Kriczer Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 pozabijali by się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmak Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Jacek Dąbrowski - policja by ich zgarnęła za zakłócanie uroczystości religijnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Yetti na zakupach-można pogdybać , kilka godzin jest :) Ale co by było zanim by policja przyjechała(wiadomo że kilka godzin by to pewnie trwało)? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Jacku, obawiam się że w takiej sytuacji policja z posterunku na miejsce zdarzenia by się teleportowała z prędkością światła. A nawet ją przekraczając.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmak Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 policja teraz chodzi w procesjach , tak więc jest na miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz_skarbów Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Widać, dużo czerwonych jest jeszcze u władzy, wstyd żeby kompania honorowa WP brała udział w pogrzebie kogoś kto służył obcemu mocarstwu... mocarstwu, które okupowało nasz kraj i wymordowało Polską elitę kulturalną oraz wielu Polskich Oficerów, żołnierzy, patriotów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Panowie..Miałem pójść na Powązki ale jak zobaczyłem co się wyprawia już pod katedrą WP dałem sobie spokój.Nie chce opisywać bo wsio w necie i w dziennikach będzie.Jednak wróćmy proszę do tematu wątku jakim jest postać generała Jaruzelskiego i ewentualnie ocena jego działań a nie ile jest świrów/katoli/katolików/komuchów i innych(Ja już na zakupach byłem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmak Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Hebda czy wierzysz ,że można coś logicznie oceniać jak wielu tu pisze jakby nie widzieli co Rosja zrobiła na Krymie i robi na Ukrainie, a w tamtych czasach Polska była w o wiele trudniejszej sytuacji niż obecnie Ukraina. Za dużo w Polsce jest kanapowych polityków , którzy marzą o przelewie krwi polskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmak Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Uważam ,że w tamtym czasie trzeba było dużo odwagi ze stronyJaruzelskiego, żeby przeprowadzić Polskę łagodnie do 1989 roku. Przy okazji Poszukiwacz szukaj lepiej skarbów bo na życiorysach ludzi mało się znasz - gen. Jaruzelski był odznaczony Krzyżem Virtuti Militari w czasie wojny i innymi odznaczeniami na polu bitwy i za to miał asystę wojskową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michu69 Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Do poszukiwacza skarbów . A może zdrajcy Kuklińskiemu będą grać .Jaruzelskiemu należy się to jak psu buda -prezydentem był naszego kraju Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp8oob Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Witam! Ja również odpowiem cytatem z Jacka Kaczmarskiego.Trzeba przyznać że gdyby nie pewienkrymski kurort to dzisiaj zupełnie inaczej oceniali by Polacy generała.Nie miejcie więc do Trójcy żalu,Wyrok historii za nią stałOpracowany w każdym calu -Każdy z nich chronił, co już miał.Mógł mylić się zwiedziony chwilą -Nie był Polakiem ani Bałtem Tylko ofiary się nie mylą!I tak rozumieć trzeba Jałtę!"Jacek Kaczmarski 1984 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Ze stanem wojennym o który jest najwięcej krzyku mam tyle wspólnego że urodziłem się w jego 8 rocznice wprowadzenia.Mam swój pogląd na te sprawy jednak nie chce ich tu głosić bo zaraz się zlecą Patrioci,Katolicy"etcKażdy może oceniać Generała,stan wojenny i cały miniony socjalizm według własnego uznania.Niezależnie od wieku.Może nawet swoje poglądy przedstawić na forum w internecie.Dyskusja,dialog,burza mózgów jak najbardziejAle niedopuszczalne jest by na siłę,krzykiem,obrażaniem,prowokacją i wulgarnością przekonywać kogoś do swoich racji.Tego nie będzie a jeśli,to będzie to tępione dlatego najlepiej przed kliknięciem dodaj post" warto go 2-3 razy przeczytać i się zastanowić czy będzie on zgodny nie tyle z regulaminem co z kulturą osobistą:)Może warto raz jeszcze zacytować StrońskiegoCiszej nad tą trumną"Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 18:38 30-05-2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz_skarbów Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 michu69 - możesz mieć inny pogląd na ten temat jak ja i na tym polega demokracja... gdybym głosił swe poglądy przed 89r zapewne Ty jak i Tobie podobni wsadzili by mnie do paki i w najlepszym wypadku przeszedł bym kilka ścieżek zdrowia i posiedział parę latek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz_skarbów Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 @ Delmak - za to Ty się znasz na wszystkim i zawsze masz rację, głosisz jedynie słuszny pogląd a innym każesz iść na poszukiwania skarbów he he he ciekawi ludzie tu są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmak Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Hebda ja w stanie wojennym i przed byłem w wojsku w jednostkach łączności i zabezpieczenia władz wojskowych i cywilnych i chciałbym aby kiedyś odtajniono dokumenty czasów rok przed stanem wojennym i czasów stanu wojennego - wtedy okazałoby się jak blisko byliśmy tragedii narodowej i jak wielką odpowiedzialność wziął na siebie Gen. Jaruzelski.Przez 25 lat żaden kanapowy bohater tego nie zrobił , a każdy był u władzy i miał prawo do tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmak Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Poszukiwacz może po prostu więcej wiem na ten temat i czasami zazdroszczę ludziom ich nieświadomości - lżej się z tym żyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmak Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Boer ja rozmarzyłem się , dlaczego? Być bohaterem jednego dnia zawsze jest łatwo , trudniej jest żyć, pracować , budować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boer Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 To bylo do poszukiwacza, tak szybko piszecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmak Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Mam prośbę do moderatora - czy można przenieść ten watek do Historii najnowszej , bo tam już jest teraz jego miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 delmak (142 / 0) 2014-05-30 19:31:32Szczerze?Wątek:- do niczego i tak nie prowadzi- rozumiem, że był informacją, o śmierci Generała- a dlaczego mam bałagan w Historii robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmak Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 to go zamknij - już po pogrzebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki. Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 mysle ze pora zamknac juz ten watek , umarl czlowiek , odbyl sie pogrzebnie ma co sie emocjonowac , elity rzadzace pokazaly swoj stosunek do tego ( a wy te elity wybraliscie ) wiec pora aby szczeny opadly i przyszla refleksja na przyszlosc , co robimy zle ? ( ze jest jak jest a nie jak by mialo )sorry za skladnie i brak polskiej klawiatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Strach co bedzie w watku o stanie wojennym jak grudzien przyjdzie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 W wątku? Zobaczymy czy odważysz się otworzyć lodówkę. Swoją drogą ciekawe gdzie teraz będą drzeć mordy w nocy z 12/13 Grudnia.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fullriede Napisano 30 Maj 2014 Share Napisano 30 Maj 2014 Zastanawiam się, gdy pójdę na Powązki z synem, jak mu to opowiedzieć. Trzeba będzie tak:Otóż, synku, tutaj leżą w chwale obrońcy Polski z roku 1920. Walczyli z napaścią kryminalistów ze Wschodu. A tutaj - Łączka - obrońcy Polski pokolenie póżniej, też walczyli z kryminalistami ze Wschodu. A tutaj? Hmmmmm..... W glorii i chwale leży tu taki Pan, który u tych kryminalistów najął się na służbę i wiernie służył im przez dekady.... Lepiej chodżmy stąd, bo nie da się tego wytłumaczyć. Ale są tacy dorośli, którym wydaje się, że jest wytłumaczenie. Jest faktycznie, ale natury raczej medycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.