kadam Napisano 20 Listopad 2017 Share Napisano 20 Listopad 2017 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 20 Listopad 2017 Share Napisano 20 Listopad 2017 Kadam, przesadziłeś z pomniejszaniem zdjęcia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 20 Listopad 2017 Share Napisano 20 Listopad 2017 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 20 Listopad 2017 Share Napisano 20 Listopad 2017 :-((...Tak mi się wydaje, że obaj Koledzy przesadziliście z zamieszczaniem zdjęcia, które w znacznie lepszej jakości zapoczątkowało ten wątek. Prawdopodobnie jest to to samo zdjęcie, podchodzące po raz kolejny do aukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 5 Lipiec 2018 Share Napisano 5 Lipiec 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 13 Kwiecień 2019 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2019 (edytowane) Chyba znalazłem jeszcze jedno zdjęcie tankietki TK3_strzala1, ale wykonane pod dziwnym kątem... Pasuje reflektor, plama kamuflażu na dolnej płycie i ogólny wygląd w tym podobne porozrzucane elementy. Na upartego pasuje także pochyłe drzewo, chociaż musiało być bardziej z boku, niż je rysowałem. Chyba nie ma przodka pod drzewem. Ciekawe, że widać słup elektryczny. Edytowane 13 Kwiecień 2019 przez Mi.Der Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 14 Kwiecień 2019 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2019 W dniu 19.06.2016 o 20:30, Mi.Der napisał: Kojarzy mi się z tym laskiem zdjęcie https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum27/_57_10_copy103.jpg , ale ten sprzęt jest niewidoczny na innych zdjęciach i nie mam żadnych poszlak, żeby to udowodnić... W monografii C2P znalazłem drugie zdjęcie tego lasku - https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum27/5b0b457fafbe4d9ff9d06ae9aeb268926.jpg . Nadal brak jest możliwości powiązania, ale widać, że ta jednostka też miała Boforsy 40 mm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 1 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2021 (edytowane) Po dłuższej przerwie, znalazłem w wątku o artylerii to zdjęcie, przedstawiające niewątpliwie "dolną" część lasku - widoczna chyba między drzewami lufa Boforsa, chociaż trudno coś więcej dowiązać z uwagi na jakość i słabe obfotografowanie tej strony. Z tego wynika, że było tam znacznie więcej sprzętu motorowego, niż sądziliśmy. Słupy elektryczne czy telefoniczne wskazują, że tankietka z postu powyżej chyba będzie w tym samym miejscu. Edytowane 1 Czerwiec 2021 przez Mi.Der Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czestar Napisano 1 Czerwiec 2021 Share Napisano 1 Czerwiec 2021 Coś w tym jest: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 1 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2021 (edytowane) Chociaż to chyba nie ten sam słup, bo według tego, jak ja to widzę, tankietka powinna być gdzieś po prawej stronie zasłonięta wozem, a pochyłe drzewo i drugi słup powinny być za prawą krawędzią zdjęcia... W tym samym albumie było trochę lepsze, publikowane już tu zdjęcie z drugiej, "górnej" strony: Edytowane 1 Czerwiec 2021 przez Mi.Der Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 1 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2021 ...skłoniło mnie to do przejrzenia zdjęć armat, jakie mam na dysku - i bingo! Warto zauważyć tak samo przewrócony jaszcz i ciężarówkę z napisem (Chevrolet z rekwizycji?), którego już nie ma głównym zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 1 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2021 Znalazło się i zdjęcie od "dołu" w minimalnie lepszej jakości. Może to myślenie życzeniowe, ale za wozem taborowym po prawej jest coś, co może być tankietką, z żołnierzem stojącym na dachu... A za tym zdjęciem było jeszcze drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 10 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2021 Byłem co prawda mocno sceptyczny, ale postanowiłem porównać... Ciekawe swoją drogą, kto ma te odbitki i czy kiedyś zobaczymy je w lepszej jakości... Dziwne, że w sumie zdjęć tych tankietek i dział jest stosunkowo niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 10 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2021 (edytowane) Znalazłem lepszą wersję tutaj. Ciekawe, że zdjęcie spalonego PF621 wyżej w tamtym wątku pochodzi z tego samego albumu, ale nie można go powiązać z tematem i jest wokół "za łyso" - podobny spalony PF621 był na zdjęciu z kolejną tankietką ze strzałą (na 2 stronie tego wątku), ale otoczenie się nie zgadza (miasteczko i tankietka). Edytowane 10 Czerwiec 2021 przez Mi.Der Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 10 Czerwiec 2021 Share Napisano 10 Czerwiec 2021 Mam jedną uwagę, to nie wygląda na pobojowisko, bo te wszystkie sprzęty nie są zniszczone. To raczej miejsce, gdzie jakiś nasz oddział się poddawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 10 Czerwiec 2021 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2021 W zasobach na dysku znalazłem jeszcze lepszą wersję: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 10 Czerwiec 2021 Share Napisano 10 Czerwiec 2021 Czy po tablicy rejestracyjnej można określić przynależność do któregoś z okręgów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 30 Marzec 2022 Autor Share Napisano 30 Marzec 2022 Na tej stronie jedno zdjęcie jest opisane jako 21. 9. 39 Wyszogród https://www.zwiadowcahistorii.pl/polski-sprzet-pancerny-ktory-dostal-sie-w-rece-niemcow-galeria/?fbclid=IwAR18h2aSzJl3MSuz9hxuMOJU0PEitdJNQBhMQLMfX6Wj44l9f8MtnsNaeso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 20 Maj 2023 Autor Share Napisano 20 Maj 2023 (edytowane) Kolejne zdjęcie wz. 34 i Ursusa Edytowane 20 Maj 2023 przez Mi.Der Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi