Skocz do zawartości

Poprawiona identyfikacja

Barson1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Mam taką propozycje / prośbę / pomysł ; aby po zidentyfikowaniu przedmiotu admin zamiast tytułu Kółeczko " robił np ączek od czapki " itp itd. Sądzę że ułatwiło by to przeszukiwanie serwera odkrywcy poprzez przeglądarkę :) Chciałbym znać opinie kolegów :) Jest to tylko luźna propozycja :)
POZDRAWIAM !
Napisano
Wiele by pomogło jakby userzy najpierw przeszukiwali wyszukiwarkę wpisując przybliżone hasła i sami znajdywali informacje niż zakładali kolejne wątki.
Czasem ID przypomina sprzęt poszukiwawczy" wątek za wątkiem a wszystko było ..
Napisano
oj tam, oj tam ... znam jednego który bardziej się czepia :))

ale on z wrednością chyba się urodził, zmuszając co niektórych do myślenia przy zakładaniu wątków - przecież to niehigieniczne ...
Napisano
dobrze, że chociaż tak ... ale to co ? źle ?

to blokować ? wywalać ? czy co ?

bo nie zmusisz do czytania regulaminu działu, w którym jak kawa na ławę napisano co i jak - zresztą w pozostałych ID jest podobnie.

czytanie męczy ... nie wspomnę o zrozumieniu ...
Napisano
na marginesie - popatrzcie na Dołek - ile tam spadło wątków z identyfikacji ... a ile pretensji ...

tylko jakoś prawie żaden User nie jest w stanie przyznać się do błędu w tytule i poprosić Moda o poprawienie tytułu i przeniesienie wątku do właściwego działu.

Taka akcja z wywalaniem na Dołek trwa już chyba trzy tygodnie - osobiście z Dołka przeniosłem i poprawiłem trzy wątki (!), bo tylko tylu Userów poprosiło o to, przepraszając za niewłaściwy tytuł.

reszta woli bić pianę, oburzać się i pisać jacy modzi są świnie i be, fuj i inne ...
Napisano
W sumie pomysł kol.Barson1 jest dobry,ale niewykonalny..

Jak komunizm:)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 17:15 12-12-2011
Napisano
z czego trzy widać

http://www.odkrywca.pl/search/index.php?sq=MARCINOS1984&ws=user&id_forum=all&forum=on

a co z resztą ? tyle czasu zajęło mu zrozumienie zasad - co i jak.

jak się kasuje posty - licznik postów spada
jak kasuje się całe wątki - licznik wątków bez zmian
Napisano
Należy dodać posty ukryte:)
Chyba każdy user ma większy licznik niż pokaże szukajka:)

Zresztą przybliżone nazywanie przedmiotów do ID nie jest czymś złym.
Gorszy jest brak zdjęć albo niewyraźne zdjęcia,krzyk w postach,
Po co też znaki zapytania w tytułach wątków..
Skoro jest w ID to wiadomo że user zadaje zapytanie ...
Błędy ortograficzne w tytułach,postach to już norma..
A narzekają że mody się znęcają,gnębią i w ogóle Jezus Maria nic nie robią tylko się wyżywają
Nic tylko zakopać się w ziemniakach do wiosny:)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 17:35 12-12-2011
Napisano
Kicereb,mogę się z Tobą zgodzić lecz każdy ma prawo zadać pytanie byle zgodnie z regulaminem.

Klepki od DT,bagnety userzy wrzucają,przeważnie młodzi stażem na forum lub w ogóle zieloni.
Jeśli tytułują właściwie i pytają w odpowiednim dziale nie ma z tym żadnego problemu.
Nie będziemy dołować albo wywalać ich wątków tylko dlatego że nie chciało im się poszperać w szukajce na forum by samemu zidentyfikować,albo przykładowo wbić na portale aukcyjne by popatrzeć ile mniej więcej jest wart fant"
Są użytkownicy zalogowani od lat którzy mają licznik poniżej 50.
Dlaczego?
Bo forum nie służy im do wylewania swoich żali,kłóceniu się,nabijaniu licznika,co chcą-sami znajdą.
Sztandarowym przykładem jest sprzęt poszukiwawczy"i magiczne wątkisprzęt do XXXXzł"
Poza tym,większość userów którzy czasem najgłośniej gardłują widać nie pamięta swoich pierwszych kroków.
Przeglądając moje pierwsze wątki/posty sam jestem przerażony jaki wtedy musiałem być uciążliwy dla Modów:))

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 18:41 12-12-2011
Napisano
Ładnie i pieknie.Ale czemu w dziale ID nie stworzyc kilku przyklejonych" wątków z najpopularniejszymi klepkami"(DT na przedzie) , bajonetami , i jak rozróżnic M40 od M42 itp.Ot taki przykład.A jak diabeł nie zajrzy tylko wrzuci na ID to do piekła.(z diabłem).
Napisano
bez przesady
jest kilkadziesiat jezeli nie kilkaset rzeczy, które okresowo sie powtarzają - wszystkie przykleić ?

a od czego jest forumowa szukajka ?

to samo w innych działach, np guziki - tam też zaczać przyklejać wątki najczęstszych, najpopularniejszych ?

śmierdzi mi to lenistwem a nie ułatwieniem.
Napisano
Kicereb- przykład pierwszy z brzegu.

Wątek zatytułowany Odznaka.

Ani obu stron, ani zdjęcia wyraźnego.

I standard- po co przepisać napis?

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 19:03 12-12-2011
Napisano
I co Yetii? Tłumaczymy to lenistwem?Czy może : od czego są jełopy?po co mam sam szukac? A wtedy to nie lenistwo tylko sk**********o.
Przepraszam ale ... no przepraszam

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 20:35 12-12-2011
Napisano
I co Yetii? Tłumaczymy to lenistwem?Czy może : od czego są jełopy?po co mam sam szukac?"

a tak w ogóle, to o co pytasz, bo nie zrozumiałem sensu twojej wypowiedzi - celowo pomijając resztę.

dla mnie lenistwo ... jak najbardziej.

i jak Yeti napisał :

Ani obu stron, ani zdjęcia wyraźnego.
I standard- po co przepisać napis?"

przecież wielokrotnie się prosi o dobre zdjęcia, przepisanie inskrypcji, napisów, podanie średnicy itd, itp - bardzo ułatwia to ID.

a tytuł - trzeba mieć wyobraźnię i napisać wystarczy to, co się widzi i nie jest to coś do ID". tytuł nie musi idealnie odzwierciedlać przedmiotu, wystarczy ogólnie napisać.
w treści postu - prosimy o to - jak najwięcej danych i szczegółów.

ale po co - patrz przez mgłę, wytęż szare komórki, żeby ci łatwiej nie było.

i uważasz, że w takim wypadku - powinniśmy co zrobić ?

zgnębić autora, poniżyć, upokorzyć, wyśmiać, zamknąć mu wątek, wywalić na Dołek - czy co ?

no tak nie robimy i robić nie będziemy - pomimo, że autor jest .... leniem !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie