Czlowieksniegu Napisano 16 Wrzesień 2013 Share Napisano 16 Wrzesień 2013 W.- oferta cały czas aktualna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 16 Wrzesień 2013 Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Ja mam dużo ryb i drobiu jeść a ty wronę już skonsumowałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aplyger Napisano 16 Wrzesień 2013 Share Napisano 16 Wrzesień 2013 Woytas, prosiłeś o przepis na eintopf, przeto podam Ci taki z moich stron rodzinnych, z Pomorza. Nazywa się unklónka" czyli ajntop z runkli, znaczy z brukwi. Prosty do zrobienia- gotujesz rosół z tłustego mięsa, najlepsza jest gęsina, ale dobre są też tłuste żeberka wieprzowe, jeno dodajesz dużo marchwi pokrojonej w kostkę, a jak rosół już będzie gotów, dodajesz żółtą brukiew pokrojoną w kostkę, musi być jej bardzo dużo, żeby całość była gęsta. Gotujesz krótko, żeby jeno brukiew była miękka. Na koniec dajesz dużo majeranku i to wszystko. Można też dodać ziemniaki, trza je wrzucić przed brukwią, bo gotują się dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Październik 2013 Share Napisano 8 Październik 2013 W poniedziałek idę na ponowne badanie krwi i przypuszczam, że wypróbuję ponownie specjały z naszej listy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 8 Październik 2013 Share Napisano 8 Październik 2013 woytas... ty po prostu przestań pić herbatę... będziesz zdrowszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Październik 2013 Share Napisano 8 Październik 2013 Każdy ma chwile słabości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 11 Październik 2013 Share Napisano 11 Październik 2013 witamja osobiście też rozpoczynam przygodę z kulinariami :) i mam zamiar prowadzić nawet bloga o tym na jednym z serwisów http://www.neostrawa.pl/#/page/2 czy ktoś z Was obecnych prowadzi takiego bloga? PozdrawiamM.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firmanty Napisano 8 Luty 2016 Share Napisano 8 Luty 2016 Co wy? Herbaty nie lubicie? Tyfus i śnieżny człowiek też nie? Tu macie najlepszą herbatkę na świecie. http://olx.pl/oferta/iwan-czaj-herbata-z-syberii-z-dodatkiem-glogu-i-owocow-dzikiej-rozy-CID628-IDd8t4l.html A tu przepis jak ją zaparzyć. http://oia.koszalin.pl/biuletyn/biuletyn_oia_4-5-6_2014.pdf To herbata z wierzbówki kiprzycy.Tu macie przepis na fajne cukierki.250 g płatków owsianych1 szklanka mleka1/4 kostki margaryny1 szklanka cukru2 łyżki kakao3 krople olejku arakowegoW garnku rozpuścić margarynę, dodać mleko, cukier. Chwilę podgrzać i wymieszać, dodać płatki. Jak trochę zgęstnieje dodać kakao i olejek. Dobrze wymieszać. Po ostygnięciu formować rękoma dowolny kształt cukierków.Ten przepis jest znany od dziesięcioleci, jest tak stary że najstarsi ludzie nie pamiętają kiedy powstał. Smacznego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firmanty Napisano 8 Luty 2016 Share Napisano 8 Luty 2016 Znalazłem jeszcze film na smaczną i pożywną potrawę. Dobra na wypady w teren. http://www.youtube.com/watch?v=eIrZ_XpU1SQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firmanty Napisano 13 Luty 2016 Share Napisano 13 Luty 2016 Tu zobaczcie jak Faja gotuje. http://www.youtube.com/playlist?list=PLtUmx8QWSWwZF5fsrAk08vQLVfFH3tVpL Ale pychotka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firmanty Napisano 14 Luty 2016 Share Napisano 14 Luty 2016 A tu kuchnia na wesoło. http://www.youtube.com/channel/UCJ7yzQTV9Yw6zwAaEIL5Jtg Jak widać można coś upichcić na luzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 14 Luty 2016 Share Napisano 14 Luty 2016 Czy ktoś z Was wie, jak się robi koktajl z kota? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Luty 2016 Share Napisano 14 Luty 2016 Hebda...W., natomiast, zawsze sobie chwali bigos z futrzatą wkładką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 14 Luty 2016 Share Napisano 14 Luty 2016 Kot tylko z mikrofali...Jakiś czas temu pozyskałem Kuchnia Jarska" CzarnotyPchnąłem za niezłą monetę ale że był chętny jarosz na same przepisy to porobiłem skany.Ogólnie za PRLu musiała przyprawiać ludzi o płacz,takie beztroskie przepisy jakweź 3 cytryny..." :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firmanty Napisano 14 Luty 2016 Share Napisano 14 Luty 2016 Tu jest książka z potrawami tanimi i smacznymi. http://yadi.sk/i/vbjZK_GhopnZ3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Luty 2016 Share Napisano 14 Luty 2016 Ach te obowiązki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 14 Luty 2016 Share Napisano 14 Luty 2016 U mojej, nieżyjącej już babci była książka kucharska. Sam nie wiem, ale chyba Ćwiertakiewiczowej. I co najmniej kilka przepisów jak pamiętam z dzieciństwa, rozpoczynało się od - Weź dziewkę kuchenną".Nawet te cytryny z PRL'u wymiękają. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 14 Luty 2016 Share Napisano 14 Luty 2016 IdeL- pewnym jesteś, że to była książka kucharska, a nie Kamasutra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 14 Luty 2016 Share Napisano 14 Luty 2016 Napisane było coś jak książka kucharska". Ale wiesz Yeti jak ot jest... W zaborach i sanacji, to rozmaite perwersyje miały miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 14 Luty 2016 Autor Share Napisano 14 Luty 2016 Co wy mi tu w wątku śmiecicie... Ach wy huncwoty.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firmanty Napisano 14 Luty 2016 Share Napisano 14 Luty 2016 Dziewka kuchenna" to pewnie dzieża, taka jak te.http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5%BCahttp://etnomuzeum.eu/Obiekty,78_dzieza.htmlhttp://muzeumdns.pl/eksponaty/eksponat/dzieza-drewniana/P18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 14 Luty 2016 Share Napisano 14 Luty 2016 Sonic, nie narzekaj, bo w dzisiejszych (liberalnych) czasach mogłoby być - weź chłopa kuchennego...".I nie jestem pewien, czy fajnie byłoby się pichceniem zajmować... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunin185 Napisano 14 Maj 2016 Share Napisano 14 Maj 2016 Ja też dołożę coś ciekawego.http://www.youtube.com/channel/UCkxE2o_0oYHRtXNAKoV2JoA?nohtml5=Falsehttp://www.youtube.com/channel/UCUBv6IPHJnyrB1e9z2Vj6xAhttp://www.youtube.com/channel/UCLN3oI4ou2uLNBtyQ5Im67wSmacznego łakomczuchy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunin185 Napisano 17 Maj 2016 Share Napisano 17 Maj 2016 Tu macie ciekawy pomysł na obiad. http://www.youtube.com/watch?v=7voYwhJ5XTg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torba5 Napisano 17 Maj 2016 Share Napisano 17 Maj 2016 niuch niuch snuf snuf wyczuwam Firmantego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.