Skocz do zawartości

Czy jest ktoś kto nie lubi piłki i euro?

NEPTUNAK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Tak prawdę powiedziawszy to ja też nie cierpię piłki nożnej...
siatkówka, ręczna- owszem. A w nożną nawet grać nie lubię.
A te flagi... na samochodach, na latarniach, na lusterkach, na twarzach, na chodnikach, murach, oknach (rzyyyyg)- i tak przez 2-3 tygodnie... a potem?
Ale skoro można pokibicować" w miłym gronie i przyjemnej atmosferze :):)

Od 1955 dwa rodzaje flag są w Polsce nazywane „flagą państwową”. Oprócz opisanej powyżej flagi biało-czerwonej istnieje jeszcze flaga z godłem Polski na białym prostokącie nazywana „flagą państwową z godłem”.

Flagę tę także ustanowiono 1 sierpnia 1919 i początkowo przeznaczono dla polskich poselstw (przedstawicielstw dyplomatycznych) i konsulatów oraz statków handlowych. W latach 1928-1938 była tylko banderą handlową. Wynikało to z faktu, że flaga biało-czerwona była i jest do dziś jedną z flag Międzynarodowego Kodu sygnałowego używanego do sygnalizacji na morzu (flaga biało-czerwona to flaga „H” oznaczająca (jako sygnał jednoliterowy): „Mam pilota na statku”), zatem aby odróżnić od niej polską banderę, dodano godło.

Od 1938 ponownie używają jej polskie instytucje państwowe za granicą. Dekret z 7 grudnia 1955 potwierdził ten zakres używania flagi, rozszerzając go na lotniska cywilne, porty lotnicze oraz polskie samoloty komunikacyjne za granicą. Ustawa z 31 stycznia 1980 rozszerzyła zakres używania flagi także na kapitanaty i bosmanaty portów. Rysunek orła w czerwonym tle na białym pasie flagi zmieniał się wraz z urzędową zmianą godła państwowego, a obecny wzór herbu pochodzi z 9 lutego 1990.

Ja na całe to Ełro stawiam kloca.
Zauważyłem że 11 listopada czy 3 maja nie było tyle flag i chorągiewek na domach i autach co teraz.Patrioci? Wg mnie ŻENADA z tymi flagami i nadużycie. Auto z dwiema chorągiewkami i nawalonymi pasażerami wygląda komicznie,tak jak i ,,stare chłopy,, ganiający jak dzieci za piłką.
Do tego publiczna tv skazała mnie na oglądanie meczu kosztem wieczorynki i do tego domaga się płacenia abonamentu.Chyba nie poważni. Zdecydowanie zamiast oglądać mecz wolę fantom zrobić elektrolizę.

Karabin
auważyłem że 11 listopada czy 3 maja nie było tyle flag i chorągiewek na domach i autach co teraz.Patrioci? Wg mnie ŻENADA z tymi flagami i nadużycie."

Smutne to ale prawdziwe.Nigdy w żadne święto narodowe nie pamiętam tylu flag jak teraz.. Patriotyzm na pokaz"

decydowanie zamiast oglądać mecz wolę fantom zrobić elektrolizę."-Cytat miesiąca chyba:)

Mnie też jakoś piłkarskie emocje przeciętnie obchodzą, ale nie przeszkadzają mi absolutnie flagi, koszulki i inne gadżety w narodowych barwach. Owszem, komercja, ale też jest w tym dużo zwyczajnej ludzkiej spontaniczności. Smutne polskie gęby widujemy codziennie, nawet w nadmiarze. Miło czasami popatrzeć na wesołych rodaków w narodowych barwach, choćby to nawet było ludyczne i jarmarczne.

Moim zdaniem doping nie był powalający. Z Ruskimi powinno być lepiej :) No i pewnie te wielkie sportowe wydarzenie przeniesie się na ulice,pewnie wiecie o co mi chodzi.

PS: Hebda luknij na pocztę bo mam problejmo , pewnie będziesz w stanie pomóc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie