cairo1 Napisano 14 Grudzień 2010 Share Napisano 14 Grudzień 2010 Bandolero swiete slowa, jak patrze co wyprawiaja ludzie prezesa to mi sie noz sam otwiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 Contrabando miły człowieku,ja jestem rodzina katyńska,bo mojej babki rodzony brat Józef Baran kapitan lotnictwa został zabity teraz pytanie gdzie ostatni list przyszedł z Ostaszkowa.Przyjacielu te rodziny to są politycy nie pokrzywdzeni i oni nikogo nnie reprezentują.Czy ktokolwiek zapraszał do tego grona moją babkę czy też jej siostrę która jeszcze żyje nikt,Bo co nie pasują im do towarzystwa? czy też to są baby ze wsi i przy stole nie umieją się zachować.Przyjacielu drogi moja św pamięci babka Maria Borcz z domu Baran powiedziała,wybaczyłam bo komuna dała mojej rodzinie życie i wykształciła moje dzieci.Przed wojną nas było siedmioro i mieliśmy dwie pary butów.Przyjacielu jak byłbym na takim spotkaniu tej tzw ,,rodziny to bym im to powiedział.Moja babka wybaczyła i ja im wybaczyłem bo dali nam takie ziemie jakich nigdy od nikogo byśmy nie dostali.I to jest zasługa tylko i wyłącznie Iosifa Stalina,i nikogo więcej.Ja wybaczam a ty?Jescze raz Wam piszę zostawcie kości naszych zabitych w spokoju i nie używajcie ich jako narzędzia politycznego bo dobry Bozia znów się zdenerwuje i następny tupolew wyląduje.nie na podwoziu.Jeszcze raz Wam pisę ta rodzina nie reprezentuje dokładnie nikogo oni chcą kasy i nic więcej.Contrabando czytaj moje posty gdzie wymordowano hr Alfred Potocki spieprzył z Łańcuta z człym wyposażeniem zamku.Było tego podobno 18 wagonów.Po latach jego żona przywiozła jeden rząd /uprząż/ z powrotem.Mordowali chyba ciebie we śnie ,zanim napiszesz przeczytaj.To nic nie kosztuje co do kiepskiego nie jestem kompetentny bo prawie od 15 lat nie oglądam telewizji.Ani naszej ani brytyjskiej.Co do stonki podtrzymuje moje zdanie,a co do wymordowania tej ha,ha elity to po prostu szkoda dyskutować.Jeśli członek elity zabijał komuchów to czemu komuchy mieli by nie zabić jego.Co to błękitna krew.Podczas powstania w Galicji w XIXw/Jakuba Szeli/powstało powiedzenie ,,tnij wolniej bo był to dobry Pan.,,Ucinano głowy na żywca ,piłkami do drewna z drewnianym brzeszczotem.Pojedż przyjacielu do wsi Rakszawa k/Łańcuta gdzie przed wojną Polska Policja strzelała do bezbronnych chłopów .Krzyże stoją do dziś.I takich wsi symbolów kultury ziemiańskiej znajdziesz wiele,musisz tylko chcieć.Pamiętaj jeśli ty będziesz strzelał oni mają prawo strzelać do Ciebie.I mają prawo Cię zabić.Bo jest napisane w Piśmie,,Piotrze schowaj miecz kto mieczem wojuje od miecza zginie,,I ten akapit dotyczy dokładnie ziemiaństwa,,,Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie,,Pozdrawiam Ciebie i wszystkich.Aha piszę jak ksiądz więc czas do łóżka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek112 Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 Przeżyłem już trochę i od jacka 1962 tylko 2 lata młodszy jestem, pamiętam to samo ale jakoś inaczej.Dobrze, że z wiekiem zapomina się i zaciera wspomnienie PRL-u.Ludzie chwalą komunę z kilku powodów, które tu już po części padły:młodość,praca, wykształcenie, pozorny dobrobyt, w zasadzie to wszystko było pozorne.System działał jak w mrowisku i nie byli wcale najgorsi oficjele i sekretarze ale właśnie takie mróweczki, które wiernie i do bólu wykonywały założenia ideologiczne, do dziś idą w zaparte, że było super no bo przeciw sobie mają być? A że przemysł nie działał tak jak trzeba, bo jak ich komuna wykształciła tak działali, pozornie zarabiali to i pozornie pracowali, ale zamiast słoma z walonek to elastyczne białe skarpety z państwowych butów im wystawały.A teraz kapitalizm, tyrać trzeba, nie poobija się jeden z drugim, nie zakombinuje, za donos nie załatwi wczasów w Bułgarii albo talonu na samochód, to jak tu chwalić??? Zgroza, pracować uczciwie trzeba, za merdanie ogonkiem nie ma przywilejów i tylko żal obecnej młodzieży i dzieci, zmanierują ich tacy pieniacze i demagodzy i następne pokolenie albo dwa w ewolucji stracone.I nie chwalił bym się Rodziną katyńską z takimi poglądami, za marchewkę można zapomnieć o bliskich, historii? Ale skoro się okazało, że to nie Niemcy pomordowali, to się należało obrazić i skrytykować, toż to cały świat może się zawalić.Żal....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 tomek112 ja nie piszę o komunie żle bo nie muszę ,jak pojawi się na forum człowiek który napisze że w komunie było fajnie to wtedy mnie nie poznacie.Ja prostuję mity,ty napisałeś dokładnie to co ja mogę napisać i pod tym co napisałeś ja się podpisuję.Ja wam pisałem wielokrotnie ,komuna zrobiła wiele dobrego dla mnie co nie znaczy że dla Was też.Dlatego za te konkretne osiągnięcia będę ją chwalił,zrobiła trochę złego,ale co to jeszcze nie napiszę,bo czekam na prawdziwego komucha,/Yeti może Ty podejmiesz się roli prawdziwego komucha/To nie były proste czasy ale na pewno były ciekawe.Panowie jeszcze raz Was ostrzegam moje teksty to prowokacje,nie polityczne ale pokoleniowe.Ja Was zachęcam do wzięcia udziału w tej dyskusji a że moje doświadczenia w tej materii są inne niż Wasze hm pisałem Wam już, nie ma jednej prawdy ,bo moje i Wasze interesy mogą być różne i różną mogliśmy otrzymać edukację historyczną w domu.Ta państwowa to wiecie zzz zakuj zdaj zapomnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2010 jacek mam wrażenie, że ten spiryt coś go rozrabiał to ktoś ci lewy wciskał i skutki tego widać po dziś dzień, albo jesteś czystym przykładem socjopaty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Contrabando Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 Jacek, albo nie znasz historii, albo siejesz zwyczajną propagandę. Wymordowanie oficerów w Katyniu i zniszczenie polskiego ziemiaństwa to część jednego, tego samego planu!!! Ty ten plan pochwalasz!!! I przestań gadać o przebaczeniu z miną wszechwiedzącego mędrca, jedynego uprawnionego, bo najwyraźniej nie wiesz, czym jest przebaczenie w sensie chrześcijańskim. Aby było przebaczenie, najpierw musi być rachunek sumienia i przyznanie się do winy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 Jacek, szybko i skutecznie, wyrasta nam na nową gwiazdę Forum.Ale, jak to było z tą cytatą o źdźble i belce w oku, że zapytam a propos i exilibris z miną wszechwiedzącego mędrca"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2010 No to, jesteś Yeti tym prawdziwym komuchem czy nie?:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 Ta...Po pierwsze primo, pytanie jest tendencyjne. I tym samym poproszę o łatwiejszy zestaw pytań.Po drugie primo, zgodnie z Regulaminem Świadomego wywoływania obraźliwych osobistych dyskusji oraz umieszczania wypowiedzi jawnie obrażających innych członków Forum." Tyle, że ja śmiem twierdzić, iż Jacek nie ma świadomości co i o czym pisze.Po trzecie primo- wiesz, już nawet za pasera robiłem ( choć nie wiem, czy to nie mniejszy kaliber zarzutów niż komuch ).Tak czy inaczej pozdrawiam wszystkich, którzy mają zdrowy kontakt z rzeczywistością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2010 nie może być...!!! jacek się myli...??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 15 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2010 Yeti ja nie złośliwie, serio!... Tylko ostatnio jeden chciał Ci imputować własny poziom IQ a drugi własne poglądy... Przerąbane być modem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsjanin Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 jacek 1962 daj na luz. znam takie przyslowie swinia swini du.e slini . i to absurd prl u ktory zostal sie do dzis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gebhardt Napisano 16 Grudzień 2010 Share Napisano 16 Grudzień 2010 Kochani dajcie spokoj, to ma byc watek o absurdach a nie o tym czy PRL byl dobry czy zly - to temat na inny watek. Ja lubie absurdy, obojetne mi skad i psujecie mi przyjemnosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2010 Na Kino Polska ma być jakiś cykl propaganda sukcesu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 23 Grudzień 2010 Share Napisano 23 Grudzień 2010 Zdjęcie zrobione teraz ale hasło z tamtych lat:)Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pongo Napisano 23 Grudzień 2010 Share Napisano 23 Grudzień 2010 Przepraszam za rozmycie tematu ale...Do Martiana: cykl Propaganda sukcesu" jest...nudny .Natomiast same czechosłowackie seriale ukazane w tym cyklu są naprawde dobre np Goście (Szpital na peryferiach sobie daruje). Oglądam wraz ze swoją trzódką. Serial świetny,a pani Dagmar Patrasová do tej pory pobudza wyobraźnię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 26 Grudzień 2010 Share Napisano 26 Grudzień 2010 Yeti Gwiazdą jesteś Ty,bo jak nawet nie to masz możliwość pomóc sobie paroma klawiszami na klawiaturze.Ja jestem poprzyczniakiem,człowiekiem ciągle niezadowolonym i szukającym dziury w całym.Psującym wielu zabawę,no trudno taka moja dola.Oh mój Boże Contrabando coś się tak mnie chwycił,byli odemnie lepsi i już napisali na tym forum dlaczego doszło do zabicia Polskich Oficerów i Policjantów w tzw Katyniu/piszę tzw bo miejsc zabójstw było więcej.Jeńców mordowali wszyscy z tego co gdzieś czytałem na małej wysepce Niemcy zabili ok 10.000 jeńców włoskich,którzy chcieli zmienić front.Wg mnie to był błąd polityczny Stalina ale skąd on mógł wiedzieć że będzie wojna z Niemcami.Ziemiaństwo nie zostało wymordowane tylko spieprzyło razem z armią Wermachtu i SS.Mienie ruchome zostało zapakowane do niemieckich wagonów i w drogę cel Szwajcaria.Jeśli piszę nieprawdę to napisz gdzie ,ja Ci pisałem o hr Potockim właścicielu Łańcuta.Martian nie ustawiaj mnie politycznie bo się nie da.Pisz merytorycznie to się odniosę merytorycznie.Panowie wy zachowujecie się jak pewni ludzie z poprzedniej epoki,,wiecie rozumiecie,,Ja Wam cały czas piszę że dyskutując ze mną musicie się napracować intelektualnie bo ja żyłem w tej epoce i spotykałem ludzi którzy to o czym piszecie tworzyli i sam to tworzyłem.Moje najstarsze żródło to dziadek Michał opowiadał nam o I WŚ walczył w Armii Austro-Węgier na froncie włoskim.