Irke Napisano 18 Listopad 2011 Autor Napisano 18 Listopad 2011 W najbliższy wtorek o godz. 22.50 w TVP 2 zostanie wyświetlony film dokumentalny poświęcony słynnemu niedźwiedziowi :-) Jak donosi prasa" zapowowiada się bardzo intersująco.
Dunczyk Napisano 18 Listopad 2011 Napisano 18 Listopad 2011 Mam nadzieję, że do tego filmu scenariusza nie pisała p. Wencel ;) Poważnie zaś to interesująca historia i na pewno warto byc w tym czasie przed domową plazmą.
Lukas P Napisano 24 Listopad 2011 Napisano 24 Listopad 2011 Dobry film, fajne wstawki fabularyzowane. Szkoda zwierzaka w sumie, ale jego losy są podobne do losu polskich żołnierzy dla których zabrakło miejsca w Ojczyźnie. Warto obejrzeć, jak kiedyś TVP zdecyduje się na powtórzenie tego niszowego filmu. Z zupełnie innej, ale związanej z tematem, beczki można dodać, że w Wielkiej Brytanii produkowane jest piwo typu ale o nazwie 'Voytek', w którego logo jest znak 22 Kompanii Zaopatrywania Artylerii (browar Beartown). Więc Anglicy ciągle pamiętają tego niezwykłego przedstawiciela rodu niedźwiedzi.
s_boj Napisano 25 Listopad 2011 Napisano 25 Listopad 2011 nie tylko Wojtek :)http://www.youtube.com/watch?v=RMRvbb--LPM&feature=relatedjeszcze mniej znana historia
Lukas P Napisano 25 Listopad 2011 Napisano 25 Listopad 2011 Tylko historia Baśki kończy się jednak smutniej niż Wojtka. Została zabita widłami przez chłopa podczas kąpieli w Wiśle w okolicach Cytadeli. Wojtek dożył swojego wieku cały i zdrowy, chociaż w niewoli niestety.
s_boj Napisano 3 Grudzień 2011 Napisano 3 Grudzień 2011 powtórka dzisiaj (niedziela) o 9.20 rano na dwójce
vis1939 Napisano 4 Grudzień 2011 Napisano 4 Grudzień 2011 Jeśli chodzi o sam film - produkcyjna słabizna.
wulfgar Napisano 4 Grudzień 2011 Napisano 4 Grudzień 2011 Film bardzo ciekawy i wzruszający.Tak swoją drogą szkoda że w drodze wyjątku nie pochowano Wojtka na cmentarzu wśród żolnierzy II korpusu z którymi kiedyś służył", albo przynajmniej postawić jakiś skromny pomnik na pamiątke.
Barson1 Napisano 4 Grudzień 2011 Napisano 4 Grudzień 2011 Vis1939 - mógł być kiepski - ale o 9.20 rano masa dzieciaków obejrzała :) ! I to się liczy :)
vis1939 Napisano 4 Grudzień 2011 Napisano 4 Grudzień 2011 Tak wiem,liczy się przekaż i doceniam inicjatywę.Ale ja upierdliwy jestem i lubię jak coś jest sklecone na wysokim poziomie.Mimo ciekawej historii konstrukcja" mnie lekko przy nudziła...
yorik Napisano 7 Grudzień 2011 Napisano 7 Grudzień 2011 W nawiązaniu do smutnej historii Baśki Murmańskiej wspomnę tylko, że jej wypchane zwłoki były eksponatem w MWP przed wojną. Oglądał ją mój Tato.Przepraszam za OT.
Wojtek1 Napisano 8 Grudzień 2011 Napisano 8 Grudzień 2011 A tu odznaka z moim immiennikiem na aukcji:)http://www.ebay.com/itm/Polish-soldier-badge-Bear-2-WW-Italian-Front-/220910737302?pt=UK_Collectables_Militaria_LE&hash=item336f4e5796
cyngiel Napisano 21 Kwiecień 2016 Napisano 21 Kwiecień 2016 Witam !Jestem wielkim fanem tego misia, to mój idol. Załączam fotografię, która mnie zainspirowała i efekt inspiracji. Więcej nie mogę pisać, bo regulamin forum nie pozwala.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.