arturborat Napisano 17 Lipiec 2010 Share Napisano 17 Lipiec 2010 Swoją drogą, jak ktoś ma ochotę poświęcić parę złotych na znaczek pocztowy i dodatkowo łuskę albo jakiś inny pierdół to do wysłania wciąż jest list prof. Urbańczyka. Wzór, który skleciłem (do wykorzystania jak idzie lub dowolnej modyfikacji) jest w wątku:http://odkrywca.pl/romantyzm-czy-moze-zwykle-zlodziejstwo-,673456.html#673456post z 2010-06-29 18:47:29W dalszych postach są pewne wskazówki uczynione przez innych poszukiwaczy oraz adresy (Gazety Wyborczej i PAN-u, gdzie pracuje prof.Urbańczyk). Uważam,że zbieg publikacji artykułu w Wyborczej z nalotami w łódzkiem nie jest przypadkowy. Ale tez, bez przesady, nie chodzi o teorię spiskową. Pewnym klikom w światku archeologów palą się, moim zdaniem tyłki, i próbują szukać tematów zastępczych, a my jesteśmy kozłami ofairnymi. Ich ruchy, jak się dobrze przyjrzeć, są jednak bardzo chaotyczne i w sumie bezsensowne. Nie potrafią zaoferować nowej jakości i próbują cofnąć czas. A jednak - istnieje ryzyko, że może im się to udać. Dlatego każe działanie, ale przemyślane i skoordynowane, jest pożądane.Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 17 Lipiec 2010 Share Napisano 17 Lipiec 2010 A co do Palikota - sporo zrobił (oraz kilka osób z naszego środowiska) w sprawie zmiany ustawy o broni i amunicji. Nie nadużywajmy go... Pewne smakowite kąski z posiedzeń komisji Przyjazne Państwo, przytaczałem w wątku:http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=665817#1002708POLECAM!! to jest szkoła lobbingu. To, że zmiany nie weszły w życie -to nie jest katastrofa.To wróci,prędzej czy później. to jest dłubanie i cierpliwość. Wróci nie z powodu osobowości Palikota czy jego jakichś rzekomo nadprzyrodzonych właściwości (kumaty facet, ale bez przesady) , ale wtedy, gdy my nauczymy się wykorzystywać narzędzia prawne dostępne w naszym kraju. A jest ich sporo i rewolucja oraz schodzenie do kanałów wcale nie należą do tego arsenału... Lawina od tego bieg swój zmienia, po jakich toczy się kamieniach"Czesław MiłoszArtur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mj Napisano 17 Lipiec 2010 Share Napisano 17 Lipiec 2010 Witam i pozdrawiam. Czy ktoś z Was mógłby mnie oświecić? Zacząłem czytać wątek i jak wynika z treści nasi łódzcy koledzy wpadli w jakieś g..no. Czy może ktoś zapodać jakiegoś linka ze szczegółami bo jakoś nie słyszałem o zdarzeniach, o których piszecie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 17 Lipiec 2010 Share Napisano 17 Lipiec 2010 Zapraszam do lektury n-wątków w Aktualnościach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 18 Lipiec 2010 Share Napisano 18 Lipiec 2010 moim zdaniem to trzeba napisać konkretny list umieścić go odk. i niech go wyśle z 10tys poszukiwaczy do ministerstwa moze wtedy by się coś ruszyło:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemianka Napisano 18 Lipiec 2010 Share Napisano 18 Lipiec 2010 Ta a potem beda kazdego po koleji o 6 odwiedzac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 18 Lipiec 2010 Share Napisano 18 Lipiec 2010 Masz kolego może wzór podpisu z którego można by bezpiecznie skorzystać?Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 18 Lipiec 2010 Share Napisano 18 Lipiec 2010 przenoszę na HP....Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 16:16 18-07-2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Od siedmiu godzin nie ma paniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 no właśnie czy już cały zapał do zmiany prawa ostygł??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Oj, chyba nie ostygnie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Ostygł do następnych rewelacji medialnych :) Czyli pewnie nie na długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latający holender Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 ale nowych zdjęć na NO nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Że Wam się chce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 Jak to nie ma nowych zdjęć na NO?Są moje i jeszcze są czyjeś w aż" trzech wątkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 Boże macie problem, piszcie ,że wam kury wygrzebały te znajdki z ziemi w ogródku swoim czy dziadka i po sprawie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mozets Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 Proponuję przejść do podziemia. Wg wzorów zasad konspiracji z czasów IIWW , AK i Powstania Warszawskiego. Zasady te uznawane były przez wywiad III Rzeszy za najlepsze w historii państw i armii podziemnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 31 Lipiec 2010 Share Napisano 31 Lipiec 2010 I co?Mosty mamy wysadzać? ;)Jak zauważyłeś od dłuższego czasu nikt już nie panikuje.Będą panikowali gdy następna afera medialna będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 1 Sierpień 2010 Share Napisano 1 Sierpień 2010 A idź Mozets z takimi pomysłami! Zlazłem rano do podziemia i wszsto by było ok ,ale z nudów zacząłem popijać nalewkę z derenia. Ledwo wylazłem z piwnicy po 2 gdzinach .Nigdy więcej nie będę się bawił w piwnicznego partyzanta !!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PALADYN Napisano 2 Sierpień 2010 Share Napisano 2 Sierpień 2010 I tym optymistycznym akcentem sprawa rozeszła się po kościach :))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.