Raned Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 Znającym j. angielski polecam:http://www.ahrps.org/forums/read.php?2,33,33cz. 1 i cz. 2, ale i tak nie ma jednoznacznej oceny.
sebo_sek Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 Szkoda, że nie porównuje z minelabami :(Wychodzi, że generalnie lepiej jest kupic Omegę/Gammę, a nawet Delta miewa lepsze osiągi. fakt, tylko przejrzałem ten opis, ale mimo to wychodzi to co mówili inni - ekran niemal bezużyteczny z powodu malutkich cyferek. Nie wiem, chyba dla mnie jednak minelab x-terra 505 lub 705 jeśli znajdę niestarą używkę.
Cpt.Nemo Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 coraz bardziej sie utwierdzam w przekonaniu ze warto jeszcze pozostac ptzy GTP-1350 i nie spieszyc sie do AT Pro.Troche szkoda, moze wiosna przyniesie lepsze opinie ...
devill_2006 Napisano 5 Luty 2011 Napisano 5 Luty 2011 I jak sonda DD sprawdza się na kolorowe drobiazgi są jakieś różnice miedzy DD a koncentryczną?
hubal100 Napisano 7 Luty 2011 Napisano 7 Luty 2011 Tutaj mamy następnego użytkownika który dzieli się spostrzeżeniami:http://www.pasja-eksploracja.pl/forum/index.php/topic,3102.0.html
astrokosmo Napisano 8 Luty 2011 Napisano 8 Luty 2011 Ponieważ kupuję nowy wykrywacz na kamienne i inne poszukiwania szczególnie z dziećmi , miałem mozliwość potestowania mojego wykrywacza Minelab X-Terra 705 w sklepie , przy okazj potestowałem Garret At Pro - nowość , na różnych ustawieniach w teście powietrznym oczywiście , wykrywacz reaguje na kamienne , ma podobne zasięgi do Minelaba X-TERRA 705 , czyli ok 20cm , myślę że w terenie jeszcze lepiej bo w sklepie strasznie dużo zakłuceń.Do testów użyłem mojego słynnego i znanego już w świecie zestawu do testów - czytaj wrednego , bo mój obecny X terra 305 na każdy krzyczy - meteoryt , Garret nie dał się tak łatwo oszukać i potrafił co niektóre kamienie odrzucić co jest już sukcesm jeśli chodzi o tą firmę , poprzednie wykrywacze były ślepe i głuche na takie meteoryty.To tylko na razie wzmianka na ten temat , postaram się ponegocjować ze sprzedawcą w celach wyporzyczenia pod Pułtusk i zrobienia testów w terenie .Do testów użyłem kamieni magnetycznych z pod Gostowa , rudy darniowej , szlaki , mocno zardzewiałego kapsla oraz meteorytu kamiennego , dzięki uprzejmości wypożyczenia od pułmetka , pułmetek pozdro a tu link do wykrywacza Garret http://www.metaldetector.cc/index.asp?P ... fAodBDQQEwMam nadzieję że ta informacja zainteresuje te osoby które kupią czy już kupiły ten wykrywacz a szukają również meteorytów oprócz militarki i krążków ;)
Marekmoni Napisano 20 Luty 2011 Napisano 20 Luty 2011 Witam.Chodzisz na tych ustawieniach co Ci podałem?Pozdrawiam, Marek.
fidzir Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 ciekawe co bylo w tych kankach?? kolego hubal100 może się pochwalisz?? pozdrawiam..
hubal100 Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 Witam.Chodzisz na tych ustawieniach co Ci podałem?Pozdrawiam, Marek.Tak, generalnie fajnie się chodzi tylko jest więcej sygnałów ale zaczynam się przyzwyczajać.Pozdr.
cyzbycyz Napisano 23 Luty 2011 Napisano 23 Luty 2011 Witamjak można wiedzieć to jakie są te ustawienia?Też posiadam taki sprzętChodziłem po łąkach na ustawieniach:Tryb pracy Pro-Zerodyskryminacja żelaza na 30sensitivity 2 kreski poniżej maxPozdr. Marek
hubal100 Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 Ustawienia:PRO , custom, czułość MAX, id.stali 00 ,audio OFFhttp://www.youtube.com/watch?v=2CnQXci2B_Q&feature=mfu_in_order&list=ULPozdr.
hubal100 Napisano 12 Kwiecień 2011 Napisano 12 Kwiecień 2011 Ustawienia:PRO , custom, czułość MAX, id.stali 00 ,audio OFFhttp://www.youtube.com/watch?v=2CnQXci2B_Q&feature=mfu_in_order&list=ULPozdr.
emisoo Napisano 13 Kwiecień 2011 Napisano 13 Kwiecień 2011 Może kolega hubal100 nam powie (widzę, że spory czas latasz z At) jak sobie radzi w gruncie np z 1 gr i dla porównana z jakąś dużą srebrną monetą wielkości talara np Papierzem . Wolałbym taki filmek zobaczyć .Pozdrawiam.
hubal100 Napisano 13 Kwiecień 2011 Napisano 13 Kwiecień 2011 Mój czas spędzony z AT to 2 miesiące od czasu kiedy ziemia puściła.Jeżeli chcesz zobaczyć jakiś filmik z testami przy użyciu monet to niestety musisz sobie kupić sprzęt i sam je przeprowadzić.Wszelkie tego typu testy mnie nie interesują.Dla mnie wykładnikiem dobrej wykrywki" są jej wyniki w terenie.Jeżeli robię jakieś testy to takie które mnie interesują.A nawet nie mam takiej monety(Papierza) :)Po roku użytkowania w terenie tego sprzętu będę mógł wystawić mu swoją opinię.P.STen wykrywacz ze względu na częstotliwość na której pracuje nie jest specjalnie dedykowany do sreberek ale raczej do złota.Pozdr.
emisoo Napisano 13 Kwiecień 2011 Napisano 13 Kwiecień 2011 Ale kolega 1gr ma .Jeżeli chcesz zobaczyć jakiś filmik z testami przy użyciu monet to niestety musisz sobie kupić sprzęt i sam je przeprowadzić"Dla mnie wyniki nie są tajemnicą , niestety kto inny bedzie musiał kupić i przekonać sie sam . Miłego rocznego testowania hehePozdrawiam .
hubal100 Napisano 13 Kwiecień 2011 Napisano 13 Kwiecień 2011 Nie gniewaj się kolego ale ludzie cały czas mnie nagabują o jakieś testy.Zakop 10 groszy na 30 cm potem wykop,sprawdź w powietrzu,zakop boratynkę sprawdź na różnych ustawieniach potem sprawdź sreberko,złotko następnie kawałek aluminium itp.Po prostu szału można dostać.Robię po prostu testy jakie mi pasują i zamieszczam je w sieci i tyle.Bez urazy.
danielw4 Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Mam pytanko.Czy wasz garrett at pro też się wzbudza (wydaje dzwięki)kiedy naprzykład wezmiecię cewkę w powietrze i szybkimi ruchami będziecie kręcić nadgarstkiem w lewo i prawo.Proszę o odpowiedz bo nie wiem czy mam się z nim udać do serwisu czy poprostu ten typ tak ma?????
hubal100 Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Jest to standardowe zachowanie AT PRO i EURO ACE.Widziałem parę sztuk w akcji i wszystkie się tak zachowywały.Pozdr.
danielw4 Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Z góry dzięki za odpowiedz kolego hubal100.Już myślałem że puścił jakiś zimny lut.
pako151515 Napisano 14 Kwiecień 2011 Napisano 14 Kwiecień 2011 Powiem tak t o jest chyba choroba nowych wykrywaczy bo moja X-terrka 705 to samo ma;D
danielw4 Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 Wielkie dzięki za odpowiedz.Już myślałem że zakończy się to serwisem.Mam jeszcze jedną prośbę.Udało mi się zarazić poszukiwaniami moją żonę i z racji tego szukam dla niej jakąś wykrywkę nie drogą i prostą w obsłudze,która poradzi sobie z kolorkiem w lesie i na poletkach.PoradzcieZ góry wielkie dzięki
Cpt.Nemo Napisano 15 Kwiecień 2011 Napisano 15 Kwiecień 2011 Ja Tobie napisze Garrett ACE 250, a moi fani zaraz zakrzykna Fisher F4, a niektorzy to nawet z F2 beda zartowac :)Sam bedziesz musial wybrac :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.