k0k0 Napisano 3 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2010 Trochę w nawiązaniu do tematu duchy na wykopkach". M.in. bieszczadzkie opowieści z krypty, kolegi zwiedzającego góry z wykrywką, oraz armie z zaświatów w służbie ojczyźnie:)http://przewodnik.onet.pl/dreszczyk/zolnierze-z-zaswiatow,1,3336741,artykul.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy.onyx Napisano 4 Sierpień 2010 Share Napisano 4 Sierpień 2010 Sam widziałem niewytłumaczalne zjawiska u mnie w domu. A najlepsze że działy się jak była grupa znajomych a nie ja sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert3993 Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 Ciekawe, ciekawe i intrygujące. Jeśli ktoś przeżył coś podobnego to proszę o opisy, tylko bez żartów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubbers Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 Ja ostatnio widziałem dziwne zjawisko po spaleniu lufy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati$ Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 bubbers tez wlasnie to zaobserwowalem, dziwne zjawiska jakby sie wtedy namnażały :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubbers Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 Najlepiej to po lufie iść na poszukiwania,klimat nie do opisania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 Znam kilka takich miejsc, a w jednym nawet raz zbladzilem tak ze dopiero po zmierzchu wyszlem na droge. Niezapomniane wrazenie...brrr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 18 Sierpień 2010 Share Napisano 18 Sierpień 2010 Mnie kiedyś po lesie ścigał... Żuk. Z jednym kierowcą. Teraz się śmieje ale jak wtedy rowerem przez krzaki sie przedzierałem to nie było śmiesznie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matthew Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 W tym żuku byłem ja, a ze mną kosa szturmowa wz. 1794", która chciałem wymierzyć Ci sprawiedliwość i nadać medal ODE MNIE...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vipiusz Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 A ja powiem tak, że wszystko co zostało napisane pod wskazanym linkiem, jak najbardziej może być prawdziwe, a nawet jest prawdziwe. Nie będę opisywał moich paranormalnych przeżyć, bo w to uwierzy tylko ten, kto podobnych doświadczył... emocji, a dla zainteresowanych na priv napiszę, o duchach nie tylko z pola walki... Poza tym kolo Warszawy, Laski, tam jest ciekawe zjawisko, miałem nawet iść to zbadać, ale po prostu mam gacie pełne" jak o tym pomyśle... bo doświadczenia te nie należą do najfajniejszych... i tyle. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 Artykuł opowiada o miejscu, w którym trup słał się gęsto, gdzie całe pułki czy dywizje wsiąkały w te śnieżne bezdroża, góry i doliny..Wyobraźcie sobie atak na bagnety przy -25*C, w śniegu do pasa o ile nie lepiej, po tym jak dwie doby zalegacie w okopach bez możliwości rozpalenia ognia (obserwatorzy artylerii wroga tylko na to czyhają).Rozlega się głos gwizdka, krzyk oficera i wsiąkacie w to zimowe piekło, widząc jak koledzy z szeregu, często ostatnie bliskie sercu osoby padają pod ogniem nieprzyjaciela, lub też nie wstają do ataku z powodu licznych zamarznięć.Wsparcia Karabinów Maszynowych Wasza kompania nie otrzymuje - właśnie nadchodzi meldunek iż smar zamarzł i orkiestra nie zagra"..Warto jeszcze dodać do tych okoliczności minimalny czas snu na pozycjach - spowodowany ogniem nękającym podchodzących patroli czy artylerii, oraz to iż sen często równał się z zamarznięciem żywcem.To była jedna z zim stulecia.Zawsze kiedy jestem w okolicy mam ekhm.. dziwne odczucia.Jakieś takie - mało przyjemne, zwłaszcza kiedy w lesie opada mgła i zaczyna robić się ciemno o 17-tej..Brr.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleeberczyk Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 Podobne miejsce to Kamieńska Góra, wczesną wiosną po godzinie 19 wracaliśmy z kolegą przez las z wykopków, pełnia księżyca, mgła, w lesie już ciemno. Klimat bardzo dziwny i mroczny każdy szelest z plecami przyprawia i skok ciśnienia i dreszcze. Gdy jest się tam nawet w dzień po prostu się czuje, że ziemia ta pamięta wiele wydarzeń z roku 39 i nadal nasączona jest krwią Polaków jaki Niemców... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 Dobrze prawisz czestochowski diable...Tak jest w wielu miejscach.Ten dreszczyk ,tajemnicze odgłosy.Sam nie raz i nie dwa dziwnie sie czułem.Raz nawet wiałem z lasu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 ja tam, łażąc z wykrywką, bardziej obawiam się żywych niż poległych...Duchy wam nic nie zrobią. Amen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 Jak wyżej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 Tez tak mowiłem..az przyszedł taki dzien,ze przestałem tak mowic.Czas uczy pokory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati$ Napisano 19 Sierpień 2010 Share Napisano 19 Sierpień 2010 Pisze co tam wam sie przydarzylo, pewnie nie tylko ja z checia poczytam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 21 Sierpień 2010 Share Napisano 21 Sierpień 2010 Były juz kiedys na forum opisy takich zdarzen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 21 Sierpień 2010 Share Napisano 21 Sierpień 2010 Polecam też dwa ciekawe wątki o duchach:http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=432137#434204http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=650745#851377PS.W jednym z wątków ktoś napisał ,że wszedł do jakiegoś bunkra czy ziemianki ,zawiało mu tam chłodem i zwiał przerażony.Chyba nie wiedział ,że to że w obiektach betonowych i podziemnych zawsze hula sobie wiatr.Ja tak jestem już z bunkrami związany ,że nawet jak wiatr mnie mocno w łeb walnie to ide dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy.onyx Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 Ja miałem kiedyś bardzo ciekawe doznanie. Mianowicie poszliśmy z kolegą na survival tzn na 4 dni do lasu z samą wodą. Znaleźliśmy bunkier w którym postanowiliśmy się przekimać. W bunkrze przy wyjściu pionowym rozpaliliśmy ognisko zaś spaliśmy w pomieszczeniu umieszczonym z lewej strony korytarza prowadzącego do wejścia. W nocy obudziły mnie dziwne odgłosy, trzaski, syki itp. ( podejrzewam że drewno w ognisku strzelało ). Ponadto zaspany uchyliłem oko i na ścianie zobaczyłem niezwykłe cienie wywołane płomieniami z ogniska. Cienie te do złudzenia przypominały postacie ludzkie przebiegające przez ten bunkier jakby od strony tego wejścia w stronę wyjścia. Spojrzałem na kolegę który kimał, więc sam stwierdziłem że to jakiś sen na jawie i złudzenia spowodowane zmęczeniem i poszedłem spać. Do tej pory wspominam to z emocjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Proponuję jeszcze raz do tego bunkra się wybrac i sprawdzic to.:) A tak na poważnie myślę że coś w tych wszystkich miejscach i opowieściach o nich jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 fotka nieretuszowana i niekombinowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 no to pewnie miało co widmo ogladac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorax Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 :) Na normalnym calym zdjeciu w lepszej rozdzielczosci widac to duzo wyrazniej,nie chce nic sugerowac ale wyglada na to ze glowka patrzy centralnie na nas i sie smieje :)Pozdrawiam Vorax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy.onyx Napisano 24 Sierpień 2010 Share Napisano 24 Sierpień 2010 Pytanie, jakim aparatem robiliście zdjęcia, cyfrówką czy tradycyjnym z filmem do wywoływania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.