Skocz do zawartości

Ojciec z synem rozbrajali niewybuch....

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Yeti zbierał złom ! Z biedy czy dla jaj?? Jak by miał za co kupić chleb to by kupił a że w tym naszym pięknym tuskolandzie jest praca ale w Irlandii to nie ma się co dziwić że ludzie robią takie rzeczy.....
Napisano
Na całe szczęście natura inteligentnych inaczej sama eliminuje.Dobrze tylko że nie zaprosili na szkolenie" osób postronnych. A tak w okolicy przez pewien czas będzie spokojniej.
Napisano
(...)znaleźli stary niewybuch, który prawdopodobnie pochodził z okresu II wojny światowej. Mężczyźni postanowili zabrać go ze sobą. Jak wstępnie ustaliła policja, chcieli go pociąć na kawałki, a potem zabrać na złom(...)
(...)Już po wybuchu, podczas przeszukiwania stodoły przez policję, okazało się, że znajduje się w niej jeszcze więcej niewybuchów(...)

Z pierwszej części wynikało jakoby przypadkowo znaleźli ten niewybuch, lecz zaraz dalej...
Napisano
Wątpię w to by mieli wykrywacz.
Jestem przekonany ze zbierali grzyby dla siebie, na handel itp. Znaleźli przypadkiem, gdzie jakiś baran nazywający się poszukiwaczem wytargał to na wierzch i zostawił.
Napisano
Wykrywacza może i nie mieli ale piątych klepek też.Zamiast zostawic na miejscu to zabrali grzyba z lasu i kolejny grzybek zebrał zniwo.A tyle jeszcze do odkrycia im akurat już nic nie pomoże i nic już nie odkryją.Co najwyżej wieko od trumny dla rodziny.Świec Panie nad ich duszami.
Napisano
Sporo osób i z tego forum przy okazji poszukiwań taszczy złom z lasu do skupu żeby przynajmniej zwróciło się za paliwko.
No ale są granice.

Straszna tragedia, zginęło dwóch mężczyzn w sile wieku.
Napisano
cytat z echa dnia

Jeśli ktoś wie, że jego sąsiad zbiera niewybuchy, kolekcjonuje stare militaria, a nie wie, jak się z nimi obchodzić, to proszę nam zgłaszać takie historie. Niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że czasem dosłownie śpią na bombach – zaznaczał Damian Szwagierek."
Napisano
Ludzie nad czym wy się rozpisujecie, starego znałem od kilku lat i od dobrych 20 lat biegał do lasu na Barcze na doły powybuchowe i zwoził na biedce co mu wykrywacz pokazał. Ostatnio jak z nim rozmawiałem to upodobał sobie jeden dołek z 150 p-panc. bo to z jednej sztuki jakieś 40kg. żeliwa. Prawdziwa tragedia to by była jakby zgineły dzieciaki a tam wcale nie trzeba kopać leży złom na wierzchu. I to nie jest tak że nie ma w Kielcach pracy bo to jest taki typ człowieka- ogarnąć trochę kasy wypici muzgojeba i dniówka zaliczona. Muszę się przyznać że też tam kilka razy bylem i wiem co tam w ziemi piszczy . A można tam znalez extremalnie rzadkie fanty np. czasowy zapalnik chemiczny do barbetni pociągów pancernych. Na szczęście ten teren to już historia, na wiosnę maja się za niego zabrać saperzy[dobrze że odnowili torowisko na Wiśniówkę bo trzeba ustawić skład wagonów na ten złom] no i teren jest dozorowany[sprawdziłem].Saperzy zrobili las koło Staporkowa w pazdzierniku, kończą las koło Włoszczowy i jeszcze trochę takich śmietników zostało w kieleckim.
Napisano
Znaczy się ten osobnik jest rzecznikiem policji z województwa świętokrzyskiego?
Samokrytyka to podobno wynalazek bolszewicki ( podobno- ale to nie jest prawda) no ale chyba jednak nader pożyteczny i w demokracji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie