links 77 Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Zimne piweczko to jest to,ale tak po jednym do domciu to chyba grzech.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samson Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 Prawdziwy skarb :) A swoją drogą jak druga połówka zareagowała w domu? Moja zapewne by powiedziała, żebym nie opowiadał bajek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil1994 Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 Byłem w lesie 16 stycznia (w niedzielę), jak widać śniegu nie było w lesie. Nakopałem trochę drobnicy. Po wyprawie zaczął padać śnieg i od tamtej pory jestem uziemiony. Dobrze, że zdążyłem wyskoczyć chociaż na jedną wyprawkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2011 Witam.Ja wczoraj takiego bagnecika wytargałem,holenderski M 1885 jak stwierdził kolega zukuri w id. Parę dni temu kilka pocisków i łusek od M-2 Browning cal 0,50.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 Zimowe poszukiwania:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2011 Oj ciężkie poszukiwania miał nasz kolega,pewnie ciężkiego fanta dźwigał a teraz musi dychnąć nieco:) P.s.Tak tam pada śnieg u ciebie?Pozdrawíam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 Śniegu symbolicznie sypnęło w ostatnich dniach,nie ma tragedii.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 30 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2011 U mnie podobnie,oby tylko dużych mrozów nie było bo saperki nie wbijemy w ziemę jak mocno zamarznie.Mogłaby już być wiosenka,mam dobre miejsce do przeszukania z mało znanego epizodu końca wojny ale bez bujnej roślinności lipa z kopania bo to 200m od leśniczówki. Pozostaje taka cnota jak cierpliwość.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Contrabando Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 Wczoraj wydziabałem z zamarzniętej gleby hełm dla trolla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 U mnie to wygląda tak ciężko kopac przy minus 10 ale dajemy radę;)pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 30 Styczeń 2011 Share Napisano 30 Styczeń 2011 De Contrabando-ładny i zdrowy czerep reflektorka-rower/mały motocykl.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eeddii80 Napisano 31 Styczeń 2011 Share Napisano 31 Styczeń 2011 witampanowie jak tam wyglada na polach,mozna kopac czy dalej twardo.pytam o gdynie i okolice.na dniach wracam do kraju,bardzo chetnie bym sie wybral na wykopki.kopalem w holandi,ale wole nasze rejony.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacho Napisano 31 Styczeń 2011 Share Napisano 31 Styczeń 2011 Byłem w weekend w południowym zachodniopomorskim. Ziemia jak kamień. No może nie dokładnie ale mniej więcej jak zmoczony pniak drewna. Bez kilofa nie ma co startować. Mi się udało po ok 10 uderzeniach świeżo ostrzoną saperką zrobić może 5 cm dołek. Zamarznięta woda trzyma ziemię jak klej. Trzeba poczekać na pierwsze promyki słońca albo startować z kilofem. Może głębiej nie jest tak źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 1 Luty 2011 Autor Share Napisano 1 Luty 2011 Jacho ,z tym kilofem to bym uważał.Szczególnie przy mocnych sygnałach.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 3 Luty 2011 Autor Share Napisano 3 Luty 2011 Chodził ktoś dziś w terenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 3 Luty 2011 Share Napisano 3 Luty 2011 byłem 1h w trawie ok na polach jednak jeszcze nie:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 3 Luty 2011 Share Napisano 3 Luty 2011 ja również byłem , pola mocno zmarznięte , ale trochę pokopałem , saperka jednak nie dała rady i poszła w pół . Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 4 Luty 2011 Autor Share Napisano 4 Luty 2011 Trzeba było śniadania nie jeść to i saperka by wytrzymała:) Ja chodzę tak około godziny dziennie w zupełnie przypadkowych miejscach. Jeżdżę autem po szeroko pojętym terenie i odszukuję miejsc z mam,takie swego rodzaju rozpoznanie.Na wiosnę będzíe jakby znalazł.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 4 Luty 2011 Autor Share Napisano 4 Luty 2011 -miejsc z map miało być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 Poniedziałek, wtorek, środa - byłem od rana do wieczora.W lesie da się kopać, około 2-3 cm zmarzliny i około 2-5 śniegu.Na pola i łąki radze się nawet nie zapuszczać...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 4 Luty 2011 Autor Share Napisano 4 Luty 2011 Stock,wynurzyło się coś w trakcie wycieczki? U mnie w lasach zręby idą także na razie nici z bliskiej okolicy. Pełno służby leśnej i leśników. Ostatnio widziałem że na zrębie ognicho się paliło i jakaś mała libacja była. Palący te ognisko nawet sprawy sobie nie zdają że teren na którym palą we wrześníu 1939r.był zaorany przez niemiecką artylerię i lotnictwo.Pewnie nie jedna rozrywka tam spoczywa.Jak podgrzeją to może sapnąć,a nie daleko kilkanaście lat temu tak właśnie się stało ale ludzie szybko zapominają.Zdrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 Witam , a pro po saperki to mam zamiar kupić jakąś ale kompletnie nie wiem jaką,na razie nie stać mnie na fiskarsa więc możecie mi coś doradzić? Bo myślałem też nad przerobieniem zwykłego szpada tzn. skrócić trzonek, naostrzyć i wzmocnić , a może kupić coś takiego jak na foto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 Z saperek polecam Romanika. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 wersja składana lepsza czy 1 czesciowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 4 Luty 2011 Share Napisano 4 Luty 2011 Ja mam jednoczęściową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.