slawgo Napisano 11 Listopad 2011 Napisano 11 Listopad 2011 Wy tu sobie Panowie o teorii...gadu gadu a slawgo kosi Deusem aż miło....testowałem dziś nowy programik. Cały czas mnie ten wykrywacz zadziwia. Jutro jadę na pole gdzie było starcie za czasów Powstania Listopadowego....już nie mogę się doczekać
danielw4 Napisano 11 Listopad 2011 Autor Napisano 11 Listopad 2011 Raned jutro popróbuję na BASIC1,powiedz mi tylko do ilu mogę zjechać z czułością żeby za bardzo nie stracił na zasięgach.Z góry dzięki i pozdr.
pacian Napisano 11 Listopad 2011 Napisano 11 Listopad 2011 Daj sobie 90-95 powinien byc stabilny mozesz mu zwiekszyc opcje reactivity na wiecej skala jest do 5 bedziesz mial super separacje i nie przoczysz nic fajnego a co jest powodem ze zle ci sie chodzi po smietniku?
danielw4 Napisano 11 Listopad 2011 Autor Napisano 11 Listopad 2011 Po prostu muszę lepiej zrozumieć ten wykrywacz.Jutro pujdę na śmietnik i popróbuję go ustawić żeby dawał wyrazniejsze sygnały na kolor
Raned Napisano 11 Listopad 2011 Napisano 11 Listopad 2011 Zacznij w Basic1 gdzie poziom głośności żelaza jest 0 od czułości 85, dyskryminacji np. 30. W zależności od zachowania się wykrywacza zmniejszaj lub zwiększaj.
danielw4 Napisano 11 Listopad 2011 Autor Napisano 11 Listopad 2011 Wielkie dzięki.Jutro zacznę testować wasze ustawienia i podzielę się wynikiem(mam nadzieję pozytywnym)
slawgo Napisano 12 Listopad 2011 Napisano 12 Listopad 2011 Dziś rano na termometrze w samochodzie było -6 stopni. Deus działał bez zarzutów. Niestety pole zawiodło...tam gdzie się wybierałem zaorane ....ale skiby taaaaakie że mimo moich Wojasków kostki był zagrożone. Odpuściłem choć z założenia że wardym trzeba być nie miętkim" rzadko odpuszczam. Przejechałem na pole pokartoflowe unikatowe....czyste, gdzie chodząc wcześniej nic nie znalazłem.....zero...nul. Testowałem ustawienia, zmieniałem programy. Efekt....4 monetki, dwa guziki, dwie łuski...parę kapsli. Rewelacja.
danielw4 Napisano 13 Listopad 2011 Autor Napisano 13 Listopad 2011 Robiłem dzisiaj delikatne testy w ziemi i powiem,że realnie to deus nie ma jakiś powalających zasięgów w porównaniu z wykrywaczami o klasę niższymi.Testowałem na minelab x-terra 705minelab soverignGarrett At pro
emisoo Napisano 13 Listopad 2011 Napisano 13 Listopad 2011 nie ma żadnych powalających osiągów i dziwie sie skąd ta fascynacja 10zł prl Kościuszko max 32 cm w glebie (:-
marcelxbox Napisano 13 Listopad 2011 Napisano 13 Listopad 2011 emisoo - co 10zł prl Kościuszki na max 32 cm na Deusie przecież to kawał monety .Ciekawe jak Deus by wypadł na małych sreberkach typu denarek tu mnie ciekawią zasięgi ale jak tak wychodzi cienko jak na tej 10zł prt to ja dziękuję za te bajery bezprzewodowe Deusa .danielw4 - ty robiłeś test na Deusie w porównaniu z x-terra705, minelab sovering i Garrett AT pro napisz na jakich monetach robisz testy i jak możesz i masz możliwość zrób porównanie do malutkich sreberek typu denarek i podaj test bo bardzo jestem ciekawy tego porównania
Raned Napisano 13 Listopad 2011 Napisano 13 Listopad 2011 Testy może robić ktoś kto zna dokładnie wykrywacz, mogę tylko powiedzieć, że testy testami, ale w terenie Deus potrafi zadziwić zarówno głębokością jak i skutecznością:)
danielw4 Napisano 13 Listopad 2011 Autor Napisano 13 Listopad 2011 marcelxbox na twoje życzenie zrobię testy w ziemi na denarku jakiejś kopiejce i na np.sapie ale filmik będę mógł nagrać dopiero za trzy tygodni oczywiście jak jeszcze nie będzie śniegu,ponieważ oddałem dzisiaj Deusa.Już teraz mogę powiedzieć,że nie będą to powalające różnice o ile na niektórych monetach w ogóle będą.
pacian Napisano 13 Listopad 2011 Napisano 13 Listopad 2011 Prawda jest taka ze nie ma wykrywacza powyzej tam jakiejs kwoty powiedzmy 2000zl ktory by byl od drugiego sporo glebszy ta technologia jest juz u skraju mozliwosci ale wez pod uwage ze deus ma cewke 9 a konkurencja przewaznie 11 wedlug mnie miarodajnie bedzie sprawdzic Deusa na cewce 11 z reszta konkurencji.
pacian Napisano 13 Listopad 2011 Napisano 13 Listopad 2011 A monety wyciagane z 40 cm obojetnie jakim sprzetem to mity.
marcelxbox Napisano 13 Listopad 2011 Napisano 13 Listopad 2011 Danielw4 ok dzięki kolego za testy troszkę długo ale poczekam cierpliwie :-). Ogólne to interesują mnie te malutkie cieniutkie sreberka jak one wypadną w boju z Deusem .Pacian mi chodzi o testy wykrywaczy na standardowych cewkach dostępnych w standardowych konfiguracjach dostępnych podczas zakupu tak aby inni również to sobie porównali przy zakupie i wyborze sprzętu do poszukiwań bo w tym poście użytkownicy forum tyle naklepali ale wyszło masło maślane chyba że Raned postara się o porównanie jako jeden z pierwszych i doświadczonych użytkowników Deusa w Polsce .
pacian Napisano 13 Listopad 2011 Napisano 13 Listopad 2011 To ja zrobilem taki maly test ostatnio monetka 1 groszowa terazniejsza zakopana w ziemi i mam sygnal do kopania na 25 cm sprawdzcie jutro wasze porownamy tu.
Raned Napisano 13 Listopad 2011 Napisano 13 Listopad 2011 Ktokolwiek robi testy powinien bardzo precyzyjnie podać w jakim programie jest robiony i dokładne ustawienia. W testach na Youtubie prawie nikt nie pokazuje ustawień wykrywacza i nagminnie testowany przedmiot jest kładziony dalej na skali niż faktycznie wykrywacz wykrywa. W ten sposób można udowodnić wszystko.marcelbox malutkie cieniutkie sreberka" jest terminem nieprecyzyjnym i każdy ybędzie rozumiał przez to co innego. Monety do ok. połowy XIX wieku , szczególnie te nie bite maszynowo bardzo się różnią średnicą, grubością i składem stopu.
danielw4 Napisano 14 Listopad 2011 Autor Napisano 14 Listopad 2011 Pacian ma trochę racji.Jest pewien pułap nie do przeskoczenia i puzniej już nie pomoże 3,4,5,6 tyś zł.kupując wykrywke od 2500zł w górę można już liczyć na dobre zasięgi i bez względu czy to będzie garrett,fisher,minelab,czy Xp.Jeden będzie lepszy na jedno drugi na co innego.
next3 Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 Witam Kolegów. Przestudiowałem ten wątek dokładnie bo też planuję zakup Deusa. Dyskusja wygląda trochę jak spór między praktykami a teoretykami. Wybierając samochód bierzemy pod uwagę wiele cech, jak zużycie paliwa, wygląd, wygoda, cena itd. Dlatego klientów znajduję BMW za 250 tys. i Opel za 20...Podobnie jest z tym sprzętem. Wybiorą go Ci dla których duże znaczenie ma wygoda i ergonomia użytkowania, niska waga itd. Jeżeli zasięgi nie będą gorsze od sprzętu jaki dotychczas używam, to powyższe cechy to dla mnie wystarczający powód aby go kupić. I tyle....
pacian Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 Dokładnie bo jak by czytac co pisza to by sie nic nie kupilo V3I przereklamowane E-Track przereklamowany itd.
Raned Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 marcelxbox, zrobiłem dla Ciebie test powietrzny, niestety w domu, używając słuchawek, kierowałem się dźwiękiem nie patrząc na wyświetlacz. Użyłem niedużej monety srebrnej półtoraka koronnego Zygmunta III Wazy 1624 r., śr. 19 mm i szeląga koronnego Zygmunta III Wazy z 1926 r., śr. 17 mm.Moje ustawienia na monety: GMP, 17,8 kHz, czułość 99, dyskryminacja 10, reaktywność 2, TX3, grunt Tracking: półtorak do ok. 28 cm, szeląg do ok. 26 cm.Mój program na militaria: Relics, 7,8 kHz, czułość 99, dyskryminacja 10, reaktywność 0, TX3, grunt manualny 87: półtorak ok. 28 cm, szeląg ok. 26 cm.Przeprowadzenie testu w ziemi moim zdaniem nie jest możliwe jako, że nie można odtworzyć naturalnych warunków przebywania monety w ziemi i wszelkie takie testy nie są wiarygodne.
emisoo Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 test to test co nie jest wiarygodne testy powietrzne t sobie woźna w ....... wsadzić najlepiej sprawdzić wsuwając w skarpę monetę na linijce , aku naładowane na fula 1 gr współczesny łapał na nastawach reaktywność 0czułość 99, 10 disc TX3 12 khz zasięg w gruncie granicach 22 cm dźwięk jeszcze w miarę czytelny tak jakby sie rozdwajał ale nie wiem czy z marszu można by było trafić takiego fanta
Raned Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 Po włożeniu linijki w skarpę trzeba byłoby poczekać jeszcze z 5 lat a wtedy wyniki byłyby zupełnie inne.
maxim026 Napisano 14 Listopad 2011 Napisano 14 Listopad 2011 to nie tak rewelacyjne ma te zasięgi .mhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhjednak bym sie mocno zastanowił
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.