Czlowieksniegu Napisano 22 Październik 2014 Autor Share Napisano 22 Październik 2014 A ja właśnie przeczytałem i w sumie trudno się z tym nie zgodzić...Otóż winniśmy batiuszce Włodzimierzowi życzyć stu lat w zdrowiu i szczęściu. Im dłużej i głębiej" będzie rządził, tym większy b..ałagn zrobi, co da cywilizacji Zachodu ( a może i nam ) sporo czasu na ucieczkę do przodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Październik 2014 Share Napisano 22 Październik 2014 Tylko jak im głód zajrzy w oczy (?) to po słoninę znowu wpadną" do Nas - na chwilę, na dłużej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 23 Październik 2014 Share Napisano 23 Październik 2014 Yeti i Woytas na coś musicie się w końcu zdecydować! Bo raz ogłaszacie, że właśnie Rosja Putina się rozpada i to są już ich ostatnie dni, aby w następnym zdaniu napisać; że Putin chce zająć pół Europy".Raz nawołujecie do zygania kijem do niedźwiedzia, bo ten niedźwiedź właśnie zdycha z głodu. Aby zaraz później straszyć tymże niedźwiedziem, że jak się wnerwi, to jak odwinie łapą...Owszem, Rosja jest militarnym mocarstwem i ma możliwości w kilka dni przejechać się" przez całą Ukrainę [na wschodzie kraju pewnie by ich witali kwiatami]. Ale pytanie zasadnicze jest takie: co dalej? Bo nawet dużo bogatsze od Rosji USA praktycznie zbankrutowały po okupacji Iraku i Afganistanu...Reasumując:Wy się nie martwcie o Rosję - dużo większą biedę przeżyli i teraz też sobie jakoś dadzą radę.Wy się nie martwcie o Ukrainę, bo ta nawet nas nie raczy zaprosić do poważnych negocjacji, jakie prowadzi z Rosją i Zachodem [w tym przypadku mają zresztą rację, bo pajaców nie zaprasza się do poważnych negocjacji].Wy się raczej zacznijcie martwić o to, że Polska się wyludnia. A z bardziej przyziemnych spraw o to, że właśnie nasi rodzimi oligarchowie kombinują - jak nam zabrać wolne soboty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 23 Październik 2014 Share Napisano 23 Październik 2014 Hola hola!Nigdzie nie pisałem o jakimś rozpadzie rozpadniętego już raz ZSRR. Proszę mi tu nie imputować. Ukraińców już w nadmiarze mamy u Nas i nie sądzę, by następni w ilości hurtowej przybyć planowali (jak na razie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 23 Październik 2014 Share Napisano 23 Październik 2014 Mają tradycję i praktykę w tego typu działaniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 24 Październik 2014 Share Napisano 24 Październik 2014 http://www.kresy.pl/wydarzenia,wojskowosc?zobacz%2Fukrainscy-nacjonalisci-coraz-aktywniejsi-na-granicy-z-polska#dalej banderofile myślą, że nic nam nie grozi ze strony tych upowskich popaprańców?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 24 Październik 2014 Share Napisano 24 Październik 2014 A są tu jacyś banderofile? Nie zauważyłem.A tymi popaprańcami powinna się zająć policja i SG. W razie czego miś" w paszport i wypad do Donbasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 24 Październik 2014 Share Napisano 24 Październik 2014 ja tam paru zauważyłem, co by się dali pociąć za tych banderowców bo tak ich bronią, ale z nicku nie wymienie ;) byle tylko dopiec ruskim, a ukraińcy naszą pomoc mają głęboko w poważaniu, ale co ja tam wiem, niektózy już tak mają, że bardziej nienawidzą rosji niż kochają Polskę :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 24 Październik 2014 Share Napisano 24 Październik 2014 no no, ąz dziw bierze, że takie rewelacje na polskim" Oneciehttp://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/taka-jest-moja-wersja/2syf0Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 24 Październik 2014 Share Napisano 24 Październik 2014 Z tego co wiem to zadnych anderofilow" na forum Odk." nie ma, za to mamy tu wielu tzw. usofilow"...Co do tzw. eo-banderowcow", swobodowcow" i innej masci nacjonalistycznej halastry z UA, to niech nam podskocza! A nie podskocza, bo sa zwyklym planktonem politycznym.Tymczasem Rusnia Putina jest prawdziwym zagrozeniem dla Polski i niech niektorzy uczestnicy tej dyskusji to w koncu zrozumieja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 25 Październik 2014 Share Napisano 25 Październik 2014 Lipek napisał: >A oto prawdziwy cel rosyjskich humanitarnych konwojów": Rosjanie wywożą z Ukrainy wszystko, co się dakresy24.pl | dodane 2014-10-22 (01:18)Rosjanie rozpoczęli masowy rabunek i wywożenie do Rosji wszystkiego, co ma jakąkolwiek wartość. Przede wszystkim kradną specjalistyczne wyposażenie fabryk i eksponaty muzealne. Używają do tego swoich ciężarówek, które przyjechały tu z „pomocą humanitarną” - donosi portal kresy24.pl.<I dalej: poinformował [o tym] pragnący zachować anonimowość funkcjonariusz miejscowej milicji, który był świadkiem tego zdarzenia."-----------------------------------------------------------------------------------Czyli tak ogólnie na zasadzie - jedna baba, drugiej babie wsadziła do .... anonimowego milicja.Być może coś tam i Ruscy tak przy okazji wywieźli? Ale to wszystko wygląda mi na: prawdę czasu, prawdę ekranu i prawdę banderowców z Kijowa".Tym tylko, że nie jest tam za bardzo co wywozić, bo banderowcy zadbali o to, żeby tam kamień na kamieniu się nie ostał [banderowcy mają to już w genach] - ostrzeliwując miasta amunicją kasetową, co zresztą samo w sobie w świetle prawa międzynarodowego jest zbrodnią wojenną.http://www.kresy.pl/wydarzenia,wojskowosc?zobacz/niemiecki-rzad-chce-zbadania-kwestii-uzycia-bomb-kasetowych-przez-ukraincowP.S.Woytas, Ty jesteś stary wróbel, nie daj się nabierać na to końskie g...., jakie tu na forum zapodają niektórzy filobanderowcy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 25 Październik 2014 Share Napisano 25 Październik 2014 Moja rodzina została dotknięta" przez jednych i drugich - więc mam wyrobione zdanie na obie strony konfliktu.Cały czas powtarzam i powtarzać będę - spokój za naszą wschodnią granicą jest gwarantem spokoju/pokoju dla Nas i naszego państwa. Przynajmniej na jakiś czas - o ile jakiś matoł, który dorwie się na stołek nie będzie chciał robić nowej krucjaty. Byliśmy już w Kijowie, byliśmy też w Moskwie - wystarczy.O zbrodniach na naszym narodzie zapomnieć nie wolno, nie ukrywać tego co my zrobiliśmy innym. Ale trzeba iść do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 25 Październik 2014 Share Napisano 25 Październik 2014 zgadza się, że ruscy są dla nas zagrożeniem, ale zagrożeniem są tez banderowcy, jak myslisz Kindzal czy do spalenia kilku wiosek potrzeba jakiejś masy ludzi? a kto wie co tym pogrobowcom UPA wskoczy do łba, tym bardziej, że mają już oficjalne święto tych bandytów, więc śmiem sądzić, że i władza jest anderowska" skoro takie święta ustanawia. Co do wywożenia wyposażenia maszyn, to ruscy już nam w 1945 pokazali ziemie odzyskane" ;) O zbrodniach na naszym narodzie zapomnieć nie wolno, nie ukrywać tego co my zrobiliśmy innym"wszystko ok, tylko nie uważasz Panie Wojtku, że przemilczanie w ogólnopolskich mediach rocznicy zbrodni wołyńskiej nie jest podobne do tuszowania Katynia po wojnie? Bo teraz Ukraina to nasz przyjaciel i ani słowa, za to w Gazecie Polskiej(żydowskiej) która jest niby taka patriotyczna i jedyna POLSKA, ani słowa, był za to obfity artykuł iebiańska sotnia" myślę, może to, a skąd było o ohaterach" z Majdanu, którzy zginęli z rąk prawego sektora. Takie mamy polskie media Proszę Państwa.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 25 Październik 2014 Share Napisano 25 Październik 2014 Ależ oczywiście uważam, że przemilczanie w prasie to skandal. Jedna cały czas będę studził gorące głowy przed krucjatą na wschodzie.A kawał mojej rodzinnej ziemi za wschodnią granicą leży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 25 Październik 2014 Share Napisano 25 Październik 2014 o przepraszam, ja na żaden rozbiór się nie piszę ;) pożytku z tego żadnego, mamy już Polskę B, doszłaby jeszcze Polska C, z banderowską partyzantką której po prostu trzeba by było zgotować Wołyń ;) naszego Państwa nie stać na pomoc Polakom na Litwie czy Ukrainie właśnie, a co mówić o utrzymaniu takiego kawałka ziemi. Nikt tutaj o krucjacie nie mówi, ale tylko o przestaniu pomagania tym bandytom(tak bandytom, poczytajcie co mają na sumieniu bataliony ochotnicze w Donbasie, nie bronię ani jednych ani drugich bo i separatyści" mają sporo za uszami, ale jak ktoś wspomniał czy bomby kasetowe czy fosforowe to nie przesada?), którzy mogą się obrócić przeciwko nam, za to powinniśmy zająć się sprawami Polaków tam mieszkających jak i na Litwie, gdzie dyskryminują naszych rodaków po całości. W Ukrainie po prostu nie powinniśmy się mieszać, tym bardziej krzycząc herojom sława" na majdanie ;) W niczym nam to nie pomoże, bo jak zwykle pogrozimy tylko szabelką niedźwiedziowi no bo rusek to trzeba mu się postawić, a rusek jakby chciał to zatrzymałby się na Odrze i NATO nie kiwnęłoby palcem, tyle nam z tego korzyści ;)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M164U Napisano 25 Październik 2014 Share Napisano 25 Październik 2014 Poczekaj, poczekaj, czyli ostrzeliwanie miast amunicją kasetową, samo w sobie w świetle prawa międzynarodowego jest zbrodnią wojenną? Mówimy o tym samym prawie międzynarodowym które roSSia nie podpisała (Konwencja o amunicji kasetowej z 2010 roku) Może dla tego, że roSSia zresztą sama w sobie wszystkie prawa międzynarodowe ma w żopie i sama produkuje i używa tęże amunicje (ostanio nie oficjalnie używana przez rasPutina w Gruzji)?I powadasz, że być może coś tam i ruSScy tak przy okazji wywieźli? Ale to wszystko w pariatkie, bo to wedle międzynarodowego prawa rozboju i spalonej ziemi tak często przez homo-sowietów używanej, więc nic się nie stało, a komu się to nie podoba ten faszysta i banerdowiec!Tak więc jeszcze raz powtarzam, aneksja Krymu przez USA to prowokacja, i roSSia przy takiej prowokacji bezczynnie stać nie będzie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 25 Październik 2014 Share Napisano 25 Październik 2014 a powiedz mi czy umiesz czytac ze zrozumieniem? czy ja gdzieś napisałem coś tam wywieźli"? napisałem, że ruscy już nam pokazali w 1945 jak to się robi i nie wiem czym tu się dziwić po tej chołocie, tak jak nie wiem czemu poniektórzy się dziwią, ze UPAińcy zamiast walczyć walą artylerią i lotnictwem bo cywilnych osiedlach, robią dokładnie tak jak żydzi w strefie gazy, jakby brali z nich przykład lub dostali instrukcje, ale tam świat się nie zainteresuje, tak samo jak tu, ale jak ktoś inny niż Izrael lub ktoś kto ma przyzwolenie od USA użyje takiej broni to wielkie aj waj. Przypominam, że Ługańsk, Donieck (jeszcze) to nie jest terytorium rosji i UPAińcy ostrzeliwują swoich obywateli, a że separatyści" czyli agenci GRU biorą tych cywili za tarcze to inna bajka, ale ostrzeliwaniem i równaniem wszystkiego z ziemią to raczej niczego nie osiągną, bo GRU się wycofa, a mieszkańcy( o ile przeżyją) nie będą mieli do czego wracać, ale zapomniałem, że anderowski"(już można tak pisać skoro ustanawiają święta tych bandytów) rząd nie uznaje etnicznych rosjan zamieszkałych w granicach UPAiny jako swoich obywateli. I na koniec, myślisz M164U, że USA nie marzyły się bazy na Krymie? Myślisz, że tak za darmo inspirowali i dawali kepę na majdan? Proszę Cię :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 26 Październik 2014 Share Napisano 26 Październik 2014 Wskaż faszystów (WIDEO-ZAGADKA):http://www.youtube.com/watch?v=GbhJ1dlc3rc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmak Napisano 26 Październik 2014 Share Napisano 26 Październik 2014 balans nawet twoich ulubieni Rosjanie z Doniecka stwierdzili, że ciężarówkami wywożono gotową produkcję oraz linie produkcyjne z zakładów , które były potrzebne Rosji.Na logikę jaki sens było przewożenie 800 kg pomocy Kamazem z naczepą. Z powodu braku dostaw z Ukrainy zakłady rosyjskie miały gorsze problemy niż z powodu zachodniego embarga, ponieważ dla kluczowych zakładów przemysłu zbrojeniowego i rakietowego poddostawcą były zakłady ukraińskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maruder78 Napisano 26 Październik 2014 Share Napisano 26 Październik 2014 http://www.liveleak.com/view?i=c52_1414291597 Zolnierze z OUN w czasie walk... Na jęki ze to OUN-owcy, odpowiem, a kogo się na Ukrainie spodziewacie? AK? BCH albo NSZ? Każdy naród ma swoich bohaterów. I choćby się opcja putinowska na tym forum zesrała, to historii Ukraincom nie napisze od nowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 26 Październik 2014 Share Napisano 26 Październik 2014 niby racja, ale kto zdrowy umysłowo nazwie bandytę rozrywającego niemowlaki, przybijającego kobiety do drzwi, czy zaszywającego ciężarnym kota w brzuchu bohaterem? Jakby nie mogli czcić Ukraińskiej Armii Ludowej która ramię w ramię walczyła z nami w 1920 roku z bolszewią.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 26 Październik 2014 Share Napisano 26 Październik 2014 I tu sie zgadzam z Mrukiem: gloryfikacja OUN-UPA to skandal!To juz takiego Bulbe" mogli se wziasc za patrona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maruder78 Napisano 26 Październik 2014 Share Napisano 26 Październik 2014 Niech stawiaj pomniki UPA. Ich sprawa, oni tak samo nie chcą wiedzieć o zbrodniach UPA, jak my o wybrykach naszych żołnierzy wykletych. Ja wiem, ze skala jest nieporównywalna. Jednak morderstwo to morderstwo. A czy to prawda, ze zdazaly się lokalne akty wspolparcy UPA-AK przeciw ruskim partyzantom i armii czerwonej/lwp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 26 Październik 2014 Share Napisano 26 Październik 2014 ej a czerwonych czytanek" to się kolega za dużo nie naczytał czasem? Żołnierze Wyklęci" mordowali kobiety w ciąży, kobiety i dzieci? Ciekawe. Bo jak mi wiadomo, to UBecy lubili strzelać w tył głowy do kobiet w ciąży jak to miało miejsce z żoną mjr Żubryda". Dodam, że ta kanalia do tej pory żyje sobie spokojnie, na wysokiej emeryturce, bez wyroku, za tą zbrodnię w Wolnej Polsce", ma ktoś jeszcze wątpliwości, że jest wolna"? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 26 Październik 2014 Share Napisano 26 Październik 2014 aha, piszesz nie chcą wiedzieć o zbrodniach UPA, hmm a hasełka pamiętaj lasze, że do sanu to nasze" ezać lacha" to skąd się biorą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.