Skocz do zawartości

Barack Obama -polskie obozy śmierci".

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pewnie, przenieś od razu do dołka, albo skasuj, prawda o tym że prezydent USA pomawia całą Polskę to przecież taki żarcik godny hydeparku.
Napisano
Jak słyszę iedroń" to mnie muli. To niestety wina ludzi, którzy nie chodzą do głosowania, że ktoś taki zostaje (p)osłem, bo gdyby wszyscy chodzili, to o sejmie mógł by sobie pomarzyć. A do wszystkich idących z prądem czasu"- byłem, jestem i będę konserwatystą tak jak wiele ludzi w tym kraju, którzy starają się bronić wartości za jakie walczyli nasi przodkowie- BÓG, HONOR, OJCZYZNA!
Napisano
shadowN: wystarczy zadać sobie pytanie czemu Wałęsa i Obama dostali pokojową nagrodę Nobla, a czemu nie dostał jej Papież Jan Paweł II, mimo tego że dla pokoju na świecie zrobił 50 razy więcej niż obaj razem wzięci."

Sory ale relacja jest mniej więcej taka, że gdyby wszyscy co dostali pokojowego obla" stali w jednym rzędzie to Papierz powinien stać gdzieś hen hen za horyzontem, a przyznanie mu tej nagrody tylko by go cofnęło w stronę szeregu...

wracając do tematu to b. szef MSZ Adam Daniel Rotfeld to jakaś ciepła klucha... powinien od razu zareagować i odbierając Medal po prostu sprostować Obamę... przynajmniej wyszedł by stamtąd z podniesioną głową a nie jak malutki szaraczek... śmiechu warte... a teraz wszyscy mają zajęcie i się spinają.

posła biedrony szkoda komentować...

pozdrawiam
Napisano
DOMILUD PL - Prezydenturę Reagana oceniamy zapewne nieco inaczej, ale to nie zmienia faktu, że był on rasowym mitomanem (między innymi twierdząc często, że wyzwalał w Europie obozy koncentracyjne, choć naprawde najdalej w trakcie wojny był na wybrzeżu Kalifornii;-))i ulegał dziwacznym wpływom swojej żony, w tym polegając niemal we wszystkich ważnych sprawach na jej prywatnym astrologu a właściwie astrolożce:)) Takie sa fakty niestety, więc musi się nasuwać wniosek, że próbując edukować Amerykanów, zwłaszcza tych bardzo wyedukowanych, jesteśmy z góry skazani na straszliwą porażkę.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Siwy_x chyba nie łapiesz tego że dziwnym trafem pokojową nagrodę nobla dostawali ludzie ze środowisk antypapieskich i antyklerykalnych..

Ja nawet nie przyrównuję Papieża do tych ludzi, chodzi tylko o to że kiedy zmarł to już sobie pozwalają na wszystko.
Napisano
Zobaczcie mape jaką przedstawiło BBC wczoraj podczas programu stadiony nienawiści .Ta mapa jest u nich aktualna od 4 lat .Graniczymy z Austrią.Bez komentarza
Napisano
Nie wiem czy rzeczywiście wsłuchaliście się w to co Obama powiedział. Dla mnie facet powtórzył to co mu napisał spin doctor. Wspomniał o tym, że Karski przy pomocy polskiego ruchu oporu znalazł się w gettcie, a następnie w polskim obozie śmierci. Dla mnie to tak idiotyczna zbitka słów - zarówno pod względem semantycznym jak i logicznym, że naprawdę aż dziw bierze że Obama ją wypowiedział. Naprawdę wierzę w to że to przypadek i jakiś przejaw zhamburgerowania mózgu autora przemówienia.
Co do reakcji to uważam, że sztab powinien podpowiedzieć mu, że taka wypowiedź to jest mniej więcej tak jakby nasz Prezydent powiedział, że na plaży Omaha toczyła się mało znacząca potyczka i ci co tam zginęli to w zasadzie przez przypadek.
Uważam, że powinien wygłosić jakieś, nawet krótkie oświadczenie - niekoniecznie przeprosiny. Raczej deklarację pomocy w zwalczaniu takich porównań.
Osobiście dosyć mam słuchania o mitycznych Nazistach. Nie o Niemcach i z nimi kolaborujących narodach - tylko o mitycznych Nazistach, którzy wzięli się nie wiadomo skąd i po wojnie wyparowali.
Napisano
Widocznie jest niemyślącym lemingiem skoro klepie głupie formułki, zamiast wiedzieć cokolwiek w temacie.

Głowie państwa nie przystoi.
Napisano
Boer, w dzisiejszych czasach wojny militarne prowadzi się tylko tam gdzie nie dotarła demokracja", w krajach które są na uboczu, z dala od cywilizacji i w dodatku słabo rozwinięte.

USA bierze udział w tej wojnie, którą samo rozpoczyna to po drugie.

Po trzecie obecnie prowadzi się wojny kapitałem,zwłaszcza w Europie.
Można powiedzieć ze np. Grecja jest okupowana ponieważ masowo wykupuje się tam teren za śmieszne pieniądze, niewiele po sobie zostawiając.
Inwestują tam o ile pamiętam najprężniej Niemcy, Rosjanie i potentat w dziedzinie światowego zbrojenia oraz budowania dla Palestyńczyków obozów na wzór koncentracyjnych (z betonowym płotem wysokim do nieba) - Izrael.

Nawiasem mówiąc rząd Obamy prowadzi politykę proizraelską i prorosyjską, a nasze F16 ostatnio manewrowały na granicy Iranu, razem z sojuszniczymi.

Jeżeli ktoś na świecie nie widzi kółka wzajemnej adoracji to ma problem i niech dalej wierzy mediom :-)
Napisano
wystarczy zadać sobie pytanie czemu Wałęsa i Obama dostali pokojową nagrodę Nobla, a czemu nie dostał jej Papież Jan Paweł II, mimo tego że dla pokoju na świecie zrobił 50 razy więcej niż obaj razem wzięci."

Jak już o polityce..
co takiego papież zrobił?
Bo może niedouczony jestem w tym temacie.
Napisano
Total, wezno sie tak nie podniecaj , jak ty zwyklego sarkazmu nie lapiesz to moze czas na wakacje...... Mozecie sie od USA domagac cudow, a oni i tak nas maja w doo........
Napisano
Większość z Was wie, że na Forum nie są tolerowane :

amieszczania wypowiedzi/materiałów powszechnie uważanych za wulgarne lub obraźliwe, antysemickich, rasistowsich i jednoznacznie obrażających uczucia religijne"

i skoro kilku nie potrafi kontrolować jakości swoich wypowiedzi, prowadzić rzeczowej dyskusji i woli się publicznie popisywać jacy to oni są macho - Yeti chciał na HP przenieść, ja zamykam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie