dzasiek Napisano 27 Listopad 2010 Share Napisano 27 Listopad 2010 Tymienieckiego czytałem bodajże a imię miała Lily" czy jakos tak....ale to są biograficzne wspomnienia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Grudzień 2010 Share Napisano 5 Grudzień 2010 Dziś był mocarny odcinek m.in. esesman prawie został akuszerką ;) Kolejny też nieźle się zapowiada - naszych czterech wspaniałych chyba rozpieprzy w drobny mak fotoplastikon. Żałuję, że jeden odcinek nie trwa ze trzech godzin - rozrywka przednia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 Zabili Sorokina, błeeeeeee..... kicha i qpa, jak jeszcze zabiją mojego ulubionego gestapowca z Krakowa to przestaję oglądac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szturman88 Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 Ja bym się tak nie spieszył ze śmiercią Sorokina twardy był bimber pił to pewno ożyje.Jak tak dalej będą pokazywali ten Pawiak to okarze się że to było sanatorium a personel to bardzo mili ludzie.I pytanko skąd oni mieli tyle broni ci nasi cichociemni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 6 Grudzień 2010 Share Napisano 6 Grudzień 2010 Ostatnio widziałem kawałek jednego odcinka rzeczonego arcydzieła filmowego i bardzo mi się podobała scena przesłuchaniaZawsze myślałem, ze w torturach chodzi o wymuszenie zeznań przez zadawanie bólu, a nie o próbę zabicia przesłuchiwanego już pierwszym ciosem (kastetem w skroń) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 7 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2010 A w następnym odcinku o[poleje się zapewne krew, zastanawiam się czy to jeszcze Czas Honoru czy już raczej Polska wersja Niezniszczalnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 7 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2010 Są młodzi są gniewni są uzbrojeni po zęby i mają tylko jeden cel !!Rozbawić nas do łez. Rozdziawiona mina obywatela drugiego od lewej Bezcenna :)Pozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 7 Grudzień 2010 Share Napisano 7 Grudzień 2010 i wyjątkowo długo trzyma się im charakteryzacja, pięknych siniaków, otarc, realizatorzy pamiętają nawet o bliźnie przy oku Michała Chojnickiego z Klanu, której nabawił się w pierwszej serii i oni z takimi ewidentnymi śladami styczności z władzami okupacyjnymi paradują sobie po Warszawie z podniesionym czołem i nawet biorą udział w poważnych akcjach. Ech ci Niemcy jacy oni są naiwni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 7 Grudzień 2010 Share Napisano 7 Grudzień 2010 Zwróccie uwagę że ani razu na ekranie nie pada nazwaCichociemni". Koleś opowiadał że był program w telewizji i ostatni żyjący Cichociemni oburzeni ukazywaniem poniekad ich działalności w takim świetle jak to zostalo przedstawione w serialu i szerzeniu absurdów pojawiajacych się na ekranie sprzeciwili się umieszczania i poslugiwania sie przez twórców serialu i aktorów ta nazwą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szturman88 Napisano 7 Grudzień 2010 Share Napisano 7 Grudzień 2010 Pewno wszyscy aktorzy po serialu zatańczą w tańcu z gwiazdami.Partnerkami będą strażniczki z Pawiaka.A taka była szansa na zrobienie dobrego filmu czy ci producenci nie czytali Cichociemni" Jędrzeja Tucholskiego tam jest gotowy scenariusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Grudzień 2010 Share Napisano 7 Grudzień 2010 Kasa w błoto. Ja ubolewam i dziwie się, że w dobie świetnie się prezentujących przedwrześniowych GRH nikt nie wpadł na pomysł zrobienia jakiejś filmowej megaprodukcji o Wrześniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szturman88 Napisano 7 Grudzień 2010 Share Napisano 7 Grudzień 2010 Ja bym nie ryzykował z tym Wrześniem nasi producenci przerobili by to na ładna telenowele.Szkoda by było tych ludzi z grup rekonstrukcyjnych.Ale kiedyś może znajdzie się ktoś kto nakręci jakiś normalny film zgodny z prawdą historyczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 7 Grudzień 2010 Share Napisano 7 Grudzień 2010 E,to znowu przegramy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thorsten Napisano 8 Grudzień 2010 Share Napisano 8 Grudzień 2010 Nie znęcajcie się już tak nad tym serialem, wszystko zostało powiedziane, przypomnijcie sobie niektóre produkcje amerykańskie, komedia nie mniejsza. A generalnie lepsze to niż nic, może będzie to punkt wyjścia do dalszego zgłębienia tematu dla kogoś, a inni będą mieli niezły ubaw. A swoją drogą to skończyłem oglądać Pacyfik" i film o Cichociemnych" mógłby być zrobiony w podobnej konwencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korowiow Napisano 9 Grudzień 2010 Share Napisano 9 Grudzień 2010 Ciekaw jestem czy osoby krytykujący ten sympatyczny serial mają receptę jak tak zwanemu szerokiemu odbiorcy" bez wiedzy historycznej i w ogóle ignorującemu historię pokazać i utrwalić we łbie wiedzę mniej więcej odnoszącą się do ruchu oporu AK w Warszawie? Wszystko tu jest na miejscu. Żołnierze podziemia bohaterscy, piękni i szlachetni, Niemcy prymitywni i brutalni, komuniści obrzydliwi. Są tu renegaci, zdrajcy, bohaterowie dylematy moralne, szary okupacyjny dzień. Powiem więcej - wnikliwy obserwator zauważy w tym serialu wiele rzeczy, które do tej pory nie były pokazywane w żadnym filmie.Wszystko to jest podane w formie wartkiej i strawnej dla przeciętnego widza i to właśnie jest główny walor tego serialu a nie to, że nie pokazuje on 100% prawdy o okupacji niemieckiej w Polsce.Od prawdy to są filmy dokumentalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szturman88 Napisano 10 Grudzień 2010 Share Napisano 10 Grudzień 2010 Ok fajnie że robią takie filmy dla szerszej publiczności ale nie można naginać tak faktów.Po zobaczeniu filmu taki widz który nie interesuje się tą tematykom widzi że po pobycie na gestapo można było sobie swobodnie chodzić po mieście.No są jakieś granice bo potem będą ludzie opowiadać głupoty na temat tamtych czasów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kres Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 Co jak co. Poniosło scenarzystów. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 Oglądali dziś? Ale rzeźnia była. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trotyl1995 Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 No i gitara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 Były szef gestapo klasycznie odstrzelił jakąś sprzedajną laskę w lesie.A Herr Rapke dostał w czapkę:) Halbe, Tadzio i reszta też rozwaleni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicereb Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 Cały wywiad ZWZ do zwolnienia.Wanda przejmie obowiązki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2213 Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 Zginął Bronek ... Dziwie się jedynie czemu taka większa impreza oficerów i zero obstawy . Dziwie się czemu nie zerwali im wszystkim krzyży rycerskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 To nie były krzyże rycerskie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/Wojenny_Krzy%C5%BC_Zas%C5%82ugi_%28III_Rzesza%29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2213 Napisano 12 Grudzień 2010 Share Napisano 12 Grudzień 2010 to co krzyż za zasługi czy jak bo powiem ,że mi to właśnie coś nie pasowało ogólnie to się dziwie czemu oni paradują w oficerkach wszędzie(cichociemni) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.