CzarnyPoznań Napisano 30 Maj 2011 Autor Share Napisano 30 Maj 2011 http://www.fakt.pl/los-wpadl-do-bunkra-FOTO,artykuly,104966,1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 30 Maj 2011 Share Napisano 30 Maj 2011 no i straż pomogła łośkowi, ciekawe czy nie zasypia tego zbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 30 Maj 2011 Share Napisano 30 Maj 2011 Mam nadzieję, że taniej będzie to przykryc, ale jeśli nie to lepiej zasypac niż dawac ginąc w tym dole zwierzętom, nawet jeżeli on historyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maro20 Napisano 30 Maj 2011 Share Napisano 30 Maj 2011 taniej i łatwiej jest ogrodzić teren zbiornika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 30 Maj 2011 Share Napisano 30 Maj 2011 i mamy gotową propozycję dla leśników. Trzeba tylko zapytac użytkowników forum :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 30 Maj 2011 Share Napisano 30 Maj 2011 Ale napisali, że jednego łosia kiedyś potracił samochód. Może samochody zezłomować, przykryć, zasypać...C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 30 Maj 2011 Share Napisano 30 Maj 2011 normalnie czułem to... łosia znalazł Grzebiuszka z ekipą ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szym Napisano 30 Maj 2011 Share Napisano 30 Maj 2011 Maro jesteś naiwny. Nadleśnictwa grodzą tylko uprawy leśne przed łosiami, dzikami i innymi. Grodzenie basenów, schronów i studzienek nie jest ujęte w ich planach finansowych, to wykracza poza wyobraźnię nadleśnych urzędników. Temat wydobywania młodych dzików ze studzienek odwadniających wokół schronów w Konewce przerabialiśmy już dwa razy. A wydawało by się, że wystarczy na taką stdzienkę rzucić betonowy lub nawet drewniany dekiel, żeby nie wpadło tam leśne zwierze, czy człowiek. Choć doświadczenie z trasy w Konewce uczy, że biały człowiek jest ciekawy i potrafi nawet ciężką betonową pokrywę odsunąć, żeby popotrzeć w dziurę, ale na ponowne jej zakrycie brak mu już sił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
margor Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 Mi tak kiedyś pies by wpadł do głębokiej, niezabezpieczonej studni w lesie. Po prostu chciał sobie wyskoczyć na podwyższenie, dzięki temu że szedłem blisko i mojej szybkiej reakcji - zaczepił się na chwilę - złapałem go za łapy. A byłby kłopot, ładnych parę/naście metrów głębokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rotsen5 Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 Ciekawe kto zapłacił za tą akcję pewnie była droższa od płotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 Nie jest to chyba w tej chwili istotne. Kumple mówili, że łosiek walił głową w ścianę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 Swego czasu mieszkałem niedaleko Zasiek (lubuskie) i często z kolesiami buszowalismy po fabryce.Osobiscie ze studzienek których tam pełno wyciągnąłem trzy pasiaste warchlaki/dziczki i jednego lisa.Najlepszgo farta miał kolega który naszedł na cyt:Patrz! rogi wystają ze studzienki!!! Okazało się,że pokazny jeleń wpadł zadem do studzienki i zawisł na porożu które było od niej szersze.Tak tez skonał biedak. Było to ładnych pare lat temu ale po dzis dzień poroże wisi na scianie u kolesia,o ile pamiętam był to 16-stak (w języku łowieckim).pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 31 Maj 2011 Share Napisano 31 Maj 2011 U moich rodziców wisi na ścianie coś podobnego - tylko jeleń miał pecha przeskakując przez ogrodzenie starego grobowca - przeskoczył jedna stronę a na drugiej się powiesił - słupek przeszedł centralnie przez kręgosłup więc się nie męczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 1 Czerwiec 2011 Share Napisano 1 Czerwiec 2011 Fantastyczne opowieści o zwierzętach, które nie miały szans w zetknięciu z ludzką cywilizacją. Przepraszam, koledzy tak się zabawiają? Aaaa i jeszcze jedno, przy następnej okazji, jak znajdziecie w takiej dziurze" zwłoki ludzkie to proponuję zawiesic sobie na ścianie czaszkę i kręgosłup, tacy bardziej predatorzy będziecie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Czerwiec 2011 Share Napisano 1 Czerwiec 2011 Pffff... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mensguth6 Napisano 1 Czerwiec 2011 Share Napisano 1 Czerwiec 2011 Dunczyk kawke sobie wypij bos bardzo marudny z rana.Chyba ze nie o to chodzi.ha,ha,ha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Czerwiec 2011 Share Napisano 1 Czerwiec 2011 Ale Duńczyk ... ma rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 1 Czerwiec 2011 Share Napisano 1 Czerwiec 2011 Ciekawe Duńczyk czy Ty bys zostawił w lesie 1,5 metrowe kompletne poroże,założę sie że jak znajdziesz przypadkowo nawet mały rożek koziołka to zabierasz za sobą.A dziczki i lis były żywe i zostały wypuszczone.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 1 Czerwiec 2011 Share Napisano 1 Czerwiec 2011 takie rogi to piękna sprawa po co je zostawiać, ja bardzo rzadko znajduje takie rzeczy, może trafiły mi się ze 2 różki z których zrobiłem rękojeści do noża. Natura i tak z nich pożytku nie będzie miała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 1 Czerwiec 2011 Share Napisano 1 Czerwiec 2011 Zapewne (?) by zabrał... Co nijak się ma do negacji ( nie-da-się ) zabezpieczenia wszelkiej maści instalacji, tak aby nikt-nic tam nie wpadło.Tyle, że w naszej socjalistycznej Ojczyźnie znajdzie się chętny od odłożenia betonowej płyty na bok ( bo może coś ciekawego pod nią jest ), ale nie wpadnie na to, żeby ją na miejsce nazad położyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 1 Czerwiec 2011 Share Napisano 1 Czerwiec 2011 Zawiodę Was, takie trofea mnie nie interesują, zdecydowanie piękniej wyglądają na głowie jelonka, łosia czy innego rogacza. Za dziczki i lisa szacun wielki Panie zebu74 !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Czerwiec 2011 Share Napisano 1 Czerwiec 2011 http://wirtualnestarachowice.pl/index.php?m=1&zid=3934Podobny przypadek z moich stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.