Skocz do zawartości

Pomoc z oszustem z allegro

Szybkizpodlasia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A jeżeli zależy ci na szybkim powrocie gotówki to po jego przesłuchaniu skontaktuj się znim i zapytaj czy chce mieć nasrane w papierach.Jeżeli nie to poproś o zwrot kasy, a w zamian zaoferujesz wycofanie oskarżenia.Da się tak chyba.
  • Odpowiedzi 103
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Uważam,że sprzedający nie bardzo wie co znaczy słowo; ORYGINALNY" chyba chciał napisac designerski ;) . Zachował się jak chłopiec z 3 b szkoły podstawowej. Po 4 stówki bym pojechał do niego i mu miske sklepał. hehheh pozdrawiam i wytrwałości w boju życzę.
Napisano
Oczywiście powinien dostać nauczkę.Ale napisałem przecież, że jeżeli koledze zależy na szybkim powrocie gotówki to może tak zrobić.Jeżeli nie zależy to dojechać gnojka.Ja osobiście inaczej bym to wszystko rozegrał.Pzdr
Napisano
bardzo mnie ciekawi finał całej akcji. Temat stanie się dobrym poradnikiem dla innych tak wyrobionych na manowe.

Pozdrawiam Wojtek P.
Napisano
A może byś jednak przeczytał pomoc na Allegro?

Dopiero co miałem podobną sytuację. Po 3 tygodniach czekania na zwrot i 2 ponagleniach, poszedłem an policję i zgłosiłem oszustwo. Kosztowało mnie to 2 godziny czasu - tyle trwało spisywanie protokołu. Po tygodniu facet był już przesłuchiwany i natychmiast potem przyszedł zwrot.

Zabierz ze sobą na policję:
- wydruk aukcji z danymi sprzedającego
- wydruki mejli jeśli jakieś są
- wydruk dokonania przelewu
- protokół uszkodzenia paczki

Zgłoś oszustwo na Allegro polegające na aukcji niezgodnej z opisem - przysłaniu NIEORYGINALNEGO przedmiotu, niezgodnego z opisem. O ile oczywiście nie ściemniasz, i z opisu aukcji nie wynika, że to miała być kopia.
Zażądaj zwrotu zapłaty i kosztów odesłania.

Uszkodzenie przez pocztę to oddzielna sprawa (odszkodowanie płaci poczta do kwoty ubezpieczenia). Pytanie czy oryginalny przedmiot albo nieoryginalny odpowiedniej jakości mógłby ulec zniszczeniu...
Napisano
Szybkizpodlasia alledrogo nie będzie się kwapić do niczego - im to wisi - ale jak im podeślesz zgłoszenie z policji - to może łaskawie mu zawieszą konto , jeszcze jedna sprawa na alledrogo zawierasz umowę kupna sprzedaży i przysługuje ci zwrot kasy , do 7 dni możesz oddać i powiedzieć że kolor ci nie pasował - ale już z wyegzekwowaniem będzie problem radzę ci wystaw negatyw jak jeszcze nie wystawiłeś i w negatywie podaj jego dane z adresem :):):) myślę że wtedy będzie się chciał dogadać -pozdro
Napisano
Nie wiem czy to dobry pomysł panie huk-u z tymi danymi w komentarzu, złamał by chyba w ten sposób ustawę o ochronie danych osobowych.Zresztą komentarz już jest chyba wystawiony.Pozdrawiam
Napisano
zawierasz umowę kupna sprzedaży i przysługuje ci zwrot kasy , do 7 dni możesz oddać i powiedzieć że kolor ci nie pasował"
to chyba chodzi o 10 dni i stosuje się wyłącznie do firm, osoby prywatne obowiązują inne przepisy. Dodatkowo tutaj była licytacja więc tym bardziej nie ma mowy o zwrocie na takich zasadach. Jedyna opcja to niezgodność towaru z opisem.
Napisano
myślę, że można zakończyć temat do czasu nowych informacji. zobaczymy co będzie dalej wydaje mi się,że już wszystko zostało napisane! policja się już zajęła oszustem:)
także czekamy na info pozdrawiam
:)
Napisano
A na aukcji podal swoj numer telefonu...
A tyle sie mowi, ze w necie mnostwo jakis ofert towarzyskich dla mniejszosc seksualnych, falszywych ofert wynajecia tanich mieszkan dla studentow i takich tam podobnych.
Internet to zlo.
Napisano
A na aukcji podal swoj numer telefonu...
A tyle sie mowi, ze w necie mnostwo jakis ofert towarzyskich dla mniejszosc seksualnych, falszywych ofert wynajecia tanich mieszkan dla studentow i takich tam podobnych.
Internet to zlo."

Woytas,w Tobie to nie chciałbym mieć wroga :D
Napisano
Szybkizpodlasia, napisałeś w tym wezwaniu do zapłaty ,,Przesądowe,, zjadłeś líterkę ,,d,, powinno być Przedsądowe.
Co do sms-ów ,wulgaryzmów pod twoim adresem to zachowaj i pokaż na policji,kilka dni temu zmieniło się prawo i za takie esy może być wszczęte postępowanie z urzędu (policjant ci wytłumaczy co i jak) tym bardziej gdyby ci groził. Moim zdaniem ten śmieć wie że jest na straconej pozycjii a straszy cię sądami bo myśli że zwątpisz ale nie daj się bo prawo jest po twojej stronie. Ten kordzik to bym mu wsadził w gardło tak ażeby mu tyłem wylazł.
Pozdrawiam.
Napisano
Trzeba takich piętnować,swoją drogą to zrobiłeś zakup z wcześniejszej partii z Chin,tę późniejszą z kordzikami ss przechwycono níe dawno. Było nawet na forum o tym:)
Napisano
A tak z nieco innej beczki...Kol.Szybkizpodlasia był faktycznie szybki podczas zakupu...może nawet za szybki.
Pozdrawiam i oby wszystko skończyło się dobrze.
Napisano
Kol.Szybkizpodlasia daj tylko znać na forum jak ta sprawa zakończyła się.Będzie przestrogą i nauczką jak trzeba postępować w takich wypadkach :)
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie