traper6 Napisano 19 Grudzień 2012 Autor Napisano 19 Grudzień 2012 Mam info że to są niemieckie wojska kolonialne w Afryce w czasie I W.Ś.Chciałbym się upewnić, czy to są faktycznie mundury kajzerowskie.Patrząc na to zdjęcie to naszła mnie taka myśl. Czy Hitler w tym czasie przywitał by się ze swoimi sojusznikami i jak by to przywitanie wyglądało :)
bjar_1 Napisano 19 Grudzień 2012 Napisano 19 Grudzień 2012 Askarysi z Schutztruppe z Niemieckiej Afryki Wschodniej.http://pl.wikipedia.org/wiki/Schutztruppe
ktos451 Napisano 19 Grudzień 2012 Napisano 19 Grudzień 2012 Patrząc na to zdjęcie to naszła mnie taka myśl. Czy Hitler w tym czasie przywitał by się ze swoimi sojusznikami i jak by to przywitanie wyglądało :)"W Kęszycy Leśnej k. Międzyrzecza w 1943/4 na szkoleniu przebywały wojska belgijskie i... HINDUSKIE (co Hitler na to :) dokładnie byli to jeńcy, którzy podpisali współpracę z Rzeszą.
emes Napisano 19 Grudzień 2012 Napisano 19 Grudzień 2012 Hindusi to Ariowie,od nich właśnie jest rasa aryjska,więc pewnie by sie przywitał,poza tym Hindusom Hitler rąbnął swastykę :)
Landszaft Napisano 19 Grudzień 2012 Napisano 19 Grudzień 2012 troszkę tu namieszano . Adolf przyjął wg starej zasady że ludy które przyszły do europy to Ariowie i tak kiedyś twierdzono że ludy europejskie to tak zwany odłam Ariów białych którzy przybyli na tereny europy ok 3 tys lat temu . Obecnie jest ciut inne tłumaczenie , że owszem ariowie podzielili się na Ariów białych i ciemnych jedni poszli do Iranu drudzy na półwysep indyjski hindusi". A my pochodzimy też z Ariów którzy zostali nazwani ludami indoeuropejskimi. Tak czy inaczej ludy europejskie przywędrowały z Azji
ktos451 Napisano 19 Grudzień 2012 Napisano 19 Grudzień 2012 W sumie racja - z tym, że ideał rasy panów był raczej podobny do ludów skandynawskich (wysoki (jak Goebbels), smukły (jak Göring), blondyn (jak Hitler)) co wynikało chyba z poglądów, że Aryjczycy byli spokrewnieni ze Skandynawami. ale przez mojego off topa, odbiegliśmy od tematu
ktos451 Napisano 19 Grudzień 2012 Napisano 19 Grudzień 2012 Landszaft pokrótce ładnie to wyjaśnił - kończymy, bo się żółte konfetti posypie :)
por.pil.020 Napisano 19 Grudzień 2012 Napisano 19 Grudzień 2012 A ja zapytam w temacie - wszyscy mają niemieckie bagnety typu 71/84 w skórzanych pochwach, a co ma na pasie pierwszy z prawej? Takie wąskie i zawieszone pod skosem, jakiś kordzik??
Pytanie
traper6
Mam info że to są niemieckie wojska kolonialne w Afryce w czasie I W.Ś.
Chciałbym się upewnić, czy to są faktycznie mundury kajzerowskie.
Patrząc na to zdjęcie to naszła mnie taka myśl. Czy Hitler w tym czasie przywitał by się ze swoimi sojusznikami i jak by to przywitanie wyglądało :)
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.