Jump to content

pieczęć? 2 Pułk Szwoleżerów Rokitniańskich ?

Recommended Posts

pieczęć pułkowa 2 Pułku Szwoleżerów Rokitniańskich, piękny, rzadki i cenny fant.
Pewnie teraz na priv posypią się oferty kupna, ja na twoim miejscu bym sobie zostawił bo takie coś widzi się często raz w życiu.

gratuluję.

:-)
Ostatnie foto, to jest odbicie lustrzane pieczęci, które kolega sobie pozwolił zrobić :-)
Dziś została lekko zakonserwowana olejem...
Nawet nie wiedziałem, że będę miał tyle propozycji jej kupna :-)

Cudny fancik ech...nie głupiej chłopie nie pozbywaj się go!To tak jak byś trafił szóstke w totka,to chyba jedyny na świecie!!! istniejacy egzemplarz pieczęci 2 Pułku Szwoleżerów!

Chyba lanca masz rację, że to jedyny egzemplarz..szukam od kilku dobrych dni w necie i nic. Nie trafiłem na inną taką pieczęć. A to z zamianą na wykrywacz, to chciałbym się dowiedzieć ile warta jest pieczęć. No chyba, że zgłupieję na widok jakiejś propozycji zamianki na wypasioną wykrywkę :-)

poza tym każda wykrywka z każdym dniem będzie Ci tanieć - pieczęć jeśliś mądry z każdym dniem będzie zyskiwać na wartości - oddasz, sprzedaż, wymienisz- to tak jakbyś na czole wytatuował sobie słowo GŁUPIEC - bo tak będzie Cię określał ten kto tę pieczęć od ciebie wyrwie. Pomyśl sobie - jesteś jednym z 6 miliardów ludzi na świecie, który to ma.

Jego pieczęć-on decyduje.
Jak nie pasuje do kolekcji a on ma inne potrzeby to czemu nie zamienić na dobrą wykrywkę,nie widzę w tym nic złego.

carabus-wiele osób na tym forum było w szczęśliwym związku z kobietą,tą jedną na 6 miliardów ludzi[właściwie tą jedną na trzy miliardy] potem się rozstali,poznali nową i są teraz szczęśliwi.

danieloff- no właśnie miałem cię łapać w sprawie zaj.....j klamry żelaznyje darogi ale po tym wpisie....
podaruję pasjonatowi z lublina-za darmo.
[nawet nie dzwoń-nie odbiorę]
pzdr.

W sumie masz rację, Banderas - jego pieczęć, jego sprawa. Tylko człowiek zazdrości, bo marzy mu się coś takiego, a tu trafia inny kolega i bach na wymiankę:-) Chciałbym tylko, żeby trafiła w dobre ręce, bo przyznasz, że to dość unikalne znalezisko. Szkoda, że formalnie nie może go odkupić MWP, nie zbiednieliby fundując koledze wykrywacz albo gratyfikację pieniężną, a pieczęć wzbogaciłaby wymiernie zbiory.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information