zioło Napisano 19 Listopad 2014 Share Napisano 19 Listopad 2014 Co do wagi GM2 to nigdy nie sprawdzałem, ale chodziłem z tym wykrywaczem około 3-4miesiące czasami po 6h i jakoś szczególnie mnie nie męczył. Moim zdaniem jest bardzo dobrze wyważony, teraz latam z at pro cewka nel tornado to dopiero potrafi połamać rękę. Jak jest dobrze wyważony to może być cięższy. Kolego Polux222 generalnie dyskryminacja nie jest po to by wycinać folie, raczej chodzi o żelazo i to te mniejsze skorodowane kawałki, jeżeli chodzi o ustawienia to podstawa wystrojenie do gruntu: na początku wydaje się trudna, a po jakimś czasie banalna. Strojenie:Zanim włączysz wykrywacz ustaw:-audio disc ustawiasz na off,-vco ustawiasz off-disc level pomiędzy 2/3-sensitivity ustwaiasz 5/6 lub 5-pokrętło grand balance na maxa na minus -threshold na 1włączasz wykrywacz trzymające cewkę kilka cm nad ziemia (5-8cm)przekręcasz pokrętło threshold do momentu aż słychać sygnał wiodący, po czym zaczyna podnosić i opuszczać cewkę (pompowanie) 5-30cm nad ziemią jednocześnie zaczynasz kręcić pokrętłem grand balance, aż dźwięk podczas opuszczania i podnoszenia stanie się jak najbardziej jednolity". Jak zrobi się ładny" trzymając wykrywacz nad ziemią cofasz delikatnie pokrętło trthresholda aż dźwięk umilknie.teraz-audio disc ustawiasz na norm,-vco ustawiasz on-disc level pomiędzy 3-4-sensitivity ustwaiasz 8-9jeżeli wszytko dobrze zrobisz wykrywacz będzie stabilny i głęboki. Co do dźwięku to jak się dobrze obsłuchasz to 80% będziesz wiedział m/w co kopiesz. Samo strojenie zajmuje jakieś 30sek. Praktyka.Pozdrawiam i życzę kolorowych dołków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piowo2007 Napisano 28 Grudzień 2014 Share Napisano 28 Grudzień 2014 No to ile w końcu waży to cacko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dino73 Napisano 28 Grudzień 2014 Share Napisano 28 Grudzień 2014 chyba musi on swoje ważyć tam jest aż 10 akumulatorków,trochę dziwne gdy cyfrowe sprzęty potrzebują 4aku to analog aż 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piowo2007 Napisano 28 Grudzień 2014 Share Napisano 28 Grudzień 2014 Dzięki Prymek... To jest konkretna odpowiedź... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoinSSearcher Napisano 1 Styczeń 2015 Share Napisano 1 Styczeń 2015 Witam,jak golden mask 2 sprawuje się na srebro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 2 Styczeń 2015 Share Napisano 2 Styczeń 2015 Sprawuje, złoto tez nieźle łapie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoinSSearcher Napisano 4 Styczeń 2015 Share Napisano 4 Styczeń 2015 Mam dylemat, nie wiem czy golden mask 2 lub 1+ będzie lepszy na drobnice, w GM 1+ brakuje manualnego balansu gruntu lecz 18 kHz w 1+ będzie lepsze na złoto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romanrp Napisano 4 Styczeń 2015 Share Napisano 4 Styczeń 2015 na drobnice na pewno lepszy bedzie golden mask 1+ 18 khz i do tego jest gleboki 1 grosz znajdzie na 30 cm sprawdzalem osobiscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 11 Styczeń 2015 Share Napisano 11 Styczeń 2015 Mozesz miec problem z mineralizacją gruntu w GM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romanrp Napisano 28 Styczeń 2015 Share Napisano 28 Styczeń 2015 nunek moze zalezy o gruntu w jakim jest moneta ja sprawdzalem osobiscie sygnal jest troche cichszy ale powtarzalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nunek72 Napisano 28 Styczeń 2015 Share Napisano 28 Styczeń 2015 Dużo zależy. Mineralizacja może się zmieniać co rusz. No i test testowi nie równy: inne warunki wykonywania - jeden zakopuje, drugi wsuwa w skarpę...ale mimo wszystko pomiar wyszedł Ci imponujący jak na sprzęt bez balansu gruntu i tak wysoką częstotliwość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano 12 Luty 2015 Share Napisano 12 Luty 2015 A mi gm3 targnoł klamrę carską z 0,5m , jak ace 5pln z 2óch centynetrów hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystiano Napisano 20 Luty 2015 Share Napisano 20 Luty 2015 Witam przymierzam sie do zakupu Golden Maska 3 od 2 lat łażę z proxsimą i chciałem zmienić na coś mocniejszego robił ktoś test tych wykrywaczy? chodzi o to czy warto zmieniać na GM? nie miałem w rękach tej wykrywki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ceivark Napisano 22 Luty 2015 Share Napisano 22 Luty 2015 Potrzeba mi pomocy w wybraniu pomiędzy garretem ace 250 a GOLDEN MASK GM1+ 18kHz DeTech SEF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romanrp Napisano 22 Luty 2015 Share Napisano 22 Luty 2015 ceivark biez golden maska 1+ bez zastanowienia mialem ace 350 i gm 1+ wiec wiem co pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ceivark Napisano 22 Luty 2015 Share Napisano 22 Luty 2015 A ta cewka 2D: 10,5 (26,5cm) czy lepsza jest cewka DeTech SEF 10x12" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ceivark Napisano 22 Luty 2015 Share Napisano 22 Luty 2015 Mam do wyboru w podomnej cenie?http://allegro.pl/wykrywacz-metali-golden-mask-gm1-18khz-detech-sef-i4970580601.htmlhttp://allegro.pl/wykrywacz-metali-metalu-golden-mask-gm1-18khz-i4970820008.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romanrp Napisano 22 Luty 2015 Share Napisano 22 Luty 2015 ja mialem z cewka 10.5 cala ale mozna tez zalozyc 12 dd spider Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ceivark Napisano 22 Luty 2015 Share Napisano 22 Luty 2015 A pomiędzy TEKNETICS EuroTek PRO 11''DD , a GOLDEN MASK GM1+ 18kHz DeTech SEF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystiano Napisano 27 Luty 2015 Share Napisano 27 Luty 2015 Witam nabyłem ostatnio GM 3 finder robiłem testy takie same jak kolega intruz kilka postów wyżej.otóż jestem rozczarowany 2gr 15 cm 18 ledwie widział 3 kopiejki 25 cm 28 ledwie łapał łuska mosiek 22cm stoiłem manualnie test w powietrzu marnie wyszło co wy na to? czyż by z moim GM było coś nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djanusz Napisano 27 Luty 2015 Share Napisano 27 Luty 2015 Witam wszystkich poszukiwaczy.Od miesiąca jestem posiadaczem w/w wykrywacza. Przed nim miałem rutusa ultra2, White'sa Silver Eagle, Cscope R1, Fishera F5, White'sa Silver Spectrum. Z każdym z nich chodziłem po kilka sezonów, z wyjątkiem Cscope, który okazał się wielką porażką. Obok GM2 mam jeszcze Tesoro Golden uMax z sondą DD detech. Jako że mam już kilkunastoletnie doświadczenie z wykrywkami, mogę stwierdzić że GM2 jest porządnym wykrywaczem wartym swojej ceny. Co do obsługi, to z własnego doświadczenia podpowiem ,że po ustawieniu sygnału wiodącego i dostrojeniu do gruntu, należy cofnąć sygnał wiodący do jego wyciszenia, wykrywacz staje się odrobinę mniej czuły na małe przedmioty żelazne, ale za to zyskujemy na pewności dyskryminacji i nie tracimy na zasięgu na interesujące nas kolorki.Chodzę na włączonej dyskryminacji i V.C.OPopróbujcie tego w domu na gwoździach i monetkach, a zrozumiecie o co chodzi. Przez ten prosty zabieg kolosalnie zyskujemy na komforcie chodzenia z wykrywaczem. Nie mamy już całej kakofonii dźwięków z których przedtem ciężko było wyłowić te nas interesujące.Gdyby ktoś miał jakieś pytania ,chętnie odpowiem.Szkoda by było, żeby tak dobry wykrywacz nie przyjął się w naszym kraju, tylko dlatego, że ktoś nie potrafił napisać instrukcji obsługi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 3 Marzec 2015 Share Napisano 3 Marzec 2015 Jak wygląda temat namierzania- czy da się sensownie szukać drobnicy bez pinpointera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dino73 Napisano 3 Marzec 2015 Share Napisano 3 Marzec 2015 Namierzanie jest bez problemu,ja mam cewkę 2d 10,5 i metodą na krzyż namierzam,to jest bardzo szybki wykrywacz tak że pin point zbędny.Jak przy tej cewce nie ma problemu z namierzaniem to tym bardziej z cewkami spider. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano 8 Marzec 2015 Share Napisano 8 Marzec 2015 Ceiverk ace to syf jak md hehehe gm to kozak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ginerus Napisano 8 Marzec 2015 Share Napisano 8 Marzec 2015 Tak sprzęt kozak ciągnie lepiej niż najdroższa di..ka ;-) , 1gr obecny w ziemi 33 cm, to czemu użytkownicy sprzedają ten wyśmienity sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.