taboon Posted July 1, 2010 Author Share Posted July 1, 2010 Proszę o ID chyba pieczęci.Jak się mylę, to proszę o info :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
taboon Posted July 1, 2010 Author Share Posted July 1, 2010 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
taboon Posted July 1, 2010 Author Share Posted July 1, 2010 druga strona" :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 przeczytaj - odnośnie tytułowania wątków - tytuł poprawiłemhttp://www.odkrywca.pl/uwaga-prosze-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-dzial-monetyguzikimedalepieczeci-i-inne-,658082.html#658082 Link to comment Share on other sites More sharing options...
8total4 Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 pieczęć pułkowa 2 Pułku Szwoleżerów Rokitniańskich, piękny, rzadki i cenny fant.Pewnie teraz na priv posypią się oferty kupna, ja na twoim miejscu bym sobie zostawił bo takie coś widzi się często raz w życiu.gratuluję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taboon Posted July 1, 2010 Author Share Posted July 1, 2010 Dzięki 8total4:-)Sam jestem zaskoczony takim fantem. Szkoda, że ma yskę" po pługu.. Ale mi się podoba:-)Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 A jak żeś trafił ,w miejscowosci garnizonu macierzystego,na szlaku walk 39 czy od czapy?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gniewkos Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Super trafienie! gratulacjeps. pozwoliłem sobie zrobić coś takiego:)pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wyro Posted July 1, 2010 Share Posted July 1, 2010 Ludzie szukają latami, żeby podobnie sentymentalna, piekną, unikatową rzecz znaleźć. Gratuluję Kolego! Link to comment Share on other sites More sharing options...
taboon Posted July 2, 2010 Author Share Posted July 2, 2010 Dzięki koledzy :-)Czym ja zakonserwować, żeby nie niszczała? Link to comment Share on other sites More sharing options...
taboon Posted July 3, 2010 Author Share Posted July 3, 2010 Ktoś podpowie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 Skoro jest z mosiądzu w warunkach domowych niszczeć nie bądzie,można popryskać WD 40 przetrzeć i zostawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koras11 Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 czy pieczęć nie powinna mieć napisu w negatywie Link to comment Share on other sites More sharing options...
koras11 Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 w lustrzanym odbiciu poprzednie określenie negatyw jest niewłaściwe Link to comment Share on other sites More sharing options...
sqr Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 koras11 chyba niezbyt uważnie poczytałeś ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
taboon Posted July 4, 2010 Author Share Posted July 4, 2010 :-)Ostatnie foto, to jest odbicie lustrzane pieczęci, które kolega sobie pozwolił zrobić :-)Dziś została lekko zakonserwowana olejem...Nawet nie wiedziałem, że będę miał tyle propozycji jej kupna :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
koras11 Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 biję się w pierś nie do czytałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Manero Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 I jak, zasypali Cię już wykrywaczami w zamian za wymiankę za pieczęć?http://www.odkrywca.pl/index1.php?action=gielda&dzial=9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lanca Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Cudny fancik ech...nie głupiej chłopie nie pozbywaj się go!To tak jak byś trafił szóstke w totka,to chyba jedyny na świecie!!! istniejacy egzemplarz pieczęci 2 Pułku Szwoleżerów! Link to comment Share on other sites More sharing options...
taboon Posted July 5, 2010 Author Share Posted July 5, 2010 Chyba lanca masz rację, że to jedyny egzemplarz..szukam od kilku dobrych dni w necie i nic. Nie trafiłem na inną taką pieczęć. A to z zamianą na wykrywacz, to chciałbym się dowiedzieć ile warta jest pieczęć. No chyba, że zgłupieję na widok jakiejś propozycji zamianki na wypasioną wykrywkę :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lanca Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Ile jest warta???Chłopaku jest BEZCENNA!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloff Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Za wypasioną wykrywkę zapłacisz kiedyś kartą Visa, której na pewno się dorobisz, a takiej pieczątki już pewnie nie znajdziesz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
carabus Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 poza tym każda wykrywka z każdym dniem będzie Ci tanieć - pieczęć jeśliś mądry z każdym dniem będzie zyskiwać na wartości - oddasz, sprzedaż, wymienisz- to tak jakbyś na czole wytatuował sobie słowo GŁUPIEC - bo tak będzie Cię określał ten kto tę pieczęć od ciebie wyrwie. Pomyśl sobie - jesteś jednym z 6 miliardów ludzi na świecie, który to ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
banderas Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 Jego pieczęć-on decyduje.Jak nie pasuje do kolekcji a on ma inne potrzeby to czemu nie zamienić na dobrą wykrywkę,nie widzę w tym nic złego.carabus-wiele osób na tym forum było w szczęśliwym związku z kobietą,tą jedną na 6 miliardów ludzi[właściwie tą jedną na trzy miliardy] potem się rozstali,poznali nową i są teraz szczęśliwi.danieloff- no właśnie miałem cię łapać w sprawie zaj.....j klamry żelaznyje darogi ale po tym wpisie....podaruję pasjonatowi z lublina-za darmo.[nawet nie dzwoń-nie odbiorę]pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloff Posted July 5, 2010 Share Posted July 5, 2010 W sumie masz rację, Banderas - jego pieczęć, jego sprawa. Tylko człowiek zazdrości, bo marzy mu się coś takiego, a tu trafia inny kolega i bach na wymiankę:-) Chciałbym tylko, żeby trafiła w dobre ręce, bo przyznasz, że to dość unikalne znalezisko. Szkoda, że formalnie nie może go odkupić MWP, nie zbiednieliby fundując koledze wykrywacz albo gratyfikację pieniężną, a pieczęć wzbogaciłaby wymiernie zbiory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.