cobra10225 Napisano 9 Marzec 2013 Napisano 9 Marzec 2013 A ja osobiscie stawial bym na wujaszka Hermana (Goringa). Popatrzcie na wieniec czapki, to wieniec luft waffe.
traper6 Napisano 9 Marzec 2013 Autor Napisano 9 Marzec 2013 Henio Göring ? Chyba prędzej Issak Morgenstajn :))
ktos451 Napisano 9 Marzec 2013 Napisano 9 Marzec 2013 Ale herr Ryba miał wyraźny podwójny podbródek, a tu go nie ma (albo nie widać - ale zdjęcie wydaje się w miarę wyraźne)
traper6 Napisano 20 Marzec 2013 Autor Napisano 20 Marzec 2013 Jako założycielowi wątku, chyba mogę postawić dodatkowe pytanie.Który mi tą pocztówkę zapindolił na Allegro !!!!!?Nie przebiłem się :(
parus Napisano 20 Marzec 2013 Napisano 20 Marzec 2013 Ribbentrop, żaden Goring. Wielki Łowczy w 1940 na oficjalnych uroczystościach byłby w mundurze Luftwaffe, no i gabaryty inne. Zresztą na fotce spacerek wg. protokołu dyplomatycznego: głowy państw ( choć we Włoszech był to królik Wiktor Emanuel ), za nimi ministrowie spraw zagranicznych ( obok Ribbentropa powinien zasuwać Ciano), ambasador, adiutanci itd.
traper6 Napisano 16 Marzec 2013 Autor Napisano 16 Marzec 2013 Kopacz.Akurat nie masz racji, bo tutaj masz drugą stronę tej pocztówki (zdjęcia). Zrobiono ją w Monachium w 1940.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 11:47 16-03-2013
pikami Napisano 9 Marzec 2013 Napisano 9 Marzec 2013 Sory za OT, ale jaka byłaby reakcja Hitlera jak by zobaczył swojego zastępcę w partyjnym mundurku z czapką luftwaffe na głowie?
Tomasz70 Napisano 16 Marzec 2013 Napisano 16 Marzec 2013 Zdjęcie wykonano 18 czerwca 1940 r. w Monachium w czasie spotkania Hitlera z Mussolinim. Fota bardzo często była publikowana w formie pocztówki.Ten człowiek faktycznie ma pewne cechy podobieństwa do Joachima von Ribbentropa, ale nie jestem przekonany, że to on. Ribbentrop nosił najczęściej mundur korpusu dyplomatycznego III Rzeszy. Czasami pojawiał się w czarnym mundurze Allgemeine SS, lub w cywilnym ubraniu. Ten ze zdjęcia ma na sobie klasyczny uniform partyjny, a nie udało mi się spotkać podobizny Ministra Spraw Zagranicznych III Rzeszy w tego typu umundurowaniu.
Nadwojciech Napisano 16 Marzec 2013 Napisano 16 Marzec 2013 Tomasz,proszę bardzo.Teraz chyba nie powinno być już żadnych wątpliwości.
Nadwojciech Napisano 16 Marzec 2013 Napisano 16 Marzec 2013 Zwracaj uwagę na szczegóły. :)Odznaczenia.Joachim von Ribbentrop był odznaczony EK1 i czarną za rany".Widać je na fotkach trapera i mojej.Rosenberg nie dorobił się żadnego z tych odznaczeń. :)
Tomasz70 Napisano 18 Marzec 2013 Napisano 18 Marzec 2013 Nadwojciech - Ribbentrop na zdjęciu, które pokazałeś ma klasyczny mundur Ministra III Rzeszy. Taki wzór nosili również inni Ministrowie i Sekretarze Stanu w tym państwie. Nie należy tego mylić z uniformem działaczy NSDAP. Wiecej info na ten temat w książce Briana Leigh Davis i Pierre Turnera German Uniforms of the Third Reich 1933-1945".Pozdrawiam.Tomasz
Tomasz70 Napisano 18 Marzec 2013 Napisano 18 Marzec 2013 Ale faktem jest, że Ribbentrop z Twojego zdjęcia ma praktycznie identyczny mundur, jak ten człowiek z Mussolinim i Hitlerem - dochodzi pas z koalicyjką. Okoliczności spotkania uzasadniałyby obecność Ministra Spraw Zagranicznych, więc nie będe się upierał że to nie on. Duże podobieństwo.
ktos451 Napisano 9 Marzec 2013 Napisano 9 Marzec 2013 Co wy z tym LW przecież to partyjna czapkahttp://www.dws.org.pl/viewtopic.php?f=50&t=130324
traper6 Napisano 9 Marzec 2013 Autor Napisano 9 Marzec 2013 Upsss.... komp mi sam załadował posta :(Kim jest ten gej kroczący za Adolfiną ?
Pytanie
traper6
Kim jest ten gej kroczący za
53 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.