skolcio Napisano 26 Grudzień 2013 Share Napisano 26 Grudzień 2013 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 26 Grudzień 2013 Share Napisano 26 Grudzień 2013 3, na fotce trochę zakurzony bo właśnie niedługo miałem czyścić. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 26 Grudzień 2013 Share Napisano 26 Grudzień 2013 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 26 Grudzień 2013 Share Napisano 26 Grudzień 2013 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 26 Grudzień 2013 Share Napisano 26 Grudzień 2013 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 26 Grudzień 2013 Share Napisano 26 Grudzień 2013 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 26 Grudzień 2013 Share Napisano 26 Grudzień 2013 i 8, dobrze widoczny sposób dekowania zamka. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dropek81 Napisano 26 Grudzień 2013 Share Napisano 26 Grudzień 2013 Dzięki wielkie kolego! Czyli zamek da się normalnie zdemontować? A jest możliwość jak w oryginale zablokowania zamka ? Przez odciągnięcie go do tyłu za kurek i przekręcenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dropek81 Napisano 26 Grudzień 2013 Share Napisano 26 Grudzień 2013 Przepraszam za drugi post, ale mógłbyś kolego podesłać jeszcze fotki jak zadekowali lufę ? Jeśli są to kołki i przewiercenia itd. Pozwole sobie zapytac gdzie kolega kupił tego mośka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luzik400 Napisano 26 Grudzień 2013 Share Napisano 26 Grudzień 2013 DROPEK81 zamek da się normalnie zdemontować oraz zablokować jak w orginale a tu link do mośka który kupiłem http://okop.com.pl/Product.aspx?pid=245 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 26 Grudzień 2013 Share Napisano 26 Grudzień 2013 Ja kupiłem na tej samej stronie z której podałeś przykład Moisna wz.44 czyli www.wojsko.com.pl i jestem zadowolony. Szukałem właśnie jakiejś fajnej produkcji głodowej" i kiepsko wykończonej. Mój egzemplarz jest z przełomu listopada i grudnia 1941. :)PS: Jest możliwość zablokowania zamka, zdemontowania i rozebrania na części pierwsze identycznie jak w ostrym. Części te są tylko uszkodzone. Nic nie jest unieruchomione i przyspawane na stałe. Lufa jest zdekowana poprzez wspawanie kołków i wykonanie frezu od dołu. Zaspawana jest także komora nabojowa i nie da się do niej wprowadzić naboju ani nawet samej łuski. Łuski można natomiast załadować do magazynka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 26 Grudzień 2013 Share Napisano 26 Grudzień 2013 @ MarcinP, ta kabura do TT jest powojenna stawiam na LWP. :)Ale sama tetetka piękna. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dropek81 Napisano 27 Grudzień 2013 Share Napisano 27 Grudzień 2013 Wielkie dzięki kolego Skolcio ! Mam jeszcze jedno pytanie, jest tam napisane tak Podanie do Lubelskiego Komendanta Wojewódzkiego Policji o zarejestrowanie w karcie rejestracyjnej broni pozbawionej cech użytkowych w którym zawarte powinny być niżej wymienione dane" jak w twoim przypadku wyglądało podanie ? I jak napisać je w jak najbardziej skróconej formie ? I czy rzeczywiście jest takowe potrzebne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 27 Grudzień 2013 Share Napisano 27 Grudzień 2013 Podanie jest niezbędne i np. w KWP Kielce, mają gotowe druki podań, które po prostu wypełniasz i już.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 27 Grudzień 2013 Share Napisano 27 Grudzień 2013 Już od jakiegoś czasu w kolekcji ale chyba jeszcze nie pokazywałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 27 Grudzień 2013 Share Napisano 27 Grudzień 2013 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 27 Grudzień 2013 Share Napisano 27 Grudzień 2013 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 27 Grudzień 2013 Share Napisano 27 Grudzień 2013 rok produkcji 1942 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandi1973 Napisano 27 Grudzień 2013 Share Napisano 27 Grudzień 2013 i w komplecie z bagnetem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 27 Grudzień 2013 Share Napisano 27 Grudzień 2013 Dropek, niektóre komendy mają gotowe wzory podań, a niektóre nie. U mnie na przykład trzeba było samemu jakieś machnąć. Piszesz po prostu własnymi słowami podanie o wydanie czy zarejestrowanie na karcie broni PCU jak tam u Ciebie wymagają i wsio. Takie podanie nie jest rozpatrywane tylko dołączane do dokumentów, a książeczka wydawana od ręki. A właśnie, opłata za książeczkę to obecnie chyba 82zł. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 27 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2013 @ Bandi - ależ to paliwożerne jest. Można się zapomnieć :)Piękna ! @ skolcio - po czym poznajesz, że LWP? Są na niej jakieś stemple, ale kurczę, za diabła nie da się odczytać, wrrr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 27 Grudzień 2013 Share Napisano 27 Grudzień 2013 Po sposobie wykonania, wg mojej wiedzy wojenne i przedwojenne kabury do TT-33 miały pasek zapinający w formie prostokąta, a w twojej kaburce pasek ten najpierw się rozszerza a potem zwęża i kończy się kątem ostrym. Jest to charakterystyczne dla wszystkich modeli powojennych. Ale to wg mnie, oczywiście mogę się mylić. Nie widziałem żadnej kabury z wojennymi stemplami z takim paskiem , wszystkie miały właśnie prostokąt, albo same zakończenie paska miało kąt ostry. Możesz dać więcej fotek tej kabury? :)Co do kabur to były 3 wersje:1. Tylko do TT-33, ma pionową kieszonkę na magazynek.2. Tylko do naganta, ma poziomą kieszonkę ale wąską 3. Uniwersalna TT/Nagant, z poziomą ale szeroka kieszonką do której wchodził także magazynek z TT-33.Tutaj parę linków do wersji wojennych. Dedykowana do TT:http://www.gunauction.com/buy/11256286/guns-for-sale-curios-relics/pistol-curios-relics/tokarev-russian-tt-33-1941-with-holsterWersja kierzowa uniwersalna TT/Nagant, sam posiadam podobną datowana na 1942:http://www.savashantiques.com/ME/ME4.htmI podobna skórzana, także tylko TT-33: https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum26/holster2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delmak Napisano 4 Styczeń 2014 Share Napisano 4 Styczeń 2014 Czy ktoś się spotkał z TT wyprodukowaną lub złożoną po wojnie w zakładach PZL Rzeszów, ponieważ w momencie zakupu licencji na TT przez ówczesnych polityków przy sprzeciwie polskich inżynierów którzy napisali ,że jakościowo i technologicznie pistolet TT jest gorszy od pistoletu VIS i w związku z tym nie ma uzasadnienia dla zakupu licencji pistoletu TT " podjęto decyzję o nie produkowaniu pistoletu VIS. Prawdopodobnie pierwsza produkcja lub składanie robiona była w PZL Rzeszów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 10 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2014 @ skolcio - jutro zrobię zdjęcie w świetle dziennym,a póki co, pochwalę się zdobyczami w zakresie amunicji. Mówi Wam coś symbol na tych pudełeczkach? tak, tak, UNM, uniwersalny nabój miotający, nie żaden tam wykastrowany ślepak"Rocznik 1986, pachnie nitro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.