Skocz do zawartości

Piękny Pancerny Prezent z Belgii.

Razzzz85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Oj przybywa nam pancerki w Polsce, oby więcej było takich informacji:] Pozdro.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8914000,Muzeum_II_wojny_w_Gdansku_dostanie_z_Belgii_czolg.html
Napisano
Taaaaak , obiecano piękny prezent do - moim i nie tylko zdaniem - muzeum o IDIOTYCZNEJ FORMULE - Muzeum II Wojny światowej - Ile hektarów więc będą liczyć hale wystawowe ?? , czy następnym prezentem będzie łódź podwodna , czy latająca forteca ??? , a może pozbiera sięszpeje z tych polikwidowanych pseudomuzeów epoki komunistycznej slawiącej GL / notabemne chyba uznanej za bojówkę PPR / , czy też może będzie wszystko i nic ??? , jak na przykład w pewnym muzeum stara bornia w ktorej donoszono do lasu partyzantom jedzenie ???? .
Jak dla mnie głupota .
Hart
Napisano
Zgadzam się z Hartem, Jeśli muzeum całej wojny, to jakie będą eksponaty z Pacyfiku ? Kilka fotek z książek Flisowskiego ,chińska kopia katany ??
Napisano
Tak, ale tych sprzętów nie ma nieskończonej ilości. A robienie replik (jaką jedną perełkę już mamy w MPW) to moim zdaniem nie jest droga. Bo to już nie będzie muzeum a wystawa replik.
Napisano
jestem za, o ile sprzęt wystawiony to bedą oryginały i będą stały pod dachem. A nie jak super Wawce na tyłach fortu lub kieleckim na ściernisku.....
Napisano
W latach osiemdziesiątych widziałem na terenie stoczni część sekcji U-bota wykorzystywanej jako magazyn, ciekawe czy jeszcze tam jest.
Napisano
za 360 mln to sie można po plecach podrapać , chyba że corocznie tyle dostana . Jak kto mówi że to dużo to niech sobie zadzwoni do jakiejkolwiek firmy budowlanej i dowie sie na ile to styknie . A pozatym - na jaka cholere jeszcze jedno muzeum , żeby zaspokoic ambicje ???? - czyje ???? . To co jest to piszczy już ledwo . Szczególnie polecam drogę do UNIKATOWEGO w skali ŚWIATA zabytku - pojedźcie do Twierdzy Wisloujście , potem porozmawiamy .
Hart
Napisano
Zgadzam się obraz nędzy i rozpaczy - Zdaje sie ,że na Westerplatte są obecnie 3 muzea Muzeum Mista Gdańska Muzeum Westerplatte i jeszcze jedno (nie sprawdzałem dokładnie) z tego co słyszałem każde z nich ma przynajmniej jeden zachowany obiekt po składnicy tranzytowej i wszystkie muzea bardzo sie wzajemnie nie lubią -jezeli to prawda to jest jakaś paranoja ,a Shermana pewnie postawią tam gdzie do niedawna stał T 34.
Napisano
U-boot'a ktoś zlikwidował pod koniec lat 90tych.
A Twierdza Wisłoujście już i tak ma się lepiej, moze to nowe muzeum lepiej zagospodaruje teren i historie Danzig'u/Gdańska. Bo do tej pory było jedynie parcie na budowę Trójmiasta" czyli prania Gdańska z jego historii i tworzenia jej na nowo wedle jedynie słusznej obecnie panującej ideologii.
Napisano
Nikt nie ma nic przeciwko Schermanowi . Ale wydawać 360.000.000 złotych polskich , żeby dostać czołg poskladany z części wydaje się kwotą chyba wygórowaną , mocno wygorowaną .
Napisano
Tank mają dostać za free , bo wydają 360 baniek na muzeum . Jak by nie wydali na muzeum to by nie dostali tanka , ale za 360 baniek wywalonynej kasy kupili by Bóg wie co . Chyba dobrze rozumuje ?????????
Napisano
Hartmann co ma piernik do wiatraka",jak ja z kolei rozumuję to muzeum i tak by powstało niezależnie od tego czy by dostali ten czołg czy nie, więc po co tu szukać drugiego dna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie