Irke Napisano 18 Listopad 2011 Autor Share Napisano 18 Listopad 2011 W najbliższy wtorek o godz. 22.50 w TVP 2 zostanie wyświetlony film dokumentalny poświęcony słynnemu niedźwiedziowi :-) Jak donosi prasa" zapowowiada się bardzo intersująco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 18 Listopad 2011 Share Napisano 18 Listopad 2011 Mam nadzieję, że do tego filmu scenariusza nie pisała p. Wencel ;) Poważnie zaś to interesująca historia i na pewno warto byc w tym czasie przed domową plazmą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas P Napisano 24 Listopad 2011 Share Napisano 24 Listopad 2011 Dobry film, fajne wstawki fabularyzowane. Szkoda zwierzaka w sumie, ale jego losy są podobne do losu polskich żołnierzy dla których zabrakło miejsca w Ojczyźnie. Warto obejrzeć, jak kiedyś TVP zdecyduje się na powtórzenie tego niszowego filmu. Z zupełnie innej, ale związanej z tematem, beczki można dodać, że w Wielkiej Brytanii produkowane jest piwo typu ale o nazwie 'Voytek', w którego logo jest znak 22 Kompanii Zaopatrywania Artylerii (browar Beartown). Więc Anglicy ciągle pamiętają tego niezwykłego przedstawiciela rodu niedźwiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 25 Listopad 2011 Share Napisano 25 Listopad 2011 nie tylko Wojtek :)http://www.youtube.com/watch?v=RMRvbb--LPM&feature=relatedjeszcze mniej znana historia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas P Napisano 25 Listopad 2011 Share Napisano 25 Listopad 2011 Tylko historia Baśki kończy się jednak smutniej niż Wojtka. Została zabita widłami przez chłopa podczas kąpieli w Wiśle w okolicach Cytadeli. Wojtek dożył swojego wieku cały i zdrowy, chociaż w niewoli niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 3 Grudzień 2011 Share Napisano 3 Grudzień 2011 powtórka dzisiaj (niedziela) o 9.20 rano na dwójce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Jeśli chodzi o sam film - produkcyjna słabizna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulfgar Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Film bardzo ciekawy i wzruszający.Tak swoją drogą szkoda że w drodze wyjątku nie pochowano Wojtka na cmentarzu wśród żolnierzy II korpusu z którymi kiedyś służył", albo przynajmniej postawić jakiś skromny pomnik na pamiątke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Vis1939 - mógł być kiepski - ale o 9.20 rano masa dzieciaków obejrzała :) ! I to się liczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 4 Grudzień 2011 Share Napisano 4 Grudzień 2011 Tak wiem,liczy się przekaż i doceniam inicjatywę.Ale ja upierdliwy jestem i lubię jak coś jest sklecone na wysokim poziomie.Mimo ciekawej historii konstrukcja" mnie lekko przy nudziła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorik Napisano 7 Grudzień 2011 Share Napisano 7 Grudzień 2011 W nawiązaniu do smutnej historii Baśki Murmańskiej wspomnę tylko, że jej wypchane zwłoki były eksponatem w MWP przed wojną. Oglądał ją mój Tato.Przepraszam za OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek1 Napisano 8 Grudzień 2011 Share Napisano 8 Grudzień 2011 A tu odznaka z moim immiennikiem na aukcji:)http://www.ebay.com/itm/Polish-soldier-badge-Bear-2-WW-Italian-Front-/220910737302?pt=UK_Collectables_Militaria_LE&hash=item336f4e5796 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyngiel Napisano 21 Kwiecień 2016 Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Witam !Jestem wielkim fanem tego misia, to mój idol. Załączam fotografię, która mnie zainspirowała i efekt inspiracji. Więcej nie mogę pisać, bo regulamin forum nie pozwala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyngiel Napisano 21 Kwiecień 2016 Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Efekt inspiracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.