Czlowieksniegu Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2009 Jeśli to prawda, to zacznijmy się bać. I/lub jeszcze do paru wojenek dołączmy- później znów zostaniemy sami z ręką w nocniku. Al-Kaida szykowała zamach w Polsce, udaremniły go służbyBudowa Stadionu Narodowego w Warszawie, gdzie odbędzie się mecz otwarcia Fot. Narodowe Centrum SportuAl-Kaida planowała zamach terrorystyczny w Polsce, jednak spisek terrorystów udaremniła perfekcyjna akcja polskich służb specjalnych - pisze tygodnik Angora".Tygodnik odsłania kulisy operacji opatrzonej kryptonimem Trybuna", którą Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego i Agencja Wywiadu prowadziły wspólnie z CIA i służbami niemieckimi. Wszystko zaczęło się w 2005 roku, gdy źródła amerykańskiego wywiadu poinformowały, że Al-Kaida zaplanowała dokonanie w Polsce zamachu terrorystycznego podczas jednej z imprez masowych. Plan uległ jednak zmianie, gdy UEFA przyznała Polsce i Ukrainie prawo do organizacji Euro 2012. Planowany moment eksplozji przesunięto na czas turnieju.Kilka ładunków wybuchowych miało zostać umieszczonych w konstrukcjach remontowanego stadionu piłkarskiego i zdetonowanych podczas meczu. Służby zidentyfikowały jednak osoby, które przygotowywały zamach i śledziły każdy ich krok. Terrorystom faktycznie udało się umieścić bomby, lecz zaraz po ich wyjeździe ładunki te znaleźli i zabezpieczyli polscy funkcjonariusze. Bomby zostały później zdetonowane na poligonie w Kazuniu.Ciekawe szczegóły operacji tajnych służb w najnowszym wydaniu tygodnika Angora".http://wiadomosci.onet.pl/2099133,11,al-kaida_szykowala_zamach_w_polsce__udaremnily_go_sluzby,item.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 coś mi to brzmi nieprawdopodobnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruk Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Bądźmy dalej w Afganistanie i Iraku, wyślijmy tam drugie tyle żołnierzy i sprzętu, a tak w ogóle jestem ciekaw, czy to prawda(ten udaremniony zamach) czy bujda dla społeczeństwa, żebyśmy myśleli, że Afganistan to jednak nasza wojna;)PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stedke-Haemorrhage Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Jak dla mnie bajeczka jakich malo by zamydlic oczy przez smierc kolejnego najemnika w afganie.Zreszta ze co?bomby byly juz umieszczone i mialyby czekac do 2012??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 20 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2009 Stedke- Angora robi przedruki z prasy zagranicznej. Musi być jutro trzeba sprawdzić skąd to redakcja wzięła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faraon1 Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Jakoś w to nie wierze samochwała i tyle chwalą sie co to oni nie zrobili trzeba na premie zarobić zwykłe lanie wody i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Stedke to nie był najemnik. To był żołnierz WP. A dlaczego bomby nie miały czekać na lepsza okazję ? Libanczycy zakopywali w drogach bojlery do podgrzewania wody wypełnione materiałem wybuchowym. Przydały sie podczas inwazji kraju przez Izrael Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
devill_2006 Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Mocno fantastyczna historyjka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stedke-Haemorrhage Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Woytas czy on byl zolnierzem WP,czy bylby zolnierzem Bundes,UK,USA czy innej formacji ktora tam siedzi...nie interesuje mnie to.Dla mnie byl to najemnik ktory okupuje czyjes panstwo tym bardziej nie w naszej wojnie.Ja go oplakiwac nie bede chociaz fakt szkoda chlopaka w mlodym wieku mial cale zycie przed soba i wybral taka wlasnie droge.ale musial sie z tym liczyc.My jestesmy na obcej ziemi,nie na naszej,to wg tamtych mieszkancow,spolecznosci jestesmy okupantami.A ze tamci maja taka forme walki...coz wojna.a partyzantka to skuteczna walka i jak widac przynosi im efekty.Walczymy z terorroryzmem?ja sie pytam jakim,bo w WTC i Bin Ladena jakos nie wierze...Dalismy sie wciagnac wielkiemu bratu zza oceanu w swoje gierki?coz za glupote sie placi.a co do takiego patriotycznego gadania ze to byl polski zolnierz,ze zginal w walce a raczej zamachu...chyba juz sie zapomnialo jak to jest byc krajem okupowanym.Tym bardziej iz w zamachach czy walkach iora udzial tam cywile,i tu juz nie bede porownywal.ale kazdy sie domysla co mam na mysli.Tyle odemniePs. dzieki za kartonik :) ale to tylko moje zdanie do ktorego mam pelne prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Ja bym sie tak szybko i stanowczo nie wypowiadal.Poczekajmy na wiecej wiadomosci w temacie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Coś mi ta historia pachnie szukaniem sensacji na siłę albo nawet szpitalem psychiatrycznym.Swoją drogą przy budowie wału stadionu X Lecia wykorzystywano także zwieziony gruz wojenny z W-wy ,budując nowy stadion niewykluczone że odnaleziono w tym gruzie jakieś niewypały a pismaki z prasy ˝dla gminu˝ wymyśliły resztę bo to ich praca przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Zapewne o wilku mowa http://fakty.interia.pl/polska/news/bomba-na-stadionie-x-lecia,1206410 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 20 Grudzień 2009 Share Napisano 20 Grudzień 2009 Stedke poczytaj ostatniego komandosa" - artykul na temat prawa wojennego - moze cos wtedy do Ciebie dotrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Speedy Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 HejWydaje mi się że to bzdura. Bardzo trudno mi sobie wyobrazić, żeby można było podłożyć gdzieś bombę i zdetonować po 2-3 latach. Nie chodzi o sam materiał wybuchowy (TNT np. jest trwały, praktycznie się nie starzeje), ale o całą resztę, w szczególności źródło energii elektr. A także ukrycie ładunku tak, by w trakcie prac budowlanych nie ucierpiał i nie został wykryty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Ale mogl zostac umiejscowiony tylko MW - reszta mogla zostac dodana przed samymi mistrzostwami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Skoro my też maczamy palce w wojnie to czemu niby Taliby mają nas ominąć swym zasięgiem.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 stedke, za ajemnika" to powinieneś dostać po buźce. Idź wardzielu" pod jednostki misyjne i krzycz, że są najemnikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stedke-Haemorrhage Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 AKMS ja juz swoje zdanie wypowiedzialem,nie musisz sie zgadzac ze mna.A po buźce to mozesz dać komuś od siebie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 22 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2009 Święta idą- miast dawać po buźce, łapcie się, może, za uszka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stedke-Haemorrhage Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Tak napijmy sie...kawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Piszac ze zolnierze panstwa Polskiego sa najemnikami , moze to napisac tylko ktos kto wojsko widzial tylko w telewizji, choc sluzylem w ieslusznym" wojsku chetnie bym po buzi zdzielil. Polemizowac mozna nad tym po co oni tam sa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 O dziwne.Mój kolega był w Afganie i jak to mówi jestem najemnikiem dla kasy i fajnie sie strzela do tych brudasów" Można by powiedzieć ze to polskie wojsko gdyby byli tam za darmo i walczyli w obronie naszego kraju.Niestety walczą o ropę dla usa i okupują inny kraj w którym przed ich przyjazdem żyło się o niebo lepiej,a Saddam przez 20 lat nie wymordował tylu ludzi ilu zabiły wojska sprzymierzone usa i reszta swiata w 4 lata.Chłopaki pojechali bo kasy brakowało lub bawi ich wojna i adrenalina,a nie z patriotycznego odruchu.Co do angory - buahahahahaha....co za bzdury...bez komentarza.Przedruk chyba z faktu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Prawidło Lain tylko mam wrażenie, że to po prostu antyreklama mistrzostw. Jakie będę takie będą ale kasa spłynie. Komuś zależy, żeby było jej jak najmniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gral Napisano 22 Grudzień 2009 Share Napisano 22 Grudzień 2009 Dziwna dyskusja.Tam naprawdę giną ludzie może nasi koledzy lub sąsiedzi,a to że tam są to już inna sprawa,po prostu taką mają pracę.Ich szef zlecił im taką obotę" i co oni mają powiedzieć że nie pojadą,nie wiem czy są wolne etaty w kopalniach.Raczej tam nie ma wielu którym się podoba strzelanie do rudasów"jak przytoczył Lain".Panowie litości to są ludzie i tak jak my chcą żyć w pokoju,a widzą nas tak jak widzą w końcu jesteśmy agresorami w ich kraju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Dyskusje dyskusjami, a wszyscy wiemy jedno, że My jesteśmy tam tak potrzebni jak troki do kalesonów i czym więcej tam Naszych wojsk tym bardziej zagrażamy kraj przed zamachami. amen pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.