Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Marzec 2013 Napisano 13 Marzec 2013 O to mi chodzi, że to NIE JEST sprzęt lekki w użyciu, w sensie ciężaru, jak napisałeś. Jest dokładnie odwrotnie.Wiesz co to jest moment siły?I ciągle nie doczekałem się tego wyboru i uzasadnienia oscyloskopów, który obiecałeś. Ręce do góry? To napisz, że tak, i po sprawie.Nie wypisuj farmazonów niczym nie popartych. Początkujący forumowicze mają nadzwyczajną skłonność do zapychania wątków informacjami zasłyszanymi lub (chyba) wyśnionymi :) Ja tu jeszcze ani jednego takiego początkującego nie widziałem, który by cokolwiek wiedział.Zastanów się, jaki sens ma wpis na forum, zawierający fałszywą informację. Komuś to ma pomóc? Czy raczej przeszkodzi?
alex_2013 Napisano 13 Marzec 2013 Napisano 13 Marzec 2013 Kolega B za dużo czasu spędza na forum a za mało w schematach ideowych przy nowym projekcie.. a rzesze treasure hunters czekaja na całym swiecie na ctx2.Zasmiecanie tematu sprzetu dla dziewczyny rankingiem oscyloskopów powinno byc kartkowane:)
alex_2013 Napisano 13 Marzec 2013 Napisano 13 Marzec 2013 miejsce do takich tematów:http://www.elektroda.pl/rtvforum/index.php?sid=pozdrawiam
ralf78 Napisano 13 Marzec 2013 Napisano 13 Marzec 2013 Jaki wykrywacz dla kobiety ? Prosty i lekki. Kobity nie lubią grzebać w ustawieniach, chcą po prostu jeździć cewką i słuchać piszczenia. Ich słabe członki nie lubią taszczyć ze sobą zbędnych kilogramów. Dla nich tak naprawdę nie liczy się z ilu centymetrów sprzęt sięgnie moneciaka czy z jaką dokładnością wskaże rodzaj metalu. One po prostu kochają przygodę ze sprzętem w ręku, wiedząc że na cokolwiek mogą liczyć w terenie. A liczą jak zawsze na złoto, biżuterię i cenne monety.<mrgreen>
E TRAC Napisano 13 Marzec 2013 Napisano 13 Marzec 2013 Brzeczyszczykiewicz czy ty przypadkiem nie przesadzasz?Ty chyba jesteś za mądry, jakoś moi koledzy którzy używają tego sprzętu nie narzekają.Co jeszcze, może to nie jest najlepiej wyważony sprzęt, ale chyba da się z nim chodzić, i jak napisałem nie jest to siekiera do rąbania drzewa tylko wykrywacz, także różnicę miedzy ACE250 a innym wykrywaczem nie są aż tak duże żeby pisać tak jak ty i skreślać go z listy, tym bardziej nie wiesz czy Amnesi to dziewczyna ważąca 45kg czy też kobieta 150kg, ale zapomniałem że ty to wszystko wiesz.A co do tych oscyloskopów, to tak szczerze nie chcę mi się na ten temat szukać, bo mnie to nie interesuje. Jak ci to poprawi humor, niech ci będzie że wymiękam.Tak w ogóle to widzę że ty na wszystkie tematy coś wiesz lepiej niż inni.Ja jakoś nie naśmiewam się z twojej wykrywki której do tej pory nie ma.
E TRAC Napisano 13 Marzec 2013 Napisano 13 Marzec 2013 Co jeszcze ci powiem, mój kolega kopiąc w dołku łapie za sztycę blisko cewki i macha koło dołka szukając fantu, nawet nie potrzebuje Pinpointera - i co ty na to?To może nie jest taki zły, chodzi mi o to, że jednak da się z nim chodzić i nikt się przepukliny z nim nie nabawił.Ja proponuje ACE250 a Brzęczyszczykiweicz może co tylko chce.Z resztą uważam że temat powinien zostać zamknięty, ponieważ nic nowego dodatkowe posty nie wnoszą, a ja z panem Brzęczyszczykiweiczem będziemy się tylko przegadywać.
MEKO Napisano 13 Marzec 2013 Napisano 13 Marzec 2013 Kolego Brzęczyszczykiewicz nie pomagasz może dasz jakiś konkretny typ piszczałki dla pan ?! Bo na razie wywyższasz swój intelekt nad innych i obrażasz, czy kolega z tym ma jakieś problemy czy to zaległości wychowania z dzieciństwa ??
sza.man Napisano 13 Marzec 2013 Napisano 13 Marzec 2013 zeby coś doradzić, to najpierw trzeba by spędzić w terenie ze dwa dni z wykrywaczem...(i coś znaleźć!)Kupuj dziewczyno to ace.Prawie na pewno Ci się spodoba; a jak nie to sprzedasz od razu bez straty praktycznie.Pzdr
Amnesi Napisano 13 Marzec 2013 Autor Napisano 13 Marzec 2013 Ponownie dziękuję za odpowiedzi i tak liczne zainteresowanie tematem:) Cieszę się, że chcecie pomóc. Nieźle się uśmiałam czytając Wasze odpowiedzi. Następnym razem sprecyzuję swoje pytanie i uzupełnię o tak istotne dane jak moja waga ;) Jestem szczupłą kobietą, ale nie boję się 'pomachać' trochę saperką czy wykrywką. Myślę, że nawet 2kg mi ręki nie urwie. Napisałam, że wykrywką chcę poszukiwać drobnicy, ale nie rozumiem dlaczego sugeruje się mi, że 'jak kobieta to tylko złota i biżuterii będzie szukała'. Zgodzę się, że dla mnie będzie to przygodą, ale jak chyba dla każdego poszukiwacza. Myślę, że szanse na znalezienie złota czy biżuterii są bardzo nikłe i za 1300zł pewnie wybrałabym sobie wystarczająco biżuterii w sklepie. Chcę znaleźć cenne rzeczy ale o wartości historycznej. Marzą mi się klamry, żywotniki, guziki i monety, jak trafi się jakaś łuska to super. Może niektórych zaskoczyć, że mimo iż jestem kobietą, to poświęciłam sporo czasu na odnalezieniu starych map i informacji o terenach, na których chcę prowadzić poszukiwania. Zdecydowałam już, że kupię nowy garrett ace350 i składaną saperkę fiskars. W przyszłości na pewno będę chciała zmienić wykrywkę na lepszą i kanarka będzie mi łatwo sprzedać bez dużej straty. saperkę składaną zawsze można wrzucić w plecak czy przypiąć do paska i nie trzeba 'ciągać' za sobą kilometrami :)
ralf78 Napisano 13 Marzec 2013 Napisano 13 Marzec 2013 Dziewczyno - najpierw uderz w teren, pokop i pomachaj cewą, a dopiero potem pisz czy rady kumpli z tego tematu są zasadne czy nie. Na razie wszystko co piszesz to Ci się tylko zdaje. Praktyka Cie i tak wyprostuje :]Szczerze pozdrawiam życząc przyjemnych chwil z detektorem w ręku.
E TRAC Napisano 13 Marzec 2013 Napisano 13 Marzec 2013 Amnesi, fajnie podsumowałaś wszystkie wypowiedzi i uważam że modrze wszystko napisałaś jak nikt inny, nawet Pan Brzęczyszczykiewicz by lepiej tego nie sformułował.może kiedyś wypadniemy na wspólne poszukiwania? ;)Pozdrawiam
toska Napisano 13 Marzec 2013 Napisano 13 Marzec 2013 Kolego ty to jednak musisz być strasznie samotny :):):)bez obrazy
alex_2013 Napisano 13 Marzec 2013 Napisano 13 Marzec 2013 jesli jestes z mazowsza, moge Cie pworowadzic w arkana detektorystyki:) Kiedys jak kupie ( przez znajomosci) przyszy polski detektor m 20" to poszukamy bursztynowaej komnaty. Ponoc wyłapuje nawet drobinki złota inkrustowane w bursztynie:) Pozdrawiam!:)
Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Marzec 2013 Napisano 13 Marzec 2013 Amnesi, w takich momentach często mi się przypomina co powiedział kiedyś Korwin Mikke o demokracji i osobnikach spod budki z piwem :]Gratuluje dobrego wyboru (saperki). Będziesz zadowolona. Resztę pominę milczeniem. Kiedyś zrozumiesz. To pewne :)
MEKO Napisano 13 Marzec 2013 Napisano 13 Marzec 2013 Brzęczyszczykiewicz twoje milczenie na forum będzie złotem :)
beaviso Napisano 14 Marzec 2013 Napisano 14 Marzec 2013 Koleżanko, jeśli nie jesteś kawałem baby" z nabitymi łapami, albo ypem fitness z widocznym bicepsem", tylko drobną kobietką, to odpuść sobie saperkę. W niej cała praca spoczywa na rękach. Zdecydowanie polecam mini-szpadelki, zaostrzone w szpic, dł. 80-85 cm. Wówczas kopiesz dołki stając na szpadelku - co bywa nieocenione w warunkach leśnego poszycia jeśli ktoś ma słabe ręce. Moja żona od lat tylko czymś takim zasuwa, a mimo to bywa że muszę ją wyręczać przy robocie - ale ona jest naprawdę lichej postury ;) A od noszenia szpadelka na dojściu/powrocie do/z miejscówki ma czarnucha... mnie.M.
Zenit Napisano 14 Marzec 2013 Napisano 14 Marzec 2013 No to żeś sobie teraz nagrabił u żony;)Pozdrawiam
okrezna5 Napisano 16 Marzec 2013 Napisano 16 Marzec 2013 Silver Umax będzie najlepszym wyborem leciutki 1kg świetnie wyważony i banalnie prosty.
flobert_1 Napisano 16 Marzec 2013 Napisano 16 Marzec 2013 nie wiem czy juz byl proponowany (nie zauwazylem), dlatego proponuje zastanowic sie nad C.Scope 1220R. Jest lekki i prosty w obsludze, a jako kopaczke z czystym sumieniem moge polecic saperke armii holenderskiej...nie do zajechania..pozdrflobert
wojsławice Napisano 19 Marzec 2013 Napisano 19 Marzec 2013 Witaj jezeli chodzi o drobnice to bym polecil whites coin master.. kanarek puszki zbiera i kapsle a jak masz kase to spectra v3i ja posiadam ja i kosze niczym kombajn monetki dziennie w sezonie srednio 30szt
cezar81 Napisano 19 Marzec 2013 Napisano 19 Marzec 2013 kanarek puszki zbiera i kapsle" zbiera tez monety tylko trzeba umieć a żeby je kosić niczym kombajn nie potrzeba wcale spectry v3i za 5 tyś. Tak na marginesie dziennie w sezonie średnio 30 ". 30 sztuk monet czy złotych?
Voucur Napisano 20 Marzec 2013 Napisano 20 Marzec 2013 Jestem szczupłą kobietą, ale nie boję się 'pomachać' trochę saperką czy wykrywką. Myślę, że nawet 2kg mi ręki nie urwie. "Ręki nie urwie, ale gdy nabawisz się dolegliwości zwanej łokciem tenisisty" to zrozumiesz w czym rzecz. Wprawdzie to głównie problem osób machających wykrywką kilka godzin dziennie i kilkanaście dni w miesiącu, ale osoby o bardziej delikatnej budowie ciała mogą się tego dochrapać szybciej.A jeśli naprawdę uważasz, że 2 kg to nic takiego, to weź do ręki np. Fishera CZ-7 Quicksilver i pomachaj godzinę. Wtedy zobaczymy.Co do łopaty to paradoksalnie do pewnego momentu im cięższa łopata, tym lżej się kopie. Gdyby było inaczej, to głębokie doły najlepiej by się kopało łyżką.
vis1939 Napisano 20 Marzec 2013 Napisano 20 Marzec 2013 Szwedzka kopaczka z demobilu - coś pośredniego między łopatką,a łopatą.Nie zamienił bym tego na nic innego.
Zenit Napisano 20 Marzec 2013 Napisano 20 Marzec 2013 Podpisuję się pod tym co napisał @ Voucur,wredna i uciążliwa dolegliwość.Tym bardziej jak chwyci w pełni sezonu.Nie twierdzę że to dopadnie każdego po zakupie Ace,mnie dopadło i tyle.Nie będę doradzał ani zniechęcał w doborze.W tym dziale jest wszystko.Poczytać, wyciągnąć wnioski.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.