Skocz do zawartości

Remont Pz III z Poznania

Jacek Dąbrowski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak zwykle WZM-oty w Poznaniu stanęły na wysokości zadania.
http://www.defence24.pl/news_remont-zabytkowego-czolgu-w-wzmot
Górna półka wyjdzie. Szkoda tylko ze tyle jeszcze nawet do bryły brakuje , bo o to że kiedyś będzie jeździł jezdem spokojny.
Pozdrawiam
  • Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Bjar , ja Ciebie proooooooszę. Przypomnij sobie remont szluga. Ile wołali za gaźnik? Ile za zegary? Przy remoncie 6-tki to samo. Więc teraz , myslisz , znajdzie się ktoś kto podaruje zalegające mu klepki? Albo koła?
Wybacz , jezdem na NIE.
Pozdrawiam
Napisano
podajcie ceny tych fantów aż ciekaw jestem...
a odnośnie powalonych cen to przypomina mi się kawał o góralu co psa za milion sprzedawał turyście, po roku turysta dowiedział się, że góral wymienił psa za dwa koty po 500tys każdy;)
Napisano
Zobaczcie ile części do pojazdów na bazie III jest identyfikowane na tym forum, nawet w tym dziale.

A tam po jednej klepce trzeba będzie zebrać dwa komplety o kołach nie wspomnę.
I jakoś darowizn jak na lekarstwo.... :(
Napisano
hm...tragicznie chyba nie jest...np teraz na allegro widziałem że znana kielecka firma wystawiła komplet 4 kół za 999 myśle że 250 za kółko to nie jest jeszcze taka kwota z sufitu dla placówki muzealnej?
Napisano
http://allegro.pl/panzer-iii-panzer-iv-kola-jezdne-4-sztuki-i4117064330.html niby nie wolno dawać linków,ale ja w słusznej sprawie, może mnie z serwisu nie wyrzucą za to....
Napisano
Yetti , nie wiem , nie znam się , zarobiony jezdem. Ja chcę wreszcie spokojnie zjeść. https://www.youtube.com/watch?v=wiTL2-km0kk
650 zeta kup teraz , + 200 za przesyłkę. Pewnie doliczy opakowanie" i wyjdzie ze 2500.
Pozdrawiam
P.S.
nadal to ma wartość złomu
Napisano
Jacek, nie pitol, przy poprzednich remontach ludzie kupę rzeczy dali za dziękuję", niektórzy nawet pokupowali różne drobiazgi tylko po to, żeby je potem przekazać na potrzeby remontu.
Parę fantów do III już trafiło do Poznania. W tym koła. Za dziękuję i uścisk ręki kierownika". Jest jeszcze paru bezinteresownych, pozytywnych oszołomów na tym świecie. I dzięki nim jakoś to idzie do przodu.
Napisano
Powiem więcej. Bez daru tych dwóch Panów szlug by tak prędko nie jeździł. Zresztą dali i coś więcej. Ale jednak takie dary były wyjątkiem. Jak to kiedyś mądrze napisał kol Jc 1234 w Poznaniu Lepimy z g...na bat. Naprawiamy, dorabiamy, kradniemy,żebramy. Metody sa różne.

Jacek"
Tak było , jest i będzie. Bo każdemu żal jednego ogniwa , lub woli je na All wystawić. No chyba że się mylę i teraz się okaże że darowizny dla Muzeum będą dostarczane całymi paletami.
Pozdrawiam
  • 4 weeks later...
Napisano

Dziś oficjalnie rozpoczął się remont Pz.Kpfw III Ausf.N. Czołg został przewieziony do poznańskich Wojskowych Zakładów Mechanicznych, gdzie przejedzie gruntowny remont.
A już jutro kolejna niespodzianka !!
Zdjęcia: Maciej Zborowski, WZM S.A. Poznań

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie