Skocz do zawartości

Piękny Pancerny Prezent z Belgii.

Razzzz85

Rekomendowane odpowiedzi

Taaaaak , obiecano piękny prezent do - moim i nie tylko zdaniem - muzeum o IDIOTYCZNEJ FORMULE - Muzeum II Wojny światowej - Ile hektarów więc będą liczyć hale wystawowe ?? , czy następnym prezentem będzie łódź podwodna , czy latająca forteca ??? , a może pozbiera sięszpeje z tych polikwidowanych pseudomuzeów epoki komunistycznej slawiącej GL / notabemne chyba uznanej za bojówkę PPR / , czy też może będzie wszystko i nic ??? , jak na przykład w pewnym muzeum stara bornia w ktorej donoszono do lasu partyzantom jedzenie ???? .
Jak dla mnie głupota .
Hart

za 360 mln to sie można po plecach podrapać , chyba że corocznie tyle dostana . Jak kto mówi że to dużo to niech sobie zadzwoni do jakiejkolwiek firmy budowlanej i dowie sie na ile to styknie . A pozatym - na jaka cholere jeszcze jedno muzeum , żeby zaspokoic ambicje ???? - czyje ???? . To co jest to piszczy już ledwo . Szczególnie polecam drogę do UNIKATOWEGO w skali ŚWIATA zabytku - pojedźcie do Twierdzy Wisloujście , potem porozmawiamy .
Hart

Zgadzam się obraz nędzy i rozpaczy - Zdaje sie ,że na Westerplatte są obecnie 3 muzea Muzeum Mista Gdańska Muzeum Westerplatte i jeszcze jedno (nie sprawdzałem dokładnie) z tego co słyszałem każde z nich ma przynajmniej jeden zachowany obiekt po składnicy tranzytowej i wszystkie muzea bardzo sie wzajemnie nie lubią -jezeli to prawda to jest jakaś paranoja ,a Shermana pewnie postawią tam gdzie do niedawna stał T 34.

U-boot'a ktoś zlikwidował pod koniec lat 90tych.
A Twierdza Wisłoujście już i tak ma się lepiej, moze to nowe muzeum lepiej zagospodaruje teren i historie Danzig'u/Gdańska. Bo do tej pory było jedynie parcie na budowę Trójmiasta" czyli prania Gdańska z jego historii i tworzenia jej na nowo wedle jedynie słusznej obecnie panującej ideologii.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie