Martian Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Też uważam, że powinni przymykać oko na takie rzeczy, na pasażerów z ebolą, czy gorączką krwotoczną, czy na proszek z wąglikiem też... Nie mówiąc o minach i rakietach... Przecież to zamach na nietykalność osobistą... wysyłającego... Po połowie kupującego i sprzedającego... A na przyszłość do najbliższej jednostki saperów dodatkowa opłata i i oni wysyłają... i wilk syty i Manchester City Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 26 Maj 2010 Autor Share Napisano 26 Maj 2010 cieszy mnie fakt że tu jest wielu policjantów,myślę że te forum pomaga i dzięki temu posiadają jakąś wiedzę,tylko jakoś nie widać ich wypowiedzi,może ktoś się odważy,pozdrawiam policję może się odniesiecie do całości problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 A ja gratuluję "myślenia inaczej. Zacznij może jeszcze obwiniać o te koszta producentów tego granatu"Samo wysyłanie granatu(nawet pustego) to dla mnie głupota i sprowadzanie na siebie problemów. Nie rozumiem tego i chyba nie macie argumentów aby mnie przekonać do takiego wyczynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 26 Maj 2010 Autor Share Napisano 26 Maj 2010 proste musisz zaprzyjażnić się z policją,przekazać do zbadania,dostać klapsa od sądu,następnie odebrać materiały z komendy.i kolekcja jest w 100 procentach legalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 @: Też uważam, że powinni przymykać oko na takie rzeczy, na pasażerów z ebolą, czy gorączką krwotoczną, czy na proszek z wąglikiem też..."Martian, nie bredź jak zwykle i nie zjeżdżaj OT. Dyskusja dotyczy pustej skorupy granatu i zapalnika deko oraz akcji, która nie wiadomo czemu znalazła swój finał w sądzie. Jeśli masz jakieś doświadczenia z wąglikiem i ebolą to załóż osobny wątek.Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 a czy mogę wysłać w paczce butelkę , czy zostanę oskarżony o produkcję koktajli mołotowa i przygotowań do zamieszek ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 @: Samo wysyłanie granatu(nawet pustego) to dla mnie głupota i sprowadzanie na siebie problemów. Nie rozumiem tego i chyba nie macie argumentów aby mnie przekonać do takiego wyczynu."Mylisz pojęcia skorupa granatu i granat... Nie wiem, dlaczego głupotą ma być wysyłanie skorupy granatu - przedmiotu którego posiadanie nie jest zabronione i który dla nikogo nie stwarza żadnego zagrożenia. I osobiście nie mam zamiaru podawać innych argumentów, żeby Cię przekonywać. Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Panowie ja proponuje troszeczke poluzowac" - bo za chwile moze byc za pozno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 26 Maj 2010 Autor Share Napisano 26 Maj 2010 karpik masz rację wysłanie skorupy granatu pocztą to głupota,dzięki takim postawą jak twoja ,to zostanie wprowadzone pozwolenie na posiadanie wykrywacza,bo bliżej nam do takiej ustawy.generalnie każde takie forum czy allegro to kopalnia wyników dla naszej policji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Mylisz pojęcia skorupa granatu i granat."Eh, czy granaty wysyła się gołe, z kodem kreskowym certyfikatu policji?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Koleżko borat bredzisz to ty, a jak chcesz to lataj sobie obwieszony nożami, granatami i co tam jeszcze chcesz ale każdy normalny człowiek a tym bardziej instytucja lub urząd państwowy jest po to by zapewnić ochronę przed zagrożeniami i takimi jak ty... Jak sobie lubisz to znajdź sobie podobnych i możecie się rzucać i nożami i granatami byle z dala od społeczeństwa... Ku zaraz w myśl inteligencji borata- równej filmowi będziemy w Polsce mieli wolną amerykankę i będzie sobie można wysyłać trotyl w paczkach z zapalnikiem czasowym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 nawet dziecko wie ,że broń ,amunicja ,materiały wybuchowe,materiały rozszczepialne,narkotyki i wszystko co zabronione krąży po świecie dzięki perfidnemu wykorzystywaniu poczty polskiej przez niecne jednostki:)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 26 Maj 2010 Autor Share Napisano 26 Maj 2010 całą sprawę przedstawiłem obiektywnie i udćiwie.wiem że wiele osób miało podobne problemy i swoje zbiory odzyskali,a w trakcie zatrzymania opisano ich w mediach jako bandyci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Nawet nie tylko w Polsce... http://pl.wikipedia.org/wiki/Theodore_Kaczynski... po to są rentgeny i wykrywacze mat. wybuchowych... by ktoś nie dostał podobnej... i chwała za to, że znaleźli, a już nie za te co nie znaleźli... o których w wątku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Ty się Martian nie bój faceta obwieszonego pustymi skorupami i nożami , bój się takiego który czeka na Ciebie na ciemnej klatce schodowej i z gołej pięści Ci mózg przelasuje , a policja go i tak nie znajdzie ...bo nie sprzedawał na aledrogo i nie dziamgał na monitorowanym forum ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Czy pustymi to może dopiero ekspert stwierdzić...Tego co mówisz też się boję, ale zawsze lepiej bać się mniejszej ilości i ograniczać zagrożenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panadam12 Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Witam,robicie krzyk o jakąś skorupę granatu wysłana pocztą a przecież mało tego ślą ludzie?spoglądając na allezło można tylko potwierdzić że,takich wysyłek ze skorupą jest kilka w tygodniu ale jakoś nie piszą o tym w gazetach, w przypadku stg1971 trafił na jakiegoś awiedzonego" pocztowca i sprawa ze 100 tyś zł jest mocno naciągana(tylko nie wiadomo czy to rozpiska jakiegoś pismaka czy ułańska fantazja przy wypisywaniu faktury za akcję) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panadam12 Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 pewnie w przypadku innych przesyłek wysłano tylko przeszkolonego policjanta a akurat w tym wypadku ktoś musiał zarobić:,czyli standart jak to w Polsce:),pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 @ Karpik: Mylisz pojęcia skorupa granatu i granat."Eh, czy granaty wysyła się gołe, z kodem kreskowym certyfikatu policji?:)Nie wiem jak wysyła się granaty, ale skorupy granatów wysyła się tak samo jak puszki, młotki, lampy elektryczne itp. I przypominam, że tu dyskusja toczy się o wysyłce skorupy granatu, a nie granatu.Martian - zapisz się na jakiś kurs samoobrony, bo zawsze jedynym argumentem jest u ciebie twój strach. Spróbuj to jakoś przemóc,okiełznać, weź się w garść, bo się zadręczysz. Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 26 Maj 2010 Autor Share Napisano 26 Maj 2010 jakby było w naszym kraju porządne prawo i było by ostro przestrzegane to pani jaworowicz ze swym programem zawsze po 21 -szej nie miała by tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 26 Maj 2010 Autor Share Napisano 26 Maj 2010 prawidłowo powinno brzmieć skorupa granatu ręcznego,jak puszka ,młotek, lub granat bojowy f1. podlega pod ust. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Jak chcesz to przyjedź borat... może mnie podszkolisz... a ja ci przywiążę albo skorupę albo granat na klejnotach i wyciągnę zawleczkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Ciekaw jestem czy będziesz się bał czy nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 Ekhm....Z takimi wpisami bardziej Dział Spotkania Integracje pasuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturborat Napisano 26 Maj 2010 Share Napisano 26 Maj 2010 @ Martian: Jak chcesz to przyjedź borat... może mnie podszkolisz... a ja ci przywiążę albo skorupę albo granat na klejnotach i wyciągnę zawleczkę..."Dzięki za zaproszenie,może kiedyś wpadnę, choć nie obiecuję. Póki co potrenuj wiązanie na sobie, żebyś wiedział co i jak. Skorupę mogę podesłać, jak nie masz. Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.