rufa Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 witam.przestroga dla wydawcy Odkrywcy".jak w bajkach:było sobie kiedyś czasopismo Deska",też z Wrocławia i też lekceważyło czytelników-efekt wiadomy.
pytajnick Napisano 10 Styczeń 2011 Napisano 10 Styczeń 2011 Od dwóch miesiecy nie kupuję już Odkrywcy :)Dziś w Empiku przegladałem numer styczniowy i widzę że szkoda wydawać kasę . Dla kogo to się wydaje nie wiem .Skończyły się artykuły Proscana skończyło się czytanie !!!pytajnick
stachu834 Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 moim zdaniem czasopismo dedykowane poszukiwaczom nie powinno ograniczać się w kwestii wykrywaczy tylko do umieszczania reklam na swoich łamach, przecież jest to główne narzędzie naszego hobby (coraz częściej też do wykrywki dochodzi gps, neodym i takie tam). gdzie mamy o tym czytać, w faktach" w wyborczej"? jak nie proscan to może ktoś inny, albo proscan w innej gazecie? o wyjaśnieniu zawiłości prawnych związanych z poszukiwaniami też nic ciekawego z odkrywcy nie wyczytałem a tu już prawie 8 lat jak ustawa działa. nie ma też żadnych aktualności, nowinek na temat poszukiwań, odkryć i wszystkiego co się z tym wiąże. samo forum podsuwa wiele tematów, nic tylko działać. aha i na koniec o rekonstrukcjach nie chce mi się czytać, jestem poszukiwaczem, nie rekonstruktorem, moim zdaniem to temat na inną gazetę.PS.Stojak jest ok.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 Zobaczcie Panowie, że dział sprzęt poszukiwawczy" jest tylko jednym z działów na forum. Tak samo każdą pozycję wydawniczą, czytelnicy kupują dla określonych treści. Chyba mało kto czyta wszystko od deski do deski z równym zainteresowaniem. Może redakcja uznała, że taki kącik techniczny nie przynosi odpowiednich dochodów ze sprzedaży? Kto wie, może ktoś wyliczył że lepiej nie narażać się producentom i ich przedstawicielom, którzy mogą być średnio zachwyceni, że na jednej stronie jest ich płatna reklama wykrywacza a na drugiej sprowadzenie do parteru" w postaci krytycznego tekstu, albo przynajmniej pozbawionego zachwytów? Na pewno artykuł sponsorowany" przynosi większe korzyści dla pisma. Nie trzeba za niego nikomu płacić i na dodatek sam producent czy diler za niego słono płaci. W czasopismach branżowych takie artykuły to standard postępowania i większość zawartości między okładkami. Jedno jest pewne - szczerość i prawda nie idą w parze z biznesem :) Ciężko jest znaleźć miejsca, gdzie można dowiedzieć się informacji prawdziwych. Nawet opinie o artykułach w sklepach internetowych i portalach porównujących ceny są w większości pisane przez pracowników firmy, bo klient (sklep, producent) płaci i wymaga... przychylnych opinii.
Verte Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 Nigdy mocną stronom tej gazety nie były reklamy, od lat pojawiaja się te same ogłoszenia i ci sami reklamodawcy. Mniemam, że pojawiły się w tych relacjach jakieś kumplowskie układy. I jeden telefom może wystarczyć by zdjąć niewygodne teksty. A kasa? To jest pismo niszowe, widocznie wydawcy nie zależy na kasie i traktuje je raczej w kategoriach hobby, nie ma parcia na kasę to redakcja nie ma parcia na nic. A juz nie na głosy czytelników. Spoko, nie ma kryzysu w tej branży ;)
karabin Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 Jak przedmówca wspomniał,rekonstrukcja to nie temat na Odkrywcę jak sam tytuł pisma mówi.Pismo to powinno traktować o poszukiwaniach ,znaleziskach i ich konserwacji oraz ewentualnym kolekcjonerstwie,jak również sprzęcie którego testy i porównania są nieodzowne.Myśląc o poszukiwaniach,mam na myśli poszukiwania np.głowic sztandarów,śladów dawnych walk itp.a nie tylko kopalnie,sztolnie w których psińco jest. Ja bynajmniej górnikiem nie jestem jak również to nie moje tereny.Jeśli pismo będzie na temat (konkretny) to będę kupował,jednak na razie pauza.
Czlowieksniegu Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 Tak mi przyszło do łba- a nie chcecie sami jakiejś ranżowej" gazety wydawać? Pozdrawiam.
lew_1988 Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 Brakuje starego klimatu poszukiwawczego wypraw z wykrywaczem na typowa militarke lub poszukiwanie monet drobiazgów itp, zamiats tego jest archeologia i dłubanie w podziemiach i rzadko z tych artykółow wynika cos ciekawego poza tym, że : my odkopalismy i nic ciekawego tam nie było", nie ma testów wykrywaczy i tak jak kiedys np przegladu tego co mozna kupic w necie na aukcjach to mi sie kiedys podobało. Rekonstrukcja byłaby ok ale przydałoby sie wiecej na temat poszczególnych elementów wyposazenia umundurowania i tego wszystkiego co mozna znaleśc podczas poszukiwań. od czasu do czasu jest coś o fortyfikacjach ale tez nie sa to jakies nadzwyczajne opracowania. W internecie i a zwłaszcza tutaj na forum można znaleśc duzo wiecej ciekawszych informacji jesli chce sie szukać. Przydałby sie dział listy czytelników. Tego wszystkiego brakuje, poza tym cena jes zupełnie kosmiczna do tego co pismo oferuje, płacimy tutaj za piękny druk na super kolorze. Pierwsze nawet czarnno białe numery były 1000 razy ciekawsze niz to co jest obecnie. dlatego od dłuższego czasu nie pozostaje nic jak przysłowiowy stojak w empiku przegladam te gazete moze minutę, góra dwie i stwierdzam,że nie ma tam nic godnego uwagi.
Jagiellończyk Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 O papierowym" był już wątek:http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=644678#1013320Ale fakt. Od pewnego czasu jest ciut" mało o samym piszczeniu i o piszczałkach.
woytas Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 Panowie znaja adres do redakcji? Jest w stopce. Mozna wyslac cos od siebie - moze wyrazic swoj sprzeciw.A tak tylko ple ple ple... na forum
rufa Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 czy redakcja Odkrywcy" nie śledzi dyskusji na swój temat na forum????.to chyba są na Marsie i bujają tam w obłokach.przyjemnych lotów.
lew_1988 Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 Woytas pomyśl logicznie zanim coś palniesz. W takim razie po co stworzyli forum pod swoim szyldem? Chyba również po to żeby czytelnicy mogli złożyć uwagi na jego temat a pisanie,że zajmują się tylko gazetą to moim zdaniem wciskanie kitu. sam chyba tworząc coś takiego jak gazeta chciałbyś znać opinie na temat tego co robisz, chyba ,że tak jak kolega napisał maja to gdzieś lub po prostu nie wpadli na tak genialny pomysł" ( chociaż faktycznie patrząc na treść to się chyba na tyle nie wysilili,żeby poznać konkretne opinie czytelników) i nie próbuj robić tutaj zasłony dymnej. Na stronie głównej odkrywcy jest ankieta dla czytelników ale co to za ankieta skoro nie ma w niej działów takich jak sprzęt poszukiwawczy i technika, oraz rubryki inne gdzie każdy by mógł wpisać to czego wg niego niema a powinno
Czlowieksniegu Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 Taaa... fanatycznie i chorobliwie lubię czytać wpisy wszystkowiedzących ( choć miałem dwóch innych faworytów ). Skoro wiesz, to może miast się żołądkować, ukłoń się i podziękuj zarówno Bocianowi, jak i Redakcji za istnienie Forum?
karabin Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 Oby pismo było takie jak forum...ni mniej ni więcej.Pozdrawiam i ze swojej strony za forum dziękuję założycíelom.
kopijnik2 Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 Lew - wyprowadź Redakcję z błędnej drogi...adres znajdziesz w gazecie i na serwisie
Czlowieksniegu Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 Karabin- idź na kawę, bo Cię zastrzelę :-)
lew_1988 Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 Nawet im link podam,żeby nie zabłądzili po swoim serwisie biedacy.
woytas Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 ale najpierw zastanow sie zanim klikniesz wyslij - a na forum dodaj.Bo czasami jest juz za pozno.
Jagiellończyk Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 A ja kiedyś skorzystałem z tego adresu ze stopki i trochę sobie pofaxowałem. Raz nawet z efektem :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.