Skocz do zawartości

golden mask

zylak88

Rekomendowane odpowiedzi

Co do wagi GM2 to nigdy nie sprawdzałem, ale chodziłem z tym wykrywaczem około 3-4miesiące czasami po 6h i jakoś szczególnie mnie nie męczył. Moim zdaniem jest bardzo dobrze wyważony, teraz latam z at pro cewka nel tornado to dopiero potrafi połamać rękę. Jak jest dobrze wyważony to może być cięższy.

Kolego Polux222 generalnie dyskryminacja nie jest po to by wycinać folie, raczej chodzi o żelazo i to te mniejsze skorodowane kawałki, jeżeli chodzi o ustawienia to podstawa wystrojenie do gruntu: na początku wydaje się trudna, a po jakimś czasie banalna.

Strojenie:

Zanim włączysz wykrywacz ustaw:
-audio disc ustawiasz na off,
-vco ustawiasz off
-disc level pomiędzy 2/3
-sensitivity ustwaiasz 5/6 lub 5
-pokrętło grand balance na maxa na minus
-threshold na 1

włączasz wykrywacz trzymające cewkę kilka cm nad ziemia (5-8cm)przekręcasz pokrętło threshold do momentu aż słychać sygnał wiodący, po czym zaczyna podnosić i opuszczać cewkę (pompowanie) 5-30cm nad ziemią jednocześnie zaczynasz kręcić pokrętłem grand balance, aż dźwięk podczas opuszczania i podnoszenia stanie się jak najbardziej jednolity". Jak zrobi się ładny" trzymając wykrywacz nad ziemią cofasz delikatnie pokrętło trthresholda aż dźwięk umilknie.

teraz

-audio disc ustawiasz na norm,
-vco ustawiasz on
-disc level pomiędzy 3-4
-sensitivity ustwaiasz 8-9

jeżeli wszytko dobrze zrobisz wykrywacz będzie stabilny i głęboki. Co do dźwięku to jak się dobrze obsłuchasz to 80% będziesz wiedział m/w co kopiesz. Samo strojenie zajmuje jakieś 30sek. Praktyka.

Pozdrawiam i życzę kolorowych dołków.

• 1 month later...
  • Odpowiedzi 207
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 weeks later...
Dużo zależy. Mineralizacja może się zmieniać co rusz. No i test testowi nie równy: inne warunki wykonywania - jeden zakopuje, drugi wsuwa w skarpę...ale mimo wszystko pomiar wyszedł Ci imponujący jak na sprzęt bez balansu gruntu i tak wysoką częstotliwość...

• 2 weeks later...
Witam przymierzam sie do zakupu Golden Maska 3 od 2 lat łażę z proxsimą i chciałem zmienić na coś mocniejszego robił ktoś test tych wykrywaczy? chodzi o to czy warto zmieniać na GM? nie miałem w rękach tej wykrywki.

Mam do wyboru w podomnej cenie?
http://allegro.pl/wykrywacz-metali-golden-mask-gm1-18khz-detech-sef-i4970580601.html

http://allegro.pl/wykrywacz-metali-metalu-golden-mask-gm1-18khz-i4970820008.html

Witam nabyłem ostatnio GM 3 finder robiłem testy takie same jak kolega intruz kilka postów wyżej.otóż jestem rozczarowany 2gr 15 cm 18 ledwie widział 3 kopiejki 25 cm 28 ledwie łapał łuska mosiek 22cm stoiłem manualnie test w powietrzu marnie wyszło co wy na to? czyż by z moim GM było coś nie tak?

Witam wszystkich poszukiwaczy.
Od miesiąca jestem posiadaczem w/w wykrywacza. Przed nim miałem rutusa ultra2, White'sa Silver Eagle, Cscope R1, Fishera F5, White'sa Silver Spectrum. Z każdym z nich chodziłem po kilka sezonów, z wyjątkiem Cscope, który okazał się wielką porażką. Obok GM2 mam jeszcze Tesoro Golden uMax z sondą DD detech.
Jako że mam już kilkunastoletnie doświadczenie z wykrywkami, mogę stwierdzić że GM2 jest porządnym wykrywaczem wartym swojej ceny.
Co do obsługi, to z własnego doświadczenia podpowiem ,że po ustawieniu sygnału wiodącego i dostrojeniu do gruntu, należy cofnąć sygnał wiodący do jego wyciszenia, wykrywacz staje się odrobinę mniej czuły na małe przedmioty żelazne, ale za to zyskujemy na pewności dyskryminacji i nie tracimy na zasięgu na interesujące nas kolorki.
Chodzę na włączonej dyskryminacji i V.C.O
Popróbujcie tego w domu na gwoździach i monetkach, a zrozumiecie o co chodzi. Przez ten prosty zabieg kolosalnie zyskujemy na komforcie chodzenia z wykrywaczem. Nie mamy już całej kakofonii dźwięków z których przedtem ciężko było wyłowić te nas interesujące.
Gdyby ktoś miał jakieś pytania ,chętnie odpowiem.
Szkoda by było, żeby tak dobry wykrywacz nie przyjął się w naszym kraju, tylko dlatego, że ktoś nie potrafił napisać instrukcji obsługi.

Namierzanie jest bez problemu,ja mam cewkę 2d 10,5 i metodą na krzyż namierzam,to jest bardzo szybki wykrywacz tak że pin point zbędny.Jak przy tej cewce nie ma problemu z namierzaniem to tym bardziej z cewkami spider.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie