Klucznik Napisano 25 Styczeń 2011 Napisano 25 Styczeń 2011 WitamRaned miód lejesz nam wszystkim w serce,takiego sprzetu potrzebujemy od dawna,a nie robienie przez starych repow z Minelaba,Fishera,Whitesa ciągłych liftingów za coraz wyzsze ceny.Wazne-dla Polski,sprzet mozna dosyc szybko ukryć jak nadchodzi ciekawskiNo gdyby lapnąl denko z nawet 70 cm,to wali na łeb te nasze V3,F i Etra.A jeszce jaki moze miec maksymalny zasieg na diskr.A ma statyka?Klucznik z Klucz
szymi Napisano 25 Styczeń 2011 Napisano 25 Styczeń 2011 Dzwoniłem do kumpla z niemiec za ok 3 tygodnie będe miał najnowszego deusa u siebie w polsce zrobię testy, jak pogoda pozwoli, zobaczymy jak wypadnie z v3i, e track ,tera 70 ,i z exem cierpliwości iPozdrawiam
Dxp Napisano 25 Styczeń 2011 Napisano 25 Styczeń 2011 Szanowny panie okrezna5 w postach pada pytanie o wrażenia z xp a nie o ilość posiadanych wykrywaczy i z nimi doświadczenia. Napisałem moje skromne uwagi z tym wykrywaczem a już się tworzy teoria spiskowa. Szkoda, że nie posiadam tak bogatego doświadczenia jak pan by móc pisać na tym blogu. Pozdrawiam i może pan napisze swoje uwagi do posiadanego przez pana jak miewam wykrywacza xp. Nie bronie Deusa tylko go posiadam i o nim piszę i nie jest to pierwszy Mój wykrywacz z tej pułki a pitolenie o wykrywaczach i ich możliwościach kolegów, którzy oglądali je tylko na obrazkach to chyba jest nie w porządku. To że jest mój pierwszy post to prawda bo właśnie obawiałem się że jako ten laik a nie wyga w temacie wykrywaczy będę tym co się nie zna a ma czelność napisać coś od siebie. Pozdrawiam pana i więcej wiary w ludzi, bo nie wszyscy to kłamcy i szubrawcy.
talgo Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 na stronie XP pojawiła się aktualizacja do Deusaco ona wnosi nowego lub co poprawiawygląda to jak łatki do windowsa :)
Raned Napisano 26 Styczeń 2011 Autor Napisano 26 Styczeń 2011 Jaka nowa aktualizacja? Wszystkie Deusy ode mnie są z najnowszym oprogramowaniem 1.2 i wszystkie od grudnia z nowym szerszym podłokietnikiem. Nowe oprogramowanie (chyba 1.3), które jeszcze się nie ukazało, będzie miało program statyczny z dyskryminacją, obecne ma statyczny pinpoint. Będzie pokazywać ilość tlenków żelaza i mieć oddzielny numer ID dla trybu dynamicznegi i statycznego.Chciałbym zwrócić uwagę, że nowi uczestnicy mają takie samo prawo wypowiedzi jak i starzy, ich udział jest wręcz mile widziany i odświeżający, proszę się nie doszukiwać manipulacji, klonów i naganiaczy. To etui od iPoda pasuje idealnie.
OGNISTY Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 Czy sa przewidziane w najblizszym czasie jakies promocyjne obnizki cen Deusa?Czy przy zakupie 2 sztuk mozna liczyc na rabat?Pozdrawiam.
Raned Napisano 26 Styczeń 2011 Autor Napisano 26 Styczeń 2011 Na forum odpowiadam wyłącznie na tematy dotyczące działania wykrywacza, jego funkcji, ustawień, zasięgu, akcesoriów itp. Nie odpowiadam na pytania handlowe.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 Ciekaw jestem tego trybu statycznego na dynamicznej sondzie. A już w szczególności podawania ilości tlenków żelaza ;)Deus naprawdę zaczyna mnie zadziwiać! :)))
Raned Napisano 26 Styczeń 2011 Autor Napisano 26 Styczeń 2011 Deus ma prawdziwą statykę w trybie Pinpoint już teraz.
karpik Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 oratynke wykopałem na 35cm"- jak ktos pisze takie rzeczy to można tylko stwierdzić, że kolega nie wie, ile to jest cm, albo jest kolejnym klonem dystrybutora. Może kolega raned zaręczy za kolegę?:) Mam w robocie fajną gilotynkę:)
Raned Napisano 26 Styczeń 2011 Autor Napisano 26 Styczeń 2011 Nie zaręczę, każdy odpowiada sam za to co pisze; robiłem próby w powietrzu z 1 groszem obiegowym, który ma podobne własności jak boratynka i uzyskałem do 31 cm.Brzęczyszczykiewicz, chodzi prawdopodobnie o przybliżoną, procentową zawartość tlenków podobnie jak to jest w F75 i T2.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 XLT też ma statyczny pinpoint i nawet pokazuje w nim dość dobrze VDI obiektu, jeśli się wie jak tego użyć. Ale to nie ma wiele wspólnego z prawdziwym trybem statycznym i tym bardziej ze statycznym VDI.
talgo Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 faktycznie na stronie producenta jest aktualizacja 1.2więc myślałem że deus ma wgrane 1,0 lub 1.1
pkdz57 Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 Czyli bierze ten Deus boratynkę w ziemi z 35 cm czy nie?Bo na innym forum denar się kłóci, że cytuję: ajsilniejszy wykrywacz wykrywa boratynkę do 29 cm w powietrzu. W ziemi będzie to trochę ponad 20 centymetrów. Boratynka na 40 a nawet na 30 centymetrach jest zarówno w ziemi jak i w powietrzu niewykrywalna, bo takie są nieubłagane prawa fizyki."i że:Jedyna możliwość to przez pośrednictwo innego celu np. na 20 centymetrów, wykopujemy np. blaszkę cynkową i w dziurze jest jeszcze sygnał, kopiemy dalej i na 40 cm jest boratynka. Innej opcji NIE MA."To jak to w końcu jest bo mam mętlik.czy kolega Dxp jest jednak niewiarygodny?Pozdr.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 Żadne prawo fizyki nie zabrania wykryć boratynki z 50cm i ze 150cm też. Tyle że jest to dla wykrywacza metalu poziom trudności nie do przeskoczenia.Boratynkę w gruncie daje się wykryć w porywach z małych 20-kilku cm w idealnych sprzyjających warunkach poszukiwawczych, świetnym sprzętem z najwyższej półki jakościowej. Jeszcze zależy od boratynki... ;) Czasami daje się wykryć nieco głębiej, ale to już wynika z pomocnych" warunków poszukiwawczych. Czyli oprócz boratynki struktura gleby, powierzchni gleby albo jeszcze jakiegoś dodatkowego obiektu. A więc efekt nałożenia się 2 lub więcej sygnałów. Innej opcji NIE MA i niech nikt nie pisze głupot.Może bardzo dobry Pi jest w stanie sięgnąć z 5cm więcej, nie wiem. Ale to jest opcja dla tych co kopią wszystko co daje jakikolwiek sygnał, a nie to, co jest sens kopać (identyfikacja VDI).
Dxp Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 Witam wracając do tego, co napisałem kopie na polu bardzo zanieczyszczonym (pole uprawne) i może rzeczywiście to był przypadek, którego nie wykluczam z boratynkom, ale tak było sygnał był na granicy błędu a że znam to pole to kopie wszystko, co słyszę i nie żałuje. A co do tych cm to aż taki nie jestem dokładny i nie chodzę z miarką tylko wiem ile ma długości grot od mojej saperki, dlatego napisałem na ok.40/35cm nie wie czy uspokoi kolegów z miarkami ten post. Mam satysfakcje z chodzenia i kopania a nie ja inni z liczenia cm. I nie jestem żadnym klonem ani naganiaczem dilerów. Pozdrawiam wszystkich.
talgo Napisano 27 Styczeń 2011 Napisano 27 Styczeń 2011 e tam nie ma co gdybać kto będzie zainteresowany to na pewno go przetestujesam zastanawiam się nad Deusem ale zobaczymy co puści minelab na sezon i czy w ogóle coś wypuści gdzieś nie gdzieś się słyszy że prace trwają no ale zobaczymy odnośnie deusa to koledzy z ukrainy czy rosji są nawet zaskoczeni osiągami sprzętugdzie ich rodzimy sprzęt AKA przy rublówce piotra miał pół pewny sygnała deus widział go bez problemuno i są zadowoleni ze stabilności na mokrej trawie czy na mocno zaśmieconym polu
stacho1970 Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 Obiecałem że odezwę się wiosną , gdy nagram filmik z testamiporównującymi Deusa z Minelabem Soverign GT , ale widząc wasze sprzeczki to już teraz dodam , że w czasie krótkiej odwilży robiłem testy na czystym terenie i stwierdzam że niestety GT ma około 10cm mniejszy zasięg , np. boratynka GT - około 16cm Deus - około 26cm i tak samo przy większych monetach - różnica około 10cm.Minelabem chodziłem przez 3 lata byłem z niego zadowolony bo poprzednie były z niższych półek , ale do dna orki dokopywałem się tylko na puszkę od piwa.Dodam że nie miałem okazji szukać Deusem w terenie - czekam wiosny , ale już myślę że nie będę żałował.Filmik nagram wiosną. Może namówię kumpli to dołączyły by jeszcze inne wykrywki do tych testów.Pozdrawiam wszystkich poszukiwaczy.
sza.man Napisano 31 Styczeń 2011 Napisano 31 Styczeń 2011 na jakich nastawach obu wykrywaczy był robiony ten niby test??w gruncie czy w powietrzu??
stacho1970 Napisano 31 Styczeń 2011 Napisano 31 Styczeń 2011 Sory , troszkę nie wyraźnie napisałem , test był przeprowadzony w ziemi - po to odwilż i czysty teren.Ustawienia były na dyskryminację,czułość GT- max , a Deus -90.Co daje dla Deusa zapas.Pozdrawiam.Ps.Nie wiem dlaczego piszesz ten niby test"Jeżeli nie chcecie opinii nie ma sprawy , mogę nic już nie pisać , ale wiem że jest niewielu posiadaczy wykrywacza Deus a piszą o nim przeważnie Ci co go widzieli tylko na obrazku.Ja tylko chcę pomóc i opisuję tylko prawdę.
Raned Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Napisano 31 Styczeń 2011 O ile wiem od stacho1970, to test był przeprowadzony w ziemi, o ustawieniach nic nie wiem, może sam wyjaśni.Nowe oprogramowanie wersja 2.0 ma się podobno ukazać na początku lutego. Jest obecnie testowane przez kilku dealerów, niestety nie przeze mnie.Ma 3 tryby statyczne:Non Motion DiscNon Motion Audio DiscNon Motion AMJeżeli ktoś zna j. rosyjski to może sobie poczytać i zobaczyć parę widoków nowego Menu:http://www.reviewdetector.ru/index.php?showtopic=34350&view=findpost&p=1497567Być może po testach jeszcze będą zmiany.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 31 Styczeń 2011 Napisano 31 Styczeń 2011 26 cm na boratynkę w mokrej czarnej ziemi ogrodowej w trybie z dyskryminacją to bez 2 zdań świetny wynik. Nawet rewelacyjny. Żaden wykrywacz który próbowałem nie jest w stanie sięgnąć tak głęboko. XLT owszem, w trybie all metal.Pytanie, czy warunki nie były bardziej sprzyjające, czy rzeczywiście Deus to taki szatan. Bo z filmów na YT to nie wynika...
Raned Napisano 31 Styczeń 2011 Autor Napisano 31 Styczeń 2011 Sądzę, że jest to możliwe lub prawie możliwe, ale tylko dźwiękiem, bez odczytu ID. Wyciągałem wielokrotnie przy pomocy Deusa boratynki z ziemi, zarówno ornej jak i skompaktowanej z głęgokości ponad 20 cm, niestety nigdy tego nie mierzę linijką.Chciałbym zaznaczyć, że Deus jest bardzo dobrym wykrywaczem, ale nie oczekujmy cudów, zasięg wszystkich najlepszych wykrywaczy kończy się mniej więcej w tym samym miejscu, w dodatku standartowa cewka Deusa ma tylko 22,5 cm, mniej niż większości topowych wykrywaczy.Zasięg jest ważnym czynnikiem, ale tylko jednym z wielu stanowiących czy wykrywacz jest dobry, bardzo dobry, czy wyjątkowo dobry.
sza.man Napisano 31 Styczeń 2011 Napisano 31 Styczeń 2011 a można go kupić z większą cewką w standardzie czy jakoś tak, czy zawsze jest z małą a duża za doplatą?
OGNISTY Napisano 31 Styczeń 2011 Napisano 31 Styczeń 2011 Jak zachowuje sie DEUS na mokrym piasku (plaza) i jak radzi sobie z maskowaniem zelaza?Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.