Weteran-39 Napisano 2 Maj 2011 Share Napisano 2 Maj 2011 Kol. Steell 7.90zł to nie majątek do medalu dołączona publikacja ładnie zrobiona edytorsko-15stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 Na mojej replice ostatnie literki (R i I) w wyrazie MILITARI są lekko zabrudzone czarną farbą, ale mam nadzieję że to tylko jednorazowy błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 3 Maj 2011 Share Napisano 3 Maj 2011 U mnie jest OK. Myślę że za tą kasę warto brać. Niestety, nie stać mnie na oryginał a to zawsze jakaś alternatywa. Przy moim statusie finansowym to albo taki albo żaden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 kupiłem go i jestem zadowolony nawet ładne wykonanie jak za te pieniadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 Weteran-39 Pokaż gdzie na odwrocie pudełka jest napis Chiny, bo trzymam w ręku i nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyngiel Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 Witam kolegów, replika bardzo ładna, naprawdę warto wydać te niecałe 8 zł. pokazałem ją komuś kto naprawdę się na tym zna i był zdziwiony, że nie ma tam napisu KOPIAWartość merytoryczna broszurki to niestety całkowita porażkai to pod patronatem Muzeum Wojska Polskiego. To już jest wstyd.Dla przykładu: nie jest to kopia orderu z roku 1919 !!!Jak ktoś przeczyta tekst to sam znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 czekam tylko na odznake pilota ma być w następnym wydaniu a swoja droga może byc ciekawy ten krzyz walecznych (w 3 wydaniu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 Kol. Cryssmar pod pudełkiem była naklejka którą wyrzuciłem przy następnym numerze będę pamiętali dam foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 No była kartka, ale u mnie była tak przyklejona do kartonu, chyba żeby nikt nie zobaczył co tam pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frost Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Zastanawiają mnie obawy niektórych, że czeka nas wysyp oryginalnych" Krzyży Kawalerskich VM na allegro. Pewnie próby sprzedaży postarzonych kopii będą się zadarzały ale jeśli komuś nie chce się sprawdzić ile było nadań VM III kl. to niech płaci za okazję życia" ;) Nauka kosztuje ;)@cyngielKopia wypuszczona przez DeAgostini to jak informuje załączona metka : Krzyż Kawalerski Orderu WOJENNEGO Virtuti Militari czyli wzór z roku 1919 ze zmianami wprowadzonymi ustawą z 25 marca 1933 r. Wcześniej to odznaczenie nosiło nazwę Orderu WOJSKOWEGO Virtuti Militari. Zatem wszystko się zgadza - kopia odznaczenia wygląda tak jak powinna. Określenie z 1919 r. " potraktowałbym jako nieprecyzyjne ale z tą totalną porażką to chyba przesada;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lanca Napisano 6 Maj 2011 Share Napisano 6 Maj 2011 Na alledrogo już niektóre zalicytowane! Ceny 15-30zł:D chyba licytujący nie są świadomi że w kiosku obok są po 7,90zł:DA tak swoją drogą to bardzo ładnie wykonana kopia,piszę się na resztę ale raczej będę kupował w kiosku wtedy jest wybór bo podobno niektóre sztuki są niedokładne,moja jest idealna:)Ciekawa też jest ankieta dołączona do nr1,a w niej między innymi pytanie jakie odznaczenia czy odznaki byś chętnie kupił drogi czytelniku.Widzę że firma chce pójść też w stronę odznak pułkowych!Jeżeli będą tak ładnie wykonane jak to Virtuti to będzie można stworzyć fajną kolekcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyra75 Napisano 8 Maj 2011 Share Napisano 8 Maj 2011 Byle się nie skończyło jak z kolekcją pojazdów z IIWŚ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 9 Maj 2011 Share Napisano 9 Maj 2011 A jak się skończyło, ja kupiłem tylko pierwsze trzy - stwierdziłem że nie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prałat Napisano 10 Maj 2011 Share Napisano 10 Maj 2011 ja też mam, ale oryginał pradziadkowy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 10 Maj 2011 Share Napisano 10 Maj 2011 Tak krzyż fajny, ale nie taki sam jak nasze kopie, twój to chyba Krzyż V klasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prałat Napisano 11 Maj 2011 Share Napisano 11 Maj 2011 Tak V klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 20 Maj 2011 Share Napisano 20 Maj 2011 Kiedy będzie odznaka pilota, a może już jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 20 Maj 2011 Share Napisano 20 Maj 2011 Wyszła 18.05- cena niestety już 19 cośtam ale fajnie zrobiony. Następny KW będzie 01.06. Info o terminach jest na stronie wydawcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 20 Maj 2011 Share Napisano 20 Maj 2011 ok. dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 21 Maj 2011 Share Napisano 21 Maj 2011 Dziś kupiłem nr.2 z odznaką pilota. No gazeta jak w poprzednim numerze, w internecie na pewno jest ciekawszy opis, no i więcej zdjęć - w zeszycie zaledwie 2 zdjęcia odznaki. Co do kopii nie będę się wypowiadał bo oryginału nigdy nie widziałem, dlatego pytam jak wg. was jest ona wykonana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolas Napisano 26 Maj 2011 Share Napisano 26 Maj 2011 Wczoraj miałem okazję obejrzeć ten VM z numer pierwszego. Ogólne wrażenie - gadżet odpustowy. Do oryginału mu bardzo daleko. W tej formie jest raczej wesołą błyskotką. Jakość wykonania no cóż ... idzie dokładnie w parze z ceną. Niestety prawdziwy Krzyż Virtuti Militari to nie 7 zł. Inna sprawa, że szkoda troszkę że z takiego symbolu robi się zabawkę w cenie dwóch piw. Nie kupiłbym raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tm/39 Napisano 28 Maj 2011 Share Napisano 28 Maj 2011 Ciekaw jestem ,ilu kolegów widziało w realu orginalny Krzyż tej klasy.Biorąc pod uwagę liczbę nadań ,odpowiedź nauwa sie sama .Z pewnością bardzo niewielu !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 1 Czerwiec 2011 Share Napisano 1 Czerwiec 2011 Dla zainteresowanych-dziś wyszła 3 część czyli KW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Dziś wyszła czesć 4 krzyż legionowypozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Na rewersie napis 'Replika' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.