Preis itp.
steell Napisano 26 Październik 2014 Napisano 26 Październik 2014 Może destrukt pamiątkowej odznaki Związku Rezerwistów" z czasów II RP
bjar_1 Napisano 27 Październik 2014 Napisano 27 Październik 2014 I wojna światowa i rosyjski, nie radziecki - więc ziemiana carska. Może się kol. Herzog wypowie jaka...
zozu Napisano 26 Październik 2014 Napisano 26 Październik 2014 To też gwiazda gwardyjskiego pułku piechoty mocowana do orła, od pikelhauby.
zozu Napisano 26 Październik 2014 Napisano 26 Październik 2014 ...jeszcze to.Jeśli się mylę, to z góry przepraszam.
Pytanie
Herzog
Proszę o identyfikację tej gwiazdy, która niestety dostała się w ręce rosyjskiego soldata. Środek wycięty był oddzielnie i nie wiem czy dobrze jest złożony.
Wielkość po najdłuższych promieniach 85mm. Przypinane na agrafkę. Materiał srebro.
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.