Skocz do zawartości

tajemnicze znalezisko

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 70
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
dla mnie jest sprawa o tyle dziwna ze Pan B. dokładnie opowiada co było w skrzyniach. jeżeli ktoś przyjezdza na teren obcego kraju wykopuje skrzynie i co siedzi kilka - kilkanaście godzin i ogląda skrzynie - dziwne . według mnie bierze nogi za pas i w długą. ale ja nie mam doświadczenia takimi rzeczami wiec może się mylę

zaczne od linku by kazdy mogl obejrzec zdjecie i posluchac nagrania radiowego , link ten jest linkiem portalu radia Wroclawskiego - http://www.prw.pl/articles/view/19480/tajemnicze-znalezisko
kilka dni temu na moim forum pojawily sie skany gazety Nowiny Jeleniogorskie w ktorej opisana jest przygoda polskiego eksploratora M.B. ktory za wynagrodzenie pomaga odkryc hitlerowska skrytke w ktorej zgromadzone sa skrzynie z aktami oprawcow z Auszwitz .
Obywatele niemiec , ktorym pomaga nasz dzielny eksplorator maja doskonale rozeznanie i po godzinie czasu skarb jest juz na wierzchu . Nasz bohater w wywiadzie pisze o honorarium jakie dostal za swoja pomoc i sprawa sie zamyka
akcja miala miejsce w listopadzie 2011 r na dolnym slasku
w udzielonym nagraniu radiu ktorego link zamieszczam wyzej , nasz eksplorator informuje ze w skrzyniach byly akta oprawcow i zbrodniarzy z obozu Auszwitz
wedlug mnie musialy to byc jakies wazne osoby skoro ich dokumenty ukrywa sie a po 70sieciu latach wysyla ekipe by te dokumenty odzyskala , byc moze te osoby zyja nadal a w przeszlosci byly mordercami i zbrodniarzami wojennymi
Pytam sie jakim prawem z polskiej ziemi bezkarnie wykopuje sie takie zabytki i oddaje za granice ?? czy jest to legalne dzialanie ??
na moim forum Pan M.B. przekazal przez jednego z uzytkownikow informacje ze dzialal w porozumieniu z ... ale czy mozna w ten sposob tak bezcene dokumenty bez analizy przekazac zleceniodawca ???
na calym swiecie tropi sie zbrodniarzy wojennych a zwlaszcza oprawcow z obozow koncentracyjnych , dwa lata temu glosna jeszcze byla sprawa Johna Demianiuka zwanego Iwanem Groznym ktory mordowal i znecal sie nad wiezniami w Sobiborze i Treblince , dzis mieszka na terenie usa i sady prubuja zidentyfikowac jego osobe
czy jest to w porzadku ze te akta opuscily polskie granice ???
moze to tylko chwyt reklamowy dla ostatnio napisanej ksiazki pezez Pana M.B. czyli naszego bohatera , by stala sie popularniejsza i lepiej sie sprzedawala , lub blad jaki popelnil nasz eksplorator ??
przepraszam za brak polskich znakow i ewentualne bledy

Panie Marecki, mozliwosci sa trzy; p.Bojko jest debilem, p.Bojko jest poldebilem, lub p.Bojko zyje w odmiennych stanach swiadomosci"...
#1. zakladamy ze p.Bojko jest debilem, - wtedy wszystko jest jasne, wszystkie rewelacje sa niestety prawdziwe - Polska poniosla straty....
#2.p.Bojko jest poldebilem, - scenariusz jest prosty; napisal mierna ksiazke i zeby sprzedac chociaz kilka sztuk, nie mial wyjscia, musial improwizowac"...
#3.p.Bojko odczuwa inaczej", - zostawiam bez komentarza..

ojko jest debilem, p.Bojko jest poldebilem , lub p.Bojko mysli ze w ten sposob wypromuje ksiazke, - czyli jest

no nie wiem bo nie mieszkam z wami , odsluchalem audycji radiowej i przeczytalem artykul z Nowin Jeleniogorskich i zadaje sobie pytanie skoro jest to nie legalne to dlaczego tak spokojnie sie o tym pisze i mowi ???
czytajac te forum i wypowiedzi jego userow wszedzie zaraz pojawia sie konserwator zabytkow , policja , prokurator , a w tej sprawie wszystko jest cicho i legalnie - czyli chyba wszystko na legalu co ???
oddaje sie akta zbiow i zbrodniarzy wojennych ktorzy mordowali i zameczali ludzi w obozach koncentracyjnych i wszystko jest ok a sam bohater opowiesci ze spokojem mowi ze o pewnych sprawach nalezy zapomniec
jakim prawem on mowi ze nalezy zapomniec o zbrodniach ktorych ofiary i rodziny nadal zyja ?? kto mu dal takie prawo decyzji ??

Panie Marecki, Pan jestes jednym z tych szczesliwych Ludzi, ktorzy ten PIEKNY KRAJ, POLSKE, wiele lat temu opuscili....
Moja rada; niech Pan nie stara sie ROZUMIEC"...

P.S. ja wyjechalem 25 lat temu.Zawsze tesknie...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie