Damian84 Napisano 12 Czerwiec 2011 Autor Napisano 12 Czerwiec 2011 link do tego modelu...kopia First Texas?http://www.wykrywacze.com.pl/172,S-o-l-f-e-r-n-u-s.html
talgo Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 a gdzie ty tam widzisz kopie first texasbardziej bym się skłaniał do stelażu deusa
Brzęczyszczykiewicz Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 Sposób składania jak w Deusie. Ideologicznie - rzeczywiście widzę próbę naśladownictwa niektórych pomysłów koncepcyjnych. Choć w takim stopniu, że zawsze można zaprzeczyć...Chyba powinienem odczuwać coś na kształt satysfakcji? ;) Mój sprzęt jeszcze nie gotowy, a już kolejny wieloletni producent wykrywaczy z 3-miasta próbuje korzystać z moich pomysłów, żeby podnieść atrakcyjność swojej produkcji :)
kempa Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 Kolego Brzęczszczykiewicz a konkretnie z jakich pomysłów?
emisoo Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 Jest na aledrogo cena 1300zł Może okazać sie dużą konkurencja dla Rutyny ma sporo ciekawych rozwiązań
Brzęczyszczykiewicz Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 Jakich?Próba położenia nacisku na statyczno-dynamiczny charakter urządzenia.Próba obejścia potrzeby ręcznego zerowania kanału statycznego.Nacisk na szybki dostęp do najpotrzebniejszych funkcji i ogólnie na łatwy dostęp do nastaw.Rozdzielenie regulacji audio dla różnych trybów.I ogólnie wydźwięk opisu.Oczywiście jak pisałem - można zaprzeczyć. I nawet się oburzyć takim posądzeniem". Tyle że wcześniej nikt na takie sprawy jakoś nie kładł nacisku. Stelaż też na pewno nie ma nic wspólnego z Deusem...Kocham takie zbiegi okoliczności :)Ale ja nie mam żadnej pretensji o nic. Dla mnie ważne jest jedynie to że nikt MNIE nie posądzi że coś zerżnąłem. Inni niech sobie z tym radzą sami. Jeśli odczuwają jakąś presję, oczywiście ;)Bo wcale nie muszą. Jeśli sprzęt jest dzięki podpatrywaniu lepszy, to świetnie!
kempa Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 Dobrze dobrze. Jeszcze jedna nowość na rynku i to wprowadzona przez rodzimego producenta.a jak z opisu wynika nasi powoli zaczynają gonić zachód.coraz większa funkcjonalność,mikroprocesor.wszystko na plus.i fakt może to być spora konkurencja dla rutusa. Teraz trzeba tylko poczekać na pierwszych odwarznych:)
Nadwojciech Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 A nie na jęki sfrustrowanej konkurencji :)
Brzęczyszczykiewicz Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 Konkurencja nie wypowiadała się w tym wątku. Wiesz coś czego my nie wiemy? :)
kopijnik2 Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 Aż musiałem sprawdzić archiwum...w lato 2009 roku widziałem super składalną polską konstrukcję,a dopiero potem powstał fenomen Deusa...Także, podziwiam odwagę punktu widzenia...Lub - cieszy ona mnie bardzo...
nikt Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 Grzegorz - czemu nie napiszesz po prostu wszem i wobec,że to Ty wynalazłeś wykrywacz ? Bo ja zaczynam w to wierzyć !!pozdrawiam ;-)
anRO Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 Penelektronik składa się teleskopowo co najmniej od 15 lat.
XII Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 Witam,Zamiast się oburzać proponowałbym wziąć się do roboty i nie czekać na konkurencję :-) to tak na marginesie... Po za tym myślę, że nie ma się czym podniecać - zasięgi z pewnością te same (na pewno zbliżone) co w innych konstrukcjach, a te takie dodatkowe bajery i prostota to tylko jednak więcej bajerów na które potencjalny Kowalski może wpaść by je do swojego sprzętu domanipulować. Patent składania sprzętu też nie jest czymś nadzwyczajnym - długo przed Deusem miałem taką koncepcję - mimo, że z projektowaniem tego typu sprzętów nie mam nic wspólnego...Byłbym skłonny powiedzieć iż dopiero zmiana technologii, czy jak to tam nazwać... generacji urządzeń do detekcji metali może wprowadzić przełom w poszukiwaniach. Rozwijanie dotychczasowej nic nowego nam jednak nie przyniesie :)...może jakieś infra lub mikro fale albo mega wysokie częstotliwości pozwolą na zwiększenie rozdzielczości penetracji gruntu do miliardów próbek/cm^3 na określoną głębokość a super szybki, nowoczesny procesor pozwoli ów sygnały przetłumaczyć na wysokiej jakości obraz 3D prosto do wizjera w okularach :)...zejdźmy jednak na ziemię lol :)Zdrów!
Brzęczyszczykiewicz Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 Maszty i wysięgniki teleskopowe znane są od stuleci. Ale właśnie taką a nie inną konstrukcję wysięgnika teleskopowego, pierwszy raz widziałem w Deusie. Jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi podając DOWÓD.Każdy samochód ma 4 koła, ale jeśli ktoś się będzie wzorował na BMW, Porsche czy Peugeocie, to od razu widać, no nie?Nie znam chronologii polskich konstrukcji bo jakoś mnie to nie obeszło. I zachodnich z resztą też. Od tego są liczni znawcy na tym forum ;)Pozwolę sobie zauważyć, że podobieństwo pierwszy zauważył emisoo. Może niesłusznie i może niesłusznie podchwyciłem temat. Nie znam dokonań firmy z Sopotu a zdjęcia rysunków paneli na stronie producenta niewiele mi mówią.Uderz w stół... :)))Rutusie, może i jakiś mój przodek wynalazł wykrywacz. Nic mi o tym nie wiadomo. Zresztą jakie to ma znaczenie skoro, cytuję Ty i tak zrobisz lepszy" ;) Czyżbyś był człowiekiem małej (słabnącej) wiary? ;)Na razie. Idę się odfrustrować ;)
kopijnik2 Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 http://web.pertus.com.pl/~mysza/bromba/glus.html
nikt Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 Ja jestem człowiekiem wielkiej wiary - od dziś wierzę,że to Ty wynalazłeś wykrywacz ;-) PS' przypomnij mi gdzie to napisałem ? Bo jakoś mnie się zapomiało ?
VanWorden Napisano 12 Czerwiec 2011 Napisano 12 Czerwiec 2011 Skoro kopijnik2 wprowadził taką bajkową atmosferę to proponuję powspominać także Doktora Solfernusa:http://www.youtube.com/watch?v=TlHaHr6yh_sPrawda jak się miło zrobiło?:)) W ogóle jestem pełen podziwu dla literackiej inwencyjności konstruktorów wykrywaczy:- Na moce piekielne dam Dukata jeśli to nie Deus! - Krzyknął zaniepokojony Solfernus podczas Safari.- Rutus spojrzał za siebie - Spokojnie, to chyba tylko jeden z Dominatorów użył Penetratora by dobrać się do Excalibura..":))PozdrawiamVW
nikt Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 Grzegorz ...z jakiej mojej wypowiedzi jest ten cytat"..?Czy to znów płytkie forumowe kłamstewko ??
emisoo Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 Zapowiada sie całkiem ciekawie , niska waga 1kg ciekawa ergonomia no i zasilanie dwie baterie w por do prądożernej konkurencji .Poczekamy na króliczka doświadczalnego , kto wie może i mi sie spodoba.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 Na Thesaurusie. Dokładniej brzmiało to (kiedy już zrobisz swój) ja potem i tak zrobię lepszy :)". Nie gwarantuję 100% zgodności, ale powiedzmy 95%, z pełnym zachowaniem sensu wypowiedzi. Nie mam co do tego najmniejszej wątpliwości.Ale - w czym widzisz problem?I jakie znów" kłamstewko? Faktycznie, z pytaniem o filtry chronologia była taka jak mówiłeś. przynajmniej w wątku w którym toczyła się dyskusja. Nie musiałeś wiedzieć o tym, co było gdzie indziej napisane, więc racja jest po Twojej stronie. Ale na tym koniec racji...Nie przejmuj się, każdy czasami może się mylić ;)Proponuję wrócić do tematu wątku. Może jest jakiś wydzielony dział na forum na pretensje i zażalenia :)
adek_ Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 jak to mówią jedni robią wykrywacze a inni robią..... tylko szum na forach :)
Raadek Napisano 13 Czerwiec 2011 Napisano 13 Czerwiec 2011 Zastanawiam się czy są jakieś granice śmieszności...Jeżeli są , to kolega B przekracza/ł je wielokrotnie. A tak poza tym , to wielkie brawa dla ludzi , którzy bez ględzenia o niczym , zrobili coś. Nie wiem czy ten wykrywacz jest dobry. Mam nadzieję , że tak . Zawsze kibicuję ludziom , którzy bez fanfaronady robią swoje. Brawo.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.