Adam293 Napisano 19 Styczeń 2010 Napisano 19 Styczeń 2010 Oglądałem dzisiaj Magazyn Ekspresu Repoterów i tak sobie myśle,że redakcje tego magazynu zajmuję się absurdami w naszym prawie. I gdyby tak napisać do nich o tym co się wyrabia - że dostaniesz 2 lata w zawiasach na 4 za posiadanie kawałka rdzy, który 60 lat temu był bronią to mogli by się tym zainteresować. takie jest moje zdanie. Pozdrawiam Adam
RADNORI Napisano 19 Styczeń 2010 Autor Napisano 19 Styczeń 2010 Może, tylko czy wyszło by to nam wszystkim na dobre.
dzieci3 Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Nie zawsze musi,kol Adam,ale może być jeszcze gorzej.Pzdr.
FAGIL Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 w jakim wojewodztwie mieszkasz zauwazylem ze najwiecej swiroja w okolicach Szczecina i Lodzi
makul Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 Moze takie nagłośnienie sprawy by cos dało. Telewizja to przecież 4 władza. Jeszcze odpowiednie przedstawienie sytuacji - że to ratowanie pamiątek, kolekcjonerstwo, patriotyzm itp. Tylko który z pokrzywdzonych" kolegów zechciałby się pokazać w takiej roli...?
RADNORI Napisano 20 Styczeń 2010 Autor Napisano 20 Styczeń 2010 Poznań. Myślę że jak któryś z pokrzywdzonych wystąpił w takim programie, to dopiero był by cierniem w tyłku. Władza potrafi się mścić za takie występy.
Adam293 Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 ale nie mówimu tu o broni która strzela tylko przykładowym deko, który podpada pod paragraf. I właśnie to trzeba by poruszyć w telewizji ze dostajesz wyrok za kawałek rdzy. tutaj tkwi absurd.
stg1971 Napisano 20 Styczeń 2010 Napisano 20 Styczeń 2010 kolego RADNORI i tu się z tobą zgadzam,przykład afery hazardowej,przestępcy PO są dużo gorsi od łobuzów w kominiarkach.
RADNORI Napisano 20 Styczeń 2010 Autor Napisano 20 Styczeń 2010 Otóż to cała kochana POLSKA RZECZYWISTOŚĆ, nic ująć nic dodać. Jak narazie cisza w sprawie, zobaczymy co dalej czas przyniesie.
maxim026 Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 ja moge wystąpić w TV i poopowiadac i podebatować na te tematy
lv426 Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Oglądałem dzisiaj Magazyn Ekspresu Repoterów /.../ gdyby tak napisać do nich o tym co się wyrabia"Takie programy są adresowany do zwykłych ludzi, którym tematyka jest zupełnie obojętna. O wiele bardziej opiniotwórcze są periodyki archeologiczne-historyczne. Środowisko naukowe nie musi nawet nikogo przekonywać. Wystarczy, że wystąpią z propozycją konkretnych zmian i posłowie zalegalizują to w pięć minut podczas jednej sesji Sejmu.
lv426 Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Jak będziesz chciał przekonać jakiegoś posła to on cię i tak odeśle do archeologów. Powie, że jak ich przekonasz to nie ma sprawy.
leszek84pp Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 ciekawa sprawa-skoro przyszli bez nakazu to w jakim celu?może przebierańcy fanty chcieli skroić ? naszymi sprawami zajmuje się wydzielona komórka CBŚ-a ci panowie raczej nie robią próbnych nalotów-może w poznańskim jest inaczej.pozdr.
Poszukiwacz bunkrów Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 A co by smutni panowie powiedzieli na Mausera bez zamka i z zablokowanym spustem?pozdro
FAGIL Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 zabrali by ci tego mausera i oskarzyli o nielegalne posiadanie,
FAGIL Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 leszek 84pp nie pytam czym sie zajmujesz ze mozesz byc na celowniku CBS ale pisz za siebie bo ja choc wizyte mialem nie mam z takimi sprawami nic wspolnego
samgnus Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 Kol.herer1 ma rację...ale tylko częściową...co do tego,że gdyby to było coś poważnego i byłby nakaz,to czynność by przeprowadzono w obecności zastanego domownika pełna zgoda.Ale należy również pamiętać,że Policja ma prawo dokonać przeszukania nawet bez nakazu przeszukania w określonych sytuacjach na tzw.legitymację,co i tak wymaga póżniejszego zatwierdzenia przez prokuratora.Więc nie jest prawdą,że bez tzw.nakazu Policja nic nie może.Co do mięska na kompie,to sprawa bardzo prosta i widac funkcjonariusze nie mieli większego pojęcia...u nas po prostu nikt nie reprezentuje tzw.praw autorskich do takich produkcji,a w przypadku Ustawy o prawach autorskich i prawach pokrewnych do ścigania wymagany jest wniosek pokrzywdzonego...więc umorzenie wobec braku stosownego wniosku o ściganie od pokrzywdzonego...:)) Pozdrawiam!
FAGIL Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 tak samgnus masz calkowita racje po przeszukaniu musza w ciagu 24 godzin dostarczyc nakaz od prokuratora tylko jaki prokurator im podpisze jak nic nie znajda u mnie przysli na podstawie donosu zwykle pomowienie spytalem sie jaki prokurator z tak blachego powodu wydal nakaz przeszukania i uslyszalem no wlasnie ztym mamy problem
Stedke-Haemorrhage Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Co do sciagania to jest inaczej,a przynajmniej bylo gdy mnie przesluchiwali w sprawie windowsa :Pmuzyke,filmy itd mozna bylo sciagac tonami na dysk:) ale nie wolno tego udostepniac dalej:)Wiec obecnie chyba jedyny legalny program i bezpieczny do sciagania to RapidS.
ganspir Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Witam Jeżeli kolega posiada wykrywacz metali to radze go schowac bo jak go znajdą to mozna przezyc prawdziwy horror. Pozdrawiam
vis1939 Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Daliście się już widzę totalnie zaszczuć...
RADNORI Napisano 24 Styczeń 2010 Autor Napisano 24 Styczeń 2010 Tak jak pisałem wcześniej, nie posiadałem i nie posiadam wykrywki. Wczoraj rozmawiałem z ojcem, tak na spokojnie jak już trochę ochłonął. Tak więc byli w mieszkaniu, lecz po pokojach nie łazili. Po wywiadzie z ojcem spisali tylko protokół z wizyty i tyle. Pewnie mają potwierdzenie, że nie przebywam teraz faktycznie w kraju. Nie wiem czy można się jeszcze spodziewać czegoś z ich strony?
FAGIL Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 byla taka sytuacja ze jacys goscie przywozili deko karabinow rozbierali na czesci i zenili na allle. oskarzyli ich o przemyt i lazili po ludziach co odnich kupili kolby,baczki ,celowniki itp bo to dowody rzeczowe mogles byc jednym z kupujacych ogolnie bym olal smutnych ze nic nie mam a jak mam to mam to od zawsze
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.