Skocz do zawartości

tanennberg ?

czarny bocian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Widocznie źle szukałeś, według mnie każda miejscówka, nawet ta najbardziej rozryta, kryje jeszcze jakieś fanty, sam się o tym przekonałem i wcale nie muszą to być rozrywki, ale extra fanty. Polecam szukania w miejscach, w których najmniej spodziewał byś się fantów.
Napisano
Tannenberg jest to szereg kilku mniejszych i większych potyczek. Same walki rozegrały się na dystansie ok 150 km w lini prostej.

Założenie armii carskiej było takie, aby przejść przez Prusy Wschodnie i wyjść na pozycje do oskrzydlenia i zdobycia ważnego portu morskiego - Gdańska.

Tannenberg (Stębark) przeszedł do histori, gdyż w tym miejscu nastąpiło przełamanie frontu i paniczny odwrót Rosjan.
Napisano
mam piękną niemiecką książkę ,na temat bitwy i mapy,wydaną w latach 30 w niemczech,chętnie zamieszczę foty map,chętnemu wyślę na priw i wtedy on zamieści,tu na forum.
Napisano
rano zamieszczę,naprawdę mam mało czasu,oczywiście wyślę osobie co odezwała się na priw,chętnie wrzucę na forum całą knigę ale to około 400 stron.zaważyłem że każdy z nas pragnie znależ skarb samsonowa,polecam lotto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie