Jacek.Ant. Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 Rocznik 1972.Zdrajca ,który już dawno powinien byc zdegradowany do stopnia szeregowego.Jak słysze jak co niektórzy wysyłają go na Powązki to nóż się w kieszeni otwiera.Tacy zdrajcy jak on powinni dawno otrzymac bilet w jedną stronę do Moskwy.Jak lewakom zachciewa się kompanii honorowej i żałoby narodowej ,to proszę o pismo do Putina-całe życie służył interesom Rosji-to niech Rosja urządz mu ceremonię pogrzebową ,ale nie na Poawązkach a gdzieś w Moskwie.Dla mnie mogą go nawet zakopac pod murami Kremla obok innych czerwonych bydlaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Penetrator Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 Rocznik 1970Kropla w morzu potrzeb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp8oob Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 Romek_66- w poniedziałek nie było żadnych zajęć gdyż zostały zawieszone-i szkolne mury można było oglądać po nowym roku.Istotnie atmosfera była fatalna, a w internacie mojej szkoły zrobionokoszary ZOMO.Ja bym zaryzykował i pochował Jaruzelskiego obok Marszałka i wtedy dopiero można byłoby dyskutować jakimi pokrętnymi drogami krążyła nasza historia.Bilans zysków i strat obydwu zamachów pozostawiam Bogu i historii"Btw. Moim Rodakiem jest kapelan Legionów który bardzo emocjonalnie postąpił i podczas pogrzebu żołnierzy rzucił swoje ordery pod nogi gen.Orlicz Dreszera i dzisiaj było by to wydarzenie bardzo medialne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 Trzydzieści lat temu skandowałem na ulicach: Jaruzelski będziesz wisiał!" i Lech Wałęsa! Lech Wałęsa!". Dziś, z perspektywy wielu lat - ten pierwszy jest mi obojętny, ale za to do tego drugiego mam pretensje o to, że puścił naród w skarpetkach, a z robotników zrobił grzebaczy śmietnikowych [acz pewnie do dzisiaj nie zdaje sobie z tego sprawy].Osobiście uważam, że gen. Jaruzelski jako żołnierz-frontowiec zasłużył sobie na wojskowy pochówek na Powązkach. Bo walczył z naszym największym wrogiem, tym który uważał nas za podludzi i chciał nas Polaków przerobić na nawóz - na chwałę III Rzeszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fullriede Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 Teraz ogromne tłumy pójdą na pogrzeb. Powolny Moskwie trep, dbający zawsze o swoją karierkę, robiący wszystko pod dyktando Moskwy - okazuje się Konradem Wallenrodem... Napad na Czechosłowację, 1970, stan wojenny - to wszystko było po to, by był Okrągły Stół. No proste jak drut, każdy debil zrozumie. Syndrom sztokholmski w postaci klinicznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romek_66 Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 @ sp8oob - w rzeczy samej ja miałem w tedy praktyki w knajpie aknajpa była na przeciwko sądu rejonowego gdzie były posterunki -;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 śmiać mi się chce, bo czy to na facebooku czy jakiś szmatławcowych stronach to najwięcej do powiedzenia mają osoby których na świecie nie było jak był stan wojenny, i bardzo chcą pokazać jak to nienawidzą tego człowieka tylko chyba do końca sami nie wiedzą za co ?Druga sprawa to jeszcze to jak to bardzo chcieli go sądzić kiedy on już ledwo łaził, i ciekawe czy by to coś zmieniło jakby go zamknęli...Był generałem, pogrzeb wojskowy mu się należy, według mnie. Natomiast to co zrobił to już historia oceni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 Kiszczak tez jest generałem - też go będziemy z kompanią honorową chować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 Jak zwykle- gimbusy na dorobku i wiecznie wczorajsi pyskują.A historia nawet ta niedawna odchodzi w zapomnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fullriede Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 śmiać mi się chce, bo czy to na facebooku czy jakiś szmatławcowych stronach to najwięcej do powiedzenia mają osoby których na świecie nie było jak była II wojna światowa i bardzo chcą pokazać jak to nienawidzą Stalina, Gestapo, czy Himmlera, tylko chyba do końca sami nie wiedzą za co ?Druga sprawa to jeszcze to jak to bardzo chcieli Eichmanna tyle lat po wojnie sądzić, ciekawe czy by to coś zmieniło jakby go nie powiesili....A jeszcze jedno - Erich Priebke był żołnierzem, pogrzeb wojskowy mu się należał, według mnie. Natomiast to co zrobił to już historia oceni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotem Napisano 26 Maj 2014 Autor Share Napisano 26 Maj 2014 jak szanowni forumowicze oceniacie Jaruzelskiego??takie szybkie przepytanie,bez rozpisywania sie za co i dla czego,tylko :-pozytywnie-negatywniepozwole sobie zaczac: -negatywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romek_66 Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 Pogrzeb wojskowy z honorami -czy nie , gen.Jaruzelski był prezydentem naszego kraju i nic tego nie zmieni czy tak czy nie - info dla tych co zapomnieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 Negatywnie.Żadna władza nie ma prawa strzelać do obywateli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fullriede Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 Pogrzeb wojskowy z honorami -czy nie, Bolesław Bierut był prezydentem naszego kraju i nic tego nie zmieni czy tak czy nie - info dla tych co zapomnieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 fullriede no i właśnie chyba trafiłem..., może przejdziemy do krzyżaków tudzież waśni plemiennych z przed kilku tysięcy lat...? Za Jaruzelskiego powinni się wziąć już X lat temu, kiedy to on był jeszcze na chodzie, że tak to ujmę a nie ciągać po sądach starego dziadka który ledwo się na nogach trzymał. W cale nie bronię tego człowieka tylko to jak się ludzie zachowują to żałosne jest i to bardzo. Tego co było zmienić się nie da i tyle...takie jest moje zdanie i nie każdy się z tym zgodzić musi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 A ja poczekam cierpliwie i se popaczę który , albo ilu biskupów będzie pogrzeb celebrować. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 Ziew.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulmus Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 Kiszczak tez jest generałem - też go będziemy z kompanią honorową chować"To też jest generał w stanie spoczynku, więc ceremoniał wojskowy zapewniony.Nie wspominając też że tuż przed Mazowieckim był przez kilkanaście dni premierem PRL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzekoladowyJamnik Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 Jacek, Jaruzelski był nie wierzący więc czarnych tam raczej nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 Taaaaa , czarnych nie będzie. Głodzia nie będzie??????? W końcu pierwsza szklana polowa.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michu69 Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 Stan wojenny w woju . Pretensji żadnych . Dla mnie On jest o niebo lepszy od sprzedawczyków dolarowych i zdrajców Polski. Szacunek się należy za to co zrobił dla ratowania kraju przed interwencją obcego wojska . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzekoladowyJamnik Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 No w sumie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romek_66 Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 @ fullriede nie powielaj postów -napisz coś od siebie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 taa będą go chować to narodowcy sobie przy okazji pół miasta spalą, połowa przyjdzie tylko dlatego, bo coś się dzieje i sobie kamieniami porzucać w policję, i ten, będzie się działo, będzie zabawa i tak dalej...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmak Napisano 26 Maj 2014 Share Napisano 26 Maj 2014 dla tych wszystkich co mama prowadzała ich do przedszkola lub szkoły w stanie wojennym polecam wątek ma odkrywcy dotyczący stacjonowania armii radzieckiej w Polsce i jej rozmieszczenia, jak również ilości w NRD i w okolicach Baranowicz na Białorusi. Rozumiem, że kanapowym patriotom marzyła się krew i ofiary na ulicach jak doszło do tego w kopalni Wujek". Od tego uchronił nas stan wojenny - co nie wszystkim się podobało, a w dodatku nie wszystkich chcieli internować. Dla młodzieży - w tym czasie Polska należała do Układu Warszawskiego i była ważną częścią jego struktury i Związek Radziecki w tym czasie nie dopuściłby aby zaplecze wojsk w NRD w jakikolwiek sposób nie należało do układu.Jeżeli kiedy kiedykolwiek zostaną odtajnione dokumenty dotyczące przygotowań do neutralizacji Polski to będziemy wdzięczni gen, Jaruzelskiemu ,że tak miękką drogą doszliśmy do zmiany ustroju politycznego,gospodarczego i układu wojskowego. Wtedy postawimy mu pomnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.