konrad0606 Napisano 3 Listopad 2012 Autor Napisano 3 Listopad 2012 brak słów... http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20121103/POWIAT0115/121109671
Czlowieksniegu Napisano 3 Listopad 2012 Napisano 3 Listopad 2012 Przy całej tragedii- Nagroda Darwina się kłania"...
erwin1 Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Yeti zbierał złom ! Z biedy czy dla jaj?? Jak by miał za co kupić chleb to by kupił a że w tym naszym pięknym tuskolandzie jest praca ale w Irlandii to nie ma się co dziwić że ludzie robią takie rzeczy.....
Czlowieksniegu Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Czekałem na taki wpis... I się doczekałem...PS Obawiam się", że w naszej socjalistycznej Ojczyźnie jest więcej pracy niż w Irlandii.
sonicsquad Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Taaa... latali z wykrywką po lesie, żeby zbierać niebezpieczny złom, rozkręcali w stodole ryzykując życie by sprzedać za grosze w skupie...
Nadwojciech Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Życie... i w ten sposób ludzie sobie dorabiają... niestety.
marcin 112 Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Na całe szczęście natura inteligentnych inaczej sama eliminuje.Dobrze tylko że nie zaprosili na szkolenie" osób postronnych. A tak w okolicy przez pewien czas będzie spokojniej.
marcin 112 Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Niestety postów nie da się edytowac.http://www.youtube.com/watch?v=40EQmJfECF8
konrad0606 Napisano 4 Listopad 2012 Autor Napisano 4 Listopad 2012 ...niestety syn nie przeżył....http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,12792603,Tragedia_w_Kajetanowie__Eksplozja_w_stodole_zabila.html
sonicsquad Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 (...)znaleźli stary niewybuch, który prawdopodobnie pochodził z okresu II wojny światowej. Mężczyźni postanowili zabrać go ze sobą. Jak wstępnie ustaliła policja, chcieli go pociąć na kawałki, a potem zabrać na złom(...)(...)Już po wybuchu, podczas przeszukiwania stodoły przez policję, okazało się, że znajduje się w niej jeszcze więcej niewybuchów(...)Z pierwszej części wynikało jakoby przypadkowo znaleźli ten niewybuch, lecz zaraz dalej...
traper6 Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Wątpię w to by mieli wykrywacz. Jestem przekonany ze zbierali grzyby dla siebie, na handel itp. Znaleźli przypadkiem, gdzie jakiś baran nazywający się poszukiwaczem wytargał to na wierzch i zostawił.
heniek1978 Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Wykrywacza może i nie mieli ale piątych klepek też.Zamiast zostawic na miejscu to zabrali grzyba z lasu i kolejny grzybek zebrał zniwo.A tyle jeszcze do odkrycia im akurat już nic nie pomoże i nic już nie odkryją.Co najwyżej wieko od trumny dla rodziny.Świec Panie nad ich duszami.
DOMILUD PL Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Sporo osób i z tego forum przy okazji poszukiwań taszczy złom z lasu do skupu żeby przynajmniej zwróciło się za paliwko. No ale są granice. Straszna tragedia, zginęło dwóch mężczyzn w sile wieku.
marcin 112 Napisano 4 Listopad 2012 Napisano 4 Listopad 2012 Dziwne porównanie.Taszczenie złomu a rozbrajanie rozrywek.To jakby porównywac krzesło z krzesłem elektrycznym
lolekkbusko Napisano 5 Listopad 2012 Napisano 5 Listopad 2012 http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,12797783,Pistolety__strzelby_i_kusza__68_latek_zatrzymany_za.htmlecha wybuchu...
damianios Napisano 5 Listopad 2012 Napisano 5 Listopad 2012 To była normalna rodzina. Ojciec od lat zbierał złom i sprzedawał go na skupie." Bo tu jest Polska:)
lolekkbusko Napisano 5 Listopad 2012 Napisano 5 Listopad 2012 cytat z echa dnia Jeśli ktoś wie, że jego sąsiad zbiera niewybuchy, kolekcjonuje stare militaria, a nie wie, jak się z nimi obchodzić, to proszę nam zgłaszać takie historie. Niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego, że czasem dosłownie śpią na bombach – zaznaczał Damian Szwagierek."
Erih Napisano 6 Listopad 2012 Napisano 6 Listopad 2012 Kto to jest ten Damian Szwagierek ?Bo jego wypowiedź bardzo mi się nie spodobała.
Lipek Napisano 7 Listopad 2012 Napisano 7 Listopad 2012 Aaa, czyli taki, który na ulice się nie nadawał, ale szkoda było go zwolnić. To zrobili go rzecznikiem.
lorus1 Napisano 11 Listopad 2012 Napisano 11 Listopad 2012 Ludzie nad czym wy się rozpisujecie, starego znałem od kilku lat i od dobrych 20 lat biegał do lasu na Barcze na doły powybuchowe i zwoził na biedce co mu wykrywacz pokazał. Ostatnio jak z nim rozmawiałem to upodobał sobie jeden dołek z 150 p-panc. bo to z jednej sztuki jakieś 40kg. żeliwa. Prawdziwa tragedia to by była jakby zgineły dzieciaki a tam wcale nie trzeba kopać leży złom na wierzchu. I to nie jest tak że nie ma w Kielcach pracy bo to jest taki typ człowieka- ogarnąć trochę kasy wypici muzgojeba i dniówka zaliczona. Muszę się przyznać że też tam kilka razy bylem i wiem co tam w ziemi piszczy . A można tam znalez extremalnie rzadkie fanty np. czasowy zapalnik chemiczny do barbetni pociągów pancernych. Na szczęście ten teren to już historia, na wiosnę maja się za niego zabrać saperzy[dobrze że odnowili torowisko na Wiśniówkę bo trzeba ustawić skład wagonów na ten złom] no i teren jest dozorowany[sprawdziłem].Saperzy zrobili las koło Staporkowa w pazdzierniku, kończą las koło Włoszczowy i jeszcze trochę takich śmietników zostało w kieleckim.
Erih Napisano 11 Listopad 2012 Napisano 11 Listopad 2012 Znaczy się ten osobnik jest rzecznikiem policji z województwa świętokrzyskiego?Samokrytyka to podobno wynalazek bolszewicki ( podobno- ale to nie jest prawda) no ale chyba jednak nader pożyteczny i w demokracji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.