Skocz do zawartości

Jaki hełm na konflikt

soldierprzemo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panie , panowie mam dość nowe i nurtujące pytanie. Rozchodzi mi się o termin ważności hełmu z kevlaru który niestety istnieje . czy w razie konfliktu zbrojnego lepiej na głowie mieć przeterminowany hełm kevlarowy czy hełm stalowy wz.69? proszę o szczerą odpowiedz.
Napisano
Zakładasz na głowę wz69, na niego wciskasz kevlarowy a jak kupisz sobie rogacza w mega rozmiarze, to możesz go wcisnąć na kevlar. w taki sposób powstaje hełm wielowarstwowy. taka konstrukcja będzie bardzo bezpieczna:)
Napisano
Oba typy długi czas ugniatały mój czerep i stwierdzam,że kevlar znacznie wygodniejszy i cieplejszy"
Przeterminowaniem bym się nie martwił,bo i tak żaden nie zatrzyma pocisku karabinowego.
Napisano
Oczywiście,że do tego również służy.Gdyby było inaczej dawano by kaski budowlane...
Zwyczajnie w sprawach rozpędzonego kawałku metalu kwestia ochrony jest nadal mocno niepewna/niewystarczająca.
Napisano

borsuku- nie wiem czy śledzisz dzisiejsze trendy w modzie ale przestarzałe pikelhauby zostały zastąpione nowym wynalazkiem widocznym na zdjęciu. Zalet wymieniać oczywiście nie trzeba a podobieństwo widoczne na pierwszy rzut oka.

Napisano
Dziwne że kevlary czy wz. 69? Często przechadzam się koło 7BOW i jak widzę naszych żołnierzy to rozpacz mnie ogarnia! pomijając, że blaszaki mają na głowach...
Napisano
Ani wz69 ani kevlar. Najlepsze sa proste rązwiązania

http://konflikty.wp.pl/gid,13117040,kat,125594,title,Zbroje-rewolucjonistow,galeria.html?ticaid=1d889

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie