Irke Posted November 18, 2011 Author Share Posted November 18, 2011 W najbliższy wtorek o godz. 22.50 w TVP 2 zostanie wyświetlony film dokumentalny poświęcony słynnemu niedźwiedziowi :-) Jak donosi prasa" zapowowiada się bardzo intersująco. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunczyk Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Mam nadzieję, że do tego filmu scenariusza nie pisała p. Wencel ;) Poważnie zaś to interesująca historia i na pewno warto byc w tym czasie przed domową plazmą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas P Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 Dobry film, fajne wstawki fabularyzowane. Szkoda zwierzaka w sumie, ale jego losy są podobne do losu polskich żołnierzy dla których zabrakło miejsca w Ojczyźnie. Warto obejrzeć, jak kiedyś TVP zdecyduje się na powtórzenie tego niszowego filmu. Z zupełnie innej, ale związanej z tematem, beczki można dodać, że w Wielkiej Brytanii produkowane jest piwo typu ale o nazwie 'Voytek', w którego logo jest znak 22 Kompanii Zaopatrywania Artylerii (browar Beartown). Więc Anglicy ciągle pamiętają tego niezwykłego przedstawiciela rodu niedźwiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s_boj Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 nie tylko Wojtek :)http://www.youtube.com/watch?v=RMRvbb--LPM&feature=relatedjeszcze mniej znana historia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas P Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 Tylko historia Baśki kończy się jednak smutniej niż Wojtka. Została zabita widłami przez chłopa podczas kąpieli w Wiśle w okolicach Cytadeli. Wojtek dożył swojego wieku cały i zdrowy, chociaż w niewoli niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s_boj Posted December 3, 2011 Share Posted December 3, 2011 powtórka dzisiaj (niedziela) o 9.20 rano na dwójce Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Jeśli chodzi o sam film - produkcyjna słabizna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulfgar Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Film bardzo ciekawy i wzruszający.Tak swoją drogą szkoda że w drodze wyjątku nie pochowano Wojtka na cmentarzu wśród żolnierzy II korpusu z którymi kiedyś służył", albo przynajmniej postawić jakiś skromny pomnik na pamiątke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barson1 Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Vis1939 - mógł być kiepski - ale o 9.20 rano masa dzieciaków obejrzała :) ! I to się liczy :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Tak wiem,liczy się przekaż i doceniam inicjatywę.Ale ja upierdliwy jestem i lubię jak coś jest sklecone na wysokim poziomie.Mimo ciekawej historii konstrukcja" mnie lekko przy nudziła... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorik Posted December 7, 2011 Share Posted December 7, 2011 W nawiązaniu do smutnej historii Baśki Murmańskiej wspomnę tylko, że jej wypchane zwłoki były eksponatem w MWP przed wojną. Oglądał ją mój Tato.Przepraszam za OT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek1 Posted December 8, 2011 Share Posted December 8, 2011 A tu odznaka z moim immiennikiem na aukcji:)http://www.ebay.com/itm/Polish-soldier-badge-Bear-2-WW-Italian-Front-/220910737302?pt=UK_Collectables_Militaria_LE&hash=item336f4e5796 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyngiel Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Witam !Jestem wielkim fanem tego misia, to mój idol. Załączam fotografię, która mnie zainspirowała i efekt inspiracji. Więcej nie mogę pisać, bo regulamin forum nie pozwala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyngiel Posted April 21, 2016 Share Posted April 21, 2016 Efekt inspiracji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.