Skocz do zawartości

Złomowiska

marcin12345

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 258
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Ostatnio na złomie gościu mówi że ma kilkadziesiąt łusek. Chodziło mu o łuski, a przyniósł je w skrzynce aluminiowej od MGty. Skrzyneczka + ok. 300 łusek od Mausera za 20 zł.
W ogóle to ci złomiarze nie wiedzą co mają.
Pewien złomiarz opowiadał, że przez parę lat trzymał pistolet (z opowiadań albo vis albo tt) jako ozdoba, aż w końcu rzucił go na hałdę i zabrali go na przetop. Ten

• 3 weeks later...
Witam.
Ja mam farta bo mam swój skup złomu,u mnie byście już nic nie znaleźli .
Prawdą jest że ludziska różne cuda i cudeńka znoszą,dla nich to złom a dla mnie to rzeczy z duszą. Ostatnio facet (świadomie)wyrzucił kilka bagnetów między innymi liścia niemieckiego ,stan strychowy.Sam nawinął że bagnety wywala,więc ja go pytam dlaczego? -on odp. A panie ,kto wie ilu tym było zadźganych. Oczywiście wziąłem.
pzdr.

Owszem przyjezdzaja cudenka....dwa lata temu na złomie trafiłem polskie hełmy OPL wz 28 w towarzystwie wz 35, wz 50OC i kilku luftszuców, wszystko w stanie strych ... oczywiscie nabyłem hurtem całość..... jakaś OSP przywiozła na złom ........... bywa i tak.

ja jak chodzę to różnie jest. jedni ogarnięci i sami wypatrują, a inni prócz flaszka" i kiszony ogór" nie znają chyba innych zwrotów. kilka razy się spózniłem oczywiście, wrrrr... nim zająłem się zbieractwem, wujek mój miał epizod na skupie. cuda przynosili. garnki, szable różne, nawet worki monet. a mi tylko lebel z wygiętą lufą się trafił ale poszedł dalej. mam nadzieję że najlepszy strzał blisko już. pozdro

Ja jak do tej pory 2 hełmy,niemiecki M40 i radziecki wz.40 6nitowiec,ale były one przywożone mi przez znajomego,a nie interesuje się on tym,więc mógł coś przeoczyć.Tak czy inaczej jutro się tam pewnie wybieram,może coś wpadnie...mam nadzieję,że nie przysypało za wiele,że coś znajdę .

a w mojej miejscowości nie ma problemu ze złomiarzami hełmy wyniosłem za free puszki od mg po 5zł jak coś ciężkiego to 1.5zł za kg jako złom użytkowy stoją 2 rozszabrowane karabiny ale nie bardzo chce opchnąć, ale i tak wraki totalne jak kogoś interesuje leży też koło od czołgu z ładną gumą i około 30 rozbrojonych moździerzy itp

przykro mi byłem dziś i już koła nie ma :( było ogniwo od gąsienicy ale rozerwane trochę mozdzieży ja wyrwałem za 2 piwka skrzynkę od mg w ładnym stanie niestety upaćkana farbą i przerobiona rączka. zapodam fotki co dziś widziałem.od razu mowie że spluwek nie chciał sprzedam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie