Skocz do zawartości
  • 0

złom czy coś ciekawego?

piotrek77

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To raczej nie pilnik, posiada wgłębienie ala zbrocze. Ale dosyc duży kątschodzenia się krawędzi. Dosyc ciekawe. Może jakiś kawałek raszpli albo jakiegoś innego narzędzia
Napisano
mój przedmówca ma racje w zawodówce takim robiliśmy próbki taki kawałki płaskowników i każda krawędź musiała być równa.pozdro

Ps. wyczyść dorób rączkę i narzędzie do czyszczenia fantów jak się patrzy.
Napisano
Hmmm, pilniki są robione ze stali gatunkowej wysoko węglowej, i łamie się płaszczyznami bez pęknięć i rozwarstwień a na twoim widzę chyba pęknięcie wzdłużne co mogło by wykluczać że jest ten przedmiot wykonany z takiej stali. Ale mogę się mylić, za dużo rdzy.
Napisano
Fakt, zbytnio się skupiłem na fotkach i wymiary mi umknęły. Mnie się to ostrze podoba- na szczęście nie znam żadnej broni o tych wymiarach i zbroczu, które wchodzi pod sam jelec. Obstawiam coś starszego ...

Pozdrawiam,
Piotr
Napisano
Czy masz jakiś problem ze stawami ? wstaiłeś 3 prawie jednakowe zdjęcia ...co jest z drugiej strony jest tam też zbrocze ? jaki to ma przekrój poprzeczny ? krawędzie ma ostre czy nie ? dawaj zdjęcia , bo za chwilę faktycznie z miecza Ci się pilnik na identyfikacji zrobi :)
Napisano
o.. coś ten deseń:
http://books.google.pl/books?id=Xn0d5ueqid8C&pg=PA101&lpg=PA101&dq=pugina%C5%82+szwajcarski&source=bl&ots=AM98nLt2Wv&sig=d7stNOKQ0i6eaTapzyJFoZVycGA&hl=pl&ei=czSuTLLaI56H4gbqpOX9Bg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CBQQ6AEwAA#v=onepage&q=pugina%C5%82%20szwajcarski&f=false

strona 100

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie