Skocz do zawartości

od siedmiu godzin panika ?

Sztukmistrz

Rekomendowane odpowiedzi

Swoją drogą, jak ktoś ma ochotę poświęcić parę złotych na znaczek pocztowy i dodatkowo łuskę albo jakiś inny pierdół to do wysłania wciąż jest list prof. Urbańczyka. Wzór, który skleciłem (do wykorzystania jak idzie lub dowolnej modyfikacji) jest w wątku:

http://odkrywca.pl/romantyzm-czy-moze-zwykle-zlodziejstwo-,673456.html#673456

post z 2010-06-29 18:47:29

W dalszych postach są pewne wskazówki uczynione przez innych poszukiwaczy oraz adresy (Gazety Wyborczej i PAN-u, gdzie pracuje prof.Urbańczyk).

Uważam,że zbieg publikacji artykułu w Wyborczej z nalotami w łódzkiem nie jest przypadkowy. Ale tez, bez przesady, nie chodzi o teorię spiskową. Pewnym klikom w światku archeologów palą się, moim zdaniem tyłki, i próbują szukać tematów zastępczych, a my jesteśmy kozłami ofairnymi. Ich ruchy, jak się dobrze przyjrzeć, są jednak bardzo chaotyczne i w sumie bezsensowne. Nie potrafią zaoferować nowej jakości i próbują cofnąć czas. A jednak - istnieje ryzyko, że może im się to udać. Dlatego każe działanie, ale przemyślane i skoordynowane, jest pożądane.
Artur

• Odpowiedzi 119
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
A co do Palikota - sporo zrobił (oraz kilka osób z naszego środowiska) w sprawie zmiany ustawy o broni i amunicji. Nie nadużywajmy go... Pewne smakowite kąski z posiedzeń komisji Przyjazne Państwo, przytaczałem w wątku:

http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=665817#1002708

POLECAM!! to jest szkoła lobbingu. To, że zmiany nie weszły w życie -to nie jest katastrofa.To wróci,prędzej czy później. to jest dłubanie i cierpliwość. Wróci nie z powodu osobowości Palikota czy jego jakichś rzekomo nadprzyrodzonych właściwości (kumaty facet, ale bez przesady) , ale wtedy, gdy my nauczymy się wykorzystywać narzędzia prawne dostępne w naszym kraju. A jest ich sporo i rewolucja oraz schodzenie do kanałów wcale nie należą do tego arsenału...

Lawina od tego bieg swój zmienia, po jakich toczy się kamieniach"

Czesław Miłosz

Artur

Witam i pozdrawiam. Czy ktoś z Was mógłby mnie oświecić? Zacząłem czytać wątek i jak wynika z treści nasi łódzcy koledzy wpadli w jakieś g..no. Czy może ktoś zapodać jakiegoś linka ze szczegółami bo jakoś nie słyszałem o zdarzeniach, o których piszecie. Pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Proponuję przejść do podziemia. Wg wzorów zasad konspiracji z czasów IIWW , AK i Powstania Warszawskiego. Zasady te uznawane były przez wywiad III Rzeszy za najlepsze w historii państw i armii podziemnych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie