Bartosz44 Napisano 1 Lipiec 2012 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2012 Witam jestem nowyPosiadam mniej więcej taki oto egzemplarz karabinu Kar98.Chciałbym go odrestaurować za pomocą elektrolizy lecz nie wiem do końca jak to wykonać i czego użyć proszę was o dokładną instrukcje.Ponieważ te na internecie nie są dla mnie do końca zrozumiałe, a nie chciał bym zepsuć takiego wykopu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 1 Lipiec 2012 Share Napisano 1 Lipiec 2012 Zapraszam do forumowej wyszukiwarki.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 1 Lipiec 2012 Share Napisano 1 Lipiec 2012 http://mauser98k.internetdsl.pl/elekt.htmlMasz tu opisane krok po kroku właśnie na przykładzie mausera. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Lipiec 2012 Share Napisano 1 Lipiec 2012 Porady z linku są wyższych lotów konserwatorskich" szczególnie urzekające są teksty o occie,tłuczeniu młotkiem,rwaniu,wyłamywaniu i wyginaniu... Posiadam mniej więcej taki oto egzemplarz karabinu Kar98"Na zdjęciu vz.24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 Vis ma racje. Ta strona była fajna jak miałem 15 lat i jarałem się wodą po elekrolizie hełmu m40. Błędów do porzygu, Rysunki za to fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 Na podstawie tej strony i opisu robiłem pierwszą elektrolizę,mimo wszystko się udała,katastrofy nie było:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 2 Lipiec 2012 Share Napisano 2 Lipiec 2012 U mnie to samo. Tyle, że w trakcie działania już wyszły błędy w opisie co należy czynić. Na bieżąco musiałem poprawiać. Lata minęły, coś tam się znalazło, czegoś się tam dowiedziało, a ta strona jak miała błędy tak je dalej ma. Pierwszy i bardzo bolesny babol (pięknie można sobie fanta spieprzyć) to informacja, że elektroliza zachowuje oksyde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 3 Lipiec 2012 Share Napisano 3 Lipiec 2012 Skok kiedyś już rozmawialiśmy na ten temat ;) Nie wiem jak to się stało, ale na moim przedmiocie zostało całkiem sporo oksydy po elektrolizie. Coś Cie na gg nie ma ostatnio odezwał byś się do mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 3 Lipiec 2012 Share Napisano 3 Lipiec 2012 Wieczny spór o tą oksydę :-) Na gg jak już jestem to niewidzialny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velmont66 Napisano 12 Lipiec 2012 Share Napisano 12 Lipiec 2012 z tą stronką prostwnik poszedł...tego mausa nie elektryzuj go tylko do auto owiń folią aluminiową tak hendogo pare razy nasyp kreta tam i gorącą wodą zalej nie jeb*ie" ci w twarz jak piszą niektórzy ale efekt jest bdb tylko poczekać dłużej trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 12 Lipiec 2012 Share Napisano 12 Lipiec 2012 velmont66Nie wiem jak ty robisz tą elektrolizę,bo ja za pomocą tej strony !zrobiłem już około 20 i żadnych przeciwskazan nie mam prostownik działa i wgl jest gitara ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 20 Lipiec 2012 Share Napisano 20 Lipiec 2012 Bo do elektrolizy nie kupuje się prostownika z alledrogo za 50 czy 100 zl, tylko najlepiej dorwac jakis stary sprzet poradziecki czy polski z ubiegłego wieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 20 Lipiec 2012 Share Napisano 20 Lipiec 2012 dokładnie ja mam Polski z 80 lat :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skolcio Napisano 20 Lipiec 2012 Share Napisano 20 Lipiec 2012 Ja używam z powodzeniem najtańszego badziewia z marketu. :) Wystarczy podpiąć jako bezpiecznik żarówkę do obwodu i nic się nie spali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theurge Napisano 24 Lipiec 2012 Share Napisano 24 Lipiec 2012 W ramach obnizania kosztow, polecam rowniez zastapic Kreta specyfikiem do udrazniania rur marki znanego francuskiego supermarketu na C". Przetesto0wane, dziala identyczne, a kosztuje prawie o polowe taniej ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 24 Lipiec 2012 Share Napisano 24 Lipiec 2012 http://allegro.pl/wodorotlenek-sodu-soda-kaustyczna-5kg-i2480428212.htmlUważaj na ręce, bo właśnie dostałem wysypki i mnie strasznie swędzi ręka :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 24 Lipiec 2012 Share Napisano 24 Lipiec 2012 Kolego to się robi w gumowych rękawicach a nie z gołymi pazurkami. Z każdą chemią trzeba uważać i te minimum ostrożności zachować.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantar Napisano 20 Styczeń 2013 Share Napisano 20 Styczeń 2013 Przepraszam za odkopanie wątku, ale mam pytanie. Posiadam lufę od mausera i chciałbym na nim wykonać elektolizę / autolizę i moje pytanie w co (w jaki przedmiot) mogę wsadzić lufę? W doniczka balkonowa (80cm jest za długa)? Co byście mi doradzili? Bądź w czym mogę dokonać zabiegu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantar Napisano 20 Styczeń 2013 Share Napisano 20 Styczeń 2013 Doniczka balkonowa (80cm jest za krótka***) *** - szukam czegoś dłuższego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
220V Napisano 20 Styczeń 2013 Share Napisano 20 Styczeń 2013 Możesz do tego celu na przykład kupić w każdym hydraulicznym rurę fi 110mm + korek metrówkę.Zabieg można wykonać w pionie,albo zakupić 2 korki, przykleić na stałe na końcach ruryi przeciąć szlifierką po długości na połowę - powstanie rynna do zabiegu w poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 20 Styczeń 2013 Share Napisano 20 Styczeń 2013 Rynna z PCV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantar Napisano 20 Styczeń 2013 Share Napisano 20 Styczeń 2013 220V wydaje mi się że chyba w autolizie nie ma różnicy pion a poziom? :)Bo w elektrolizie byłoby ciężej :)110mm wystarczy dla lufy? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
220V Napisano 20 Styczeń 2013 Share Napisano 20 Styczeń 2013 110mm w zupełności wystarczyalbo kup krótki kawałek rynny pcv jak Kolega wyżej radzi, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin 1984 Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 Kup sobie na znanym portalu skrzynkę balkonową do kwiatów. Są różnych długości. Po piątalu sztuka.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantar Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 coś Ty najdłuższe są 100cm, ja sam posiadam 80cm i robię w nich bagnety, a 80 jak i 100 są za krótkie :) przyjdzie czas to pokombinuję z rurkami hydraulicznymi bądź z rynnami pcv :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.