Żródła do okresu międzywojennego nie zliczę bo pamiętajcie że w czasach mojej młodości program telewizyjny kończył się o 22.00 a potem był obraz kontrolny.Ludzie schodzili się więc na ławeczkach pod domem pili wódeczkę i wspominali tych co już nie żyli ale także tych co walczyli we Włoszech,w Zachodniej Europie,w pierwszej i drugiej armii WP.A rozmawiali przede wszystkim o wojnie i o okresie powojennym.Jeśli piszę coś co przeczytałem zawsze podaję żródło,lub piszę to przeczytałem-więc tak to traktujcie a czytałem bo za komuny książki były tanie jak barszcz a ta dzisiejsza literatura to ma się tak jak mały fiat do Audi.Kiedy jestem w Kraju i idę do księgarni a w niej widzę podręczniki do Historii z mojej młodości to śmiech mnie łamie.Co Ci wasi profesorowie robią pewnie chałtury,bo mają za mało pieniędzy.Mnie historii Starożytnej uczył Pan Prof Krawczuk z UJ ten od wielu książek z historii Grecji i Rzymu,jego i jego asystentów zajęcia to była przyjemność,także i inni nauczyciele trzymali poziom.Więc Panowie to miejcie na uwadze oraz to że nas zaczynało ok 80 kończyło dwudziestu paru./nie było litości albo albo/Nikt nikogo o naukę nie prosił.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 27 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2010 Jacek! Nie dobrze... Nawet wątki ci się pomerdały... nie mówiąc już o treści twoich wpisów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 Martian- nie bądź złośliwy.Przecież Jacek otwarcie napisał, że Ja Wam cały czas piszę że dyskutując ze mną musicie się napracować intelektualnie ".Kwestia, że my nie mamy pojęcia*, co autor miał na myśli.* Problem, czy autor wie. Ja, akurat, średnio w to wierzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 27 Grudzień 2010 Share Napisano 27 Grudzień 2010 Yeti czytać, nie tylko to co po twojej myśli ale także to co piszą twoi przeciwnicy.Mówiono/nie wiem czy to prawda/że za komuny najlepszymi znawcami dzieł klasyków komunizmu były zakonnice./ha,ha/Prawda czy pomówienie nie wiem.Komuna wydała Historię Polski w dwóch tomach,był to reprint przedwojennego wydania.Napisał to Pobóg-Malinowski imienia nie pamiętam mam to u siebie w archiwum.Był przeciwnikiem Sanacji więc napisał to w formie nieobiektywnej.Napisał chyba prawdę bo Sanacja wsadziła go do paki za to dzieło.Jak chcecie błędy wypaczenia zbrodnie itp II RP to macie gotowca.Panowie operujecie sloganami za nimi nie stoi nic bo aby dyskutować o czymś to trzeba coś wiedzieć bo naród czyta i czeka na kontrargumenty.Ja też czekam ,czekam i nic Yeti miały być dwie kawy a tu mój dziadek zaginął,Czym sprawiłeś mi ogromną uciechę bo pokazałeś że komuna odeszła ale metody komusze nie.Komuna też tak robiła, jak co nie po myśli to ciach-nie ma tematu nie ma problemu.Martian Ciebie lubię to nie skomentuję.Ale Yetiego to uwielbiam,Yeti jesteś WielkiNikt tak mnie nie dowartościował jak Ty cała moja rodzina wie że dziadek Józef został ...? hm internowany.No i kto ma takiego dziadka?Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 4 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2011 Jako, że ostał się tylko jeden o peerelu...To tu zamieszczę Na zebraniu partyjnym wstaje jeden z członków i rozentuzjazmowanym głosem oświadcza:- Nazywam się Walczak, walczyłem - walczę i będę walczył o socjalizm!!!Po burzy oklasków wstaje drugi człowiek i zaczyna w te słowa:- Nazywam się Pieprz....- Siadajcie towarzyszu, siadajcie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 To jest Martian dobre,jak znasz więcej to wal w ciemno.Wiele tego typu kawałów słuchałem ale tego nie słyszałem.Bo jak Wam pisałem komunę zwalcza się śmiechem nie prokuratorem IPN-u.Bo ten zazwyczaj to syn komucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 Yeti zapomniałem mam prośbe do Ciebie,nie kasuj mi postów jeśli już musisz to napisz mi dlaczego bo jestem ciekawy komu one szkodzą lub działają wbrew.Inna sprawa który z Was modów wyciął mój wątek PRL-Irlandia Północna,Panowie czy wy sobie żarty robicie? Przecież tam jeszcze nikt nic nie napisał i ciach.Napiszcie proszę kto i dlaczego?Myślę że na tyle to odwagi chyba macie.Może godzę w sojusze?To napiszcie miejcie odwagę.Mam w domu taką gazetę jej tytuł to ,,Solidarność,,Na jednej stronie ze 100 ingerencji cenzorskich.Moje posty to pikuś tylko gdzie one są?A ja wyrastam nie na gwiazdę tylko na prześladowanego,PRL mnie nie prześladował to demokracja nadrabia.Ale czy na Forum Odkrywca jest demokracja/ha,ha,ha/Demokracja Yetiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 Jacek- ja również mam prośbę. A może nawet kilka.Jeśli masz do mnie jakieś prośby lub pytanie- skrobnij @ miast się afiszować na Forum.Dwa- kolejny raz zarzucasz (?) mi niecny proceder usuwania Twoich wpisów. Otóż krynico mądrości, nie bardzo przypominam sobie ( ale pamięć ulotna, więc mogę sprawdzić ), czy usunąłem więcej niż 3 Twoje wpisy... Z drugiej strony zaufaj mi- nie zrobiłem tego zapewne bez powodu.PS Gdybyś jednak nie potrafił się odnaleźć na Forum, masz koło ratunkowe- oto na przykład Twój wątek o NI:http://www.odkrywca.pl/prl-a-irlandia-polnocna-podobienstwa-i-roznice,681905.html#681905Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 18:29 04-01-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek1962 Napisano 4 Styczeń 2011 Share Napisano 4 Styczeń 2011 Yeti aleś mnie rozbawił ty temat polityczny do dołka wrzuciłeś?A nie mogłeś tak zostawić go na parę dni.Yeti ja ci wytłumaczę ,na działy które mnie nie interesuję nie wchodzę,nie znajdziesz mnie na większości działów tego forum.Ja założyłem ten wątek w tym dziale bo liczę że tak jak i ja uczestnicy tego działu nie chodzą na dział dołek.Bo jeśli się nie mylę to jest o poszukiwaniu.Ja nie kopię bo w życiu już się dużo nakopałem i niech teraz kopią młodsi.Więc proszę przywróć go na właściwy dział bo dotyczy on zakrętów po wojnie a nie kopania w Polsce i Irlandii Północnej.Usunąłeś o te 3 za dużo.Yeti pisałem już Ci jestem dorosły i odpowiadam za to co piszę jeśli chcesz mnie uwalić to wal order czerwonego sztandaru bo ty jesteś Pan i Władca a ja tylko szarak.A nie usuwaj postów bo ja sam nie łapię sensu tego co piszę.Przez swoją działalność zmusiłeś mnie do zapisywania moich postów,bo nie mam pewności czy znów coś nie zginie.Yeti albo, albo, wywalasz mnie i masz spokój,albo zostawiasz moje posty w spokoju.Jeśli stwierdzisz że łamią one regulamin powiadamiasz mnie jak woytas GR grubą trzcionką./i jawnie masz do tego prawo bo jesteś mod/Aby każdy mógł się zapoznać i wyciągnąć wnioski.Ja nie chcę żadnych przywilejów tylko chcę być traktowany jawnie jak każdy inny użytkownik tego forum.Bo dotej pory odnoszę wrażenie że Ty sobie pomagasz paroma uderzeniami w klawiaturę.Jak masz rację to się nie powinieneś bać.Tyle mojego w tym temacie,a nie jest to afiszowanie tylko stwierdzenie problemu waszych ingerencji w moją i nie tylko moją tfórczość.Ta tfórczość jest moja i nie życzę sobie aby ktoś mi ją poprawiał.Krynicę Ci odpuszczę bo pewnie jesteś we wieku poBalzakowskim więc możesz.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.