protazy Napisano 5 Grudzień 2015 Share Napisano 5 Grudzień 2015 tyle było gadania, a teraz nikt nic nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 5 Grudzień 2015 Share Napisano 5 Grudzień 2015 Napisz/pojedz i sprawdź - http://muzeumbiala.pl/wystawy-stale/walka-i-meczenstwo-ludnosci-podlasia-w-latach-1939-1947Choć na cuda bym nie liczył,w zasadzie to na nic bym nie liczył:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
protazy Napisano 5 Grudzień 2015 Share Napisano 5 Grudzień 2015 kolego vis1939, nie musisz mnie uświadamiać bo temat dobrze znam, czytałem cały wątek, program oglądałem w 2009r ,a stronke muzeum odwiedzałem wiele razy.Te pytania kierowałem do tych co najwięcej się udzielali, tu na odkrywcy, np. Kolega Ostoja dużo pisał, a mało robi, a teraz to już zamilkł w ogóle w tym temacie. Może ktoś mieszka blisko i zagląda osobiście do tego muzeum i podzieli się z nami spostrzeżeniami i wszelkimi wiadomościami.Bardzo bym prosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firmanty Napisano 26 Styczeń 2016 Share Napisano 26 Styczeń 2016 Ludzie, ruszcie się! Podajcie rzetelne informacje o losach tego depozytu. A czy przedmioty wydobyte z grobu kapitana Władysława Raginisa trafiły do muzeum? Z tego co wiem to tak, ale czy to nie jest rabunek? Chyba powinny zostać w ziemi. Można było je wydobyć w celu konserwacji, dokumentacji itp. a następnie umieścić w szczelnym pojemniku i ponownie zakopać w tym grobie. Ile takich depozytów jak ten spod Woli Gułowskiej może być w ziemi? Ile zostało już wydobytych, a ile z nich zostało sprzedanych (oczywiście nielegalnie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 1 Luty 2016 Share Napisano 1 Luty 2016 Firmanty ty tak naprawdę myślisz ??? Jeżeli tak to wszystkie znaleziska które są w muzeach powinny wrócić z powrotem do ziemi w szczelnych pojemnikach i co dalej ? Policja będzie stać radiowozem na nich i ich pilnować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kwiczoł Napisano 1 Luty 2016 Share Napisano 1 Luty 2016 Firmanty ma swój świat i takie pierdomyśli to jego domena na forum:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 1 Luty 2016 Autor Share Napisano 1 Luty 2016 Protazy - nie kontynuuje tematu bo sprawy osobiste tak się układają, że nie mam czasu tego drążyć co najmniej do końca lutego.Polecam zastosować się do rady kolegi vis1939. Namiary masz - próbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reksio1939 Napisano 22 Marzec 2016 Share Napisano 22 Marzec 2016 Witam serdecznie chyba sie cos ruszy w sprawie depozytu spod W. Gulows.Podobno :ODKRYWCA : rusza sprawe, moze sie czegos dowiemy .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 23 Marzec 2016 Autor Share Napisano 23 Marzec 2016 Informacja z ostatniej chwili:Aktualnie cały depozyt jest po pełnej konserwacji - przedmioty są w bardzo różnym stanie zachowania ale najważniejsze jest to,że znajdują się w Muzeum Południowego Podlasia - Oddział Martyrologiczno-Historyczny w Białej Podlaskiej. Nie ma ich obecnie na ekspozycji ale jeśli ktoś chce je zobaczyć to nie ma żadnego problemu. Pan Kierownik Działu Archeologii, z którym rozmawiałem, zaprasza po Świętach Wielkanocnych do Muzeum: http://muzeumbiala.pl/informatorTemat doczekał się końca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Marzec 2016 Share Napisano 23 Marzec 2016 Podjedzie ktoś pofocić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xdzieciolx Napisano 23 Marzec 2016 Share Napisano 23 Marzec 2016 Ja mogę podjechać, mam w miarę blisko, a i kumpla odwiedzę żeby nie wysechł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 24 Marzec 2016 Autor Share Napisano 24 Marzec 2016 W Białej jest na tyle dużo pasjonatów historii, że te fotki już tu dawno powinny być. Samo Stowarzyszenie (nazwy nie pamiętam) legalnie współpracujące z WOUZ w Białej Podl. liczy 50 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xdzieciolx Napisano 24 Marzec 2016 Share Napisano 24 Marzec 2016 Nie wiem, możliwe. Ja mam 120km do Białej, podjadę w następny weekend jak nic się ze stanem fotem nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reksio1939 Napisano 24 Marzec 2016 Share Napisano 24 Marzec 2016 Swoja droga ciekawe dlaczego te stare grzechotniki ktore pracuja w muzeum w W. Gulowskiej nic nie robia zeby sciagnac te fanty do W. Gulows. Jutro dzwonie do muzeum zobacze jak beda sie tlumaczyc . A tobie MARKU- OSTOJA SZACUN. Widac ,ze (odkrywca )ma wy...bane NIC NIE ROBI POMIMO SYGNALIZOWANIA PROBLEMU .Ich interesuje tylko Wroclaw i okolice dlatego tak wiele osob przestalo nabywac miesiecznik.REDAKCJA POPRAWIC SIE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobow99 Napisano 29 Marzec 2016 Share Napisano 29 Marzec 2016 Stowarzyszenie to jeszcze nie jest, ale nazywa się Fibula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZUBIKED Napisano 1 Kwiecień 2016 Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Marku Twoje wyrażenie co powinno być ... jest dużo na wyrost. Jesteś niepoprawnym optymistą. Podobno rzeczywiście depozyt jest w Bialej ale w nieotwieranych i zaplombowanych pudłach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostoja Napisano 1 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Pracownik muzeum powiedział mi,że bez problemu można te rzeczy obejrzeć, więc jakie to ma znaczenie czy pudła są zaplombowane czy nie. To nie jest prywatne muzeum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por. Wojas Napisano 1 Kwiecień 2016 Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Więc będą foty, czy tajne/poufne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reksio1939 Napisano 23 Maj 2016 Share Napisano 23 Maj 2016 Siemka Ziomki co tam z info. odepozycie jest jakas nowa wiadomosc? Byl ktos w Muzeum Pol. Podl. i robil foty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 23 Marzec 2017 Share Napisano 23 Marzec 2017 No i jak tam Panowie depozyt,może ktoś wrzuci foty z ekspozycji muzealnej?:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Marzec 2017 Share Napisano 29 Marzec 2017 Rok minął i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 13 Sierpień 2017 Share Napisano 13 Sierpień 2017 Panowie i gdzie te suweniry? :)Uroczyście można już chyba ogłosić, że mamy do czynienia z klasycznym wałem i wypadało by kogoś za mordę mocniej złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 14 Sierpień 2017 Share Napisano 14 Sierpień 2017 Bylo i minęło. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Sierpień 2017 Share Napisano 14 Sierpień 2017 Tylko kogo za tą mordę złapać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 14 Sierpień 2017 Share Napisano 14 Sierpień 2017 Zaczął bym od konserwatora - kombinatora, a skończył na Macierewiczu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi