Skocz do zawartości

Bitwa o Poznań 2012

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 93
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
W imieniu organizatorów dziękuję wszystkim organizacjom i osobom zaangażowanym w tegoroczną edycję Bitwy o Poznań. Jestem bardzo zadowolony z poziomu i dyscypliny jaką wszyscy zachowali, oddając w to widowisko swoje serce. Wierzę że impreza zostanie na długo w pamięci, z racji ilości wody, która nas otaczała i czasu jaki będzie potrzebny by wysuszyć sprzęt. Mam nadzieję że mimo to było warto.
Jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI!

Krzysztof Jankowiak,
Stowarzyszenie PGRH Warta".

http://plus.google.com/photos/104132028946446068775/albums/5710931003558874273?banner=pwa

http://plus.google.com/photos/104404513613135700213/albums/5710869737012762865?banner=pwa

http://picasaweb.google.com/103229146618962115228/BitwaOPoznan2012

http://picasaweb.google.com/100904469537950737942/WalkiOPoznanCytadela19022012

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 07:52 21-02-2012

Witam!Tym razem widzialem tylko w TVP Info.Z tego co pokazano w tv - to na prawdę szacun dla wszystkich!Świetnie wyszła pirotechnika w tych warunkach.Również jestem pod wrażeniem moczenia"uniformów!Brawo!I pytanko:czy mjr.Ogrodniczuk osobiście prowadził tanka?

W imieniu SGRH 3 Bastion Grolman chciałbym podziekować za zaproszenie na tą inscenizację, klimatycznie jedna z lepszych inscenizacji na jakich byłem.. Koledzy z SPGRH Warta Wielki Szacun za to coście uczynili;) ..!!! Ten śnieg, błoto i woda ... to było coś..!!!!

Pozdrowienia dla kolegów z GRH Nordland i GRH Reischoff 44 z wspólnego odcinka działań

fot Natalia Szymowiak

Pozdrawiam
Maciej Góralski
SGRH 3 Bastion Grolman

Akurat pasiaste rękawiczki, nie rażą, bo cywilne elementy tego typu były wykorzystywane w armii niemieckiej i te nawet fajnie wyglądają.
„Kwiatków” to by na tych fotografiach można znaleźć więcej, np. pan Oberstleutnant w niezapiętym płaszczu, mimo, że Krzyża Rycerskiego KŻ jeszcze się nie dorobił. Mimo to mnie się obrazki z samej inscenizacji podobają – zwłaszcza scena z ostrzeliwania T-ciaka przez niemieckie moździerze.

Pozdrawiam
Hindus

Nasi przyjaciele z Warty zapewnili w tym roku atrakcje z najwyższej półki, buty nie przemiękały, ale przelewało się do nich od góry ;) Uściski od Nordlandu dla kolegów z Bastionu Grolman, GRH Reichshof 1944 i Warty za wspólną obronę placówki. Kampfgruppe Lenzer miała w tym roku silną reprezentację.
Dzięki Hindus za uprzedzenie i odpowiedź na uwagę widza, te rękawiczki to akurat nie przypadek, i tak Ci dwaj Łotysze przy mg wyglądali dużo bardziej regulaminowo niż mogli w roku 1945. Ostrzał moździerzowy to sekcja ciężka SRH Nordland, napracowali się chłopcy, dowódca sekcji całkiem ochrypł, a operatora dalmierza po inscenizacji ktoś spytał skąd mamy tę amerykańską bazookę ;)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Dunczyk 12:57 20-02-2012

Dziękujemy uczestnikom BITWY O POZNAŃ za wspaniałą atmosferę.
Wkrótce wrzucimy zdjęcia wykonane na nasze zlecenie. Pozdrawiamy serdecznie

Ida - SH ERIKA

ps. może niewielu wie, ale plakat, certyfikaty i podziękowania zaprojektowane były przez naszą grupę. Jeżeli będziecie potrzebowali tego typu pomocy prosimy o kontakt na ida001@gazeta.pl, napewno pomożemy.

Bywam na wielu inscenizacjach w różnych regionach. W zeszłym roku byłem też na Cytadeli. W tym roku było wspaniale i dużo lepiej niż w zeszłym. Muszę podkreślić bardzo dobrą organizację i wysoką kulturę organizatorów. Brawo!

Załoga T-34 i desant.
Wyrazy uznania dla komentatora"
Mam taką prośbę, jeśli tu zagląda.
Proszę o powtórzenie tego kawałka o wyzwoleniu" Poznania przez A. CZ.
W zgiełku bitwy niedosłyszałem :)
Było całkiem ok.

Wielkopolskie Towarzystwo Techniki Militarnej dziękuje organizatorom i towarzyszom walk za wspaniałą atmosferę i niezapomniane !!! przeżycia na polu bitwy /także pogodowe/. Do rychłego zobaczenia na kolejnej rekonstrukcji!

Achtung, Panzer kommen!!
Autor podpisany pod fotką.
Komentarz podczas inscenizacji był bardzo dobry.
Do czołgu i orła nic nie mam :)
Co do wyzwolenia to mam taką samą opinie jak komentator.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie