woytas Napisano 12 Październik 2011 Autor Share Napisano 12 Październik 2011 Jedna z ekip opiekujących się zabytkami militarnymi...Proszę o nienadużywanie wulgarnych słów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 woytas ... ten w lenonkach, to ty ?buahahahahaha :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 Nie- W to ten blondyn po prawej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Październik 2011 Autor Share Napisano 12 Październik 2011 na szczęście nie...Schron typu urban" z sierpnia 1939 roku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon_rybnik Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 Ekipa z Żor? Brak słów...Sorki Woytas, pewnie dostanę karonik ale tu się nie da bez wulgaryzów!Takich kur..a debili powinno się izolować! Niech sobie pajace jeden z drugim chałupe podpalą!Pierdzielone pozery ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon_rybnik Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 Sprawdziłem, niestety nie myliłem się!Litości! Cała ta sesja to kpina jakaś :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darula Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 Brak słów... Debilizm totaly! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darula Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 Jeszcze jedna fota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 Schron typu "urban z sierpnia 1939 roku..."zebrać wszystkie foty jako materiał dowodowy i zgłosić do prokuratury ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Październik 2011 Autor Share Napisano 12 Październik 2011 Nie takie proste - obiekt nie jest zabytkiem.Ale jest kilku specjalistów" od prokuratury... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 12 Październik 2011 Share Napisano 12 Październik 2011 ukryta ironia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 12 Październik 2011 Autor Share Napisano 12 Październik 2011 Życie i własne doświadczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 za boratynke kogos wsadzą bo dziedzictwo narodowe, a tacy sobie mogą schrony podpalać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 Panowie, wyluzujcie. Może jeszcze złóżcie doniesienie, że ten wstrętny mech porasta beton i to uparcie wciąż z tej samej strony... Trochę zabawy w życiu nie zaszkodzi, a bunkier nie ucierpi od tego, że spłonie na nim trochę rozpuszczalnika lub benzyny. Zresztą, większość pewnie chciałaby się przyłączyć, co?M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper_bob Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 zabawa zabawą ale można by sobie inne miejsca poszukac pełno starych walacych sie budynkow fakt klimat może troche inny ale foty tez można fajne porobić...a tak swoja droga gdzie koledzy znaleźli te foty można gdzies wiecej obejrzeć?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezos_ Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 ładna zabawa, ciekawe jaki był stopień zagrożenia pożarowego tego dnia w lesie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezos_ Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 Otwartym ogniem można posługiwać się w lesie lub w odległości mniejszej niż 100 m od jego granicy – tylko w miejscach wyznaczonych lub uzgodnionych z właścicielem lub zarządcą lasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stygion Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 Ktoś chciał więcej tych zdjęć.http://www.zorskagrupaoperacyjna.pl/g/items/lesne-manewry---sesja-zdjeciowa-z-udzialem-gosci-z-regionu.htmlNiestety niczym nie jest usprawiedliwione takie niszczenie obiektów jakiego dopuścili się członkowie tej grupy.Każdy kto zajmował się renowacją schronów wie jak trudno usunąć sadzę spaleniznę z betonu w którym na przykład wypalano kable.Zwłaszcza zrobienie takiego czegoś na schronie który jest udostępniony do zwiedzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stygion Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 heh klikło mi sie za wczesniej :PMówiąc dalej uważam zachowanie tych ludzi za karygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterpan Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 postaram się kulturalnie. Te robaczki równie dobrze mogłyby polać rozpuszczalnikiem i podpalić groby własnych dziadków. Różnica żadna. Inna sprawa, że bunkry konstrukcyjnie przewidziane były do traktowania nie tylko ogniem i to mimo upływu lat. Mnie razi coś innego. Głupia siksa w nie wiadomo jakiej odzieży i w berecie z orłem. Tak samo razi mnie rolnik jadący w pole czy wędkarz nad wodą w bluzie wojskowej z biało-czerwonymi flagami na rękawach. Być może jestem skrzywiony, ale jestem też strasznym" sierżantem Strzelca" i zwracam uwagę na takie traktowanie symboli narodowych. Za tego orła i biało-czerwoną umierały tysiące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pezos_ Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 zebrać wszystkie foty jako materiał dowodowy i zgłosić do prokuratury ..."do Straży Leśnej i dopilnować żeby złożyli wniosek o ukaranie do sądu z art. 82 § 1 pkt 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
storm007 Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 peterpan:Tak samo razi mnie rolnik jadący w pole czy wędkarz nad wodą w bluzie wojskowej z biało-czerwonymi flagami na rękawach."Malo tego czlonkowie ZGO nosza pelne dystynkcje obecnie obowiazujacego wzoru. Szef grupy tytuluje sie pulkownikiem, sa tam tez porucznicy, sierzanci etc. Paraduja tak nie tylko na imprezach ale i w wolnym czasie.Najsmutniejsze jest tez to ze Zorska Grupa Operacyjna dziala za przyzwoleniem instytucji panstwowych: dziala pod egida Muzeum Miejskiego w Zorach i Wojskowej Komendy Uzupelnien w Rybiku. Wszystkie te instytucje przyzwalaja na taka blazenade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 Tak samo razi mnie rolnik jadący w pole czy wędkarz nad wodą w bluzie wojskowej z biało-czerwonymi flagami na rękawach."To źle że w polskich barwach?Mojej dziewczyny kiedyś czepił się dziadek, bo była w undeswerze" z niemieckim emblematem flagi na rękawie. Odczepił się po paru słowach po niemiecku :) Ale jednemu przeszkadza, że flaga niemiecka, bo jest patriotą, a drugiemu że flaga polska, bo też mieni się patriotą... A może w ogóle nie na tym ten patriotyzm polega, nie na ciuchach z demobilu, tylko na sposobie myślenia i postępowania, co?M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomciuncio Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 Popieram beaviso! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterpan Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 beaviso i tomciuncio, chyba nie bardzo rozumiecie pojęcie patriotyzmu, a wogóle obce wam jest znaczenie symboli narodowych. Biało-czerwonej i Orłu Białemu należy się szacunek. Wejście do obory czy wyjazd na ryby z flagą państwową na ramieniu nie jest objawem patriotyzmu tylko brakiem jekiejkolwiek refleksji nad znaczeniem tego znaku. Powtórzę: za te symbole umierały tysiące. Sam na codzień używam demobilu bundeswehry, bo jest wygodny, ale na dzień dobry odprułem niemieckie flagi. Czy to taki problem?Patriotyzm polega między innymi na szacunku dla symboli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